Når det kommer til spil, så er det som regel ligetil, at placere dem I bestemte katagorier og genre. Hvad angår det seneste spil fra Square Enix og People Can Fly, Outriders, så er det lidt en svær fætter at placere og definere. For spillet har mange utrolige øjeblikke og spændende gameplay momenter, samtidig med at have sektioner der virker ensformig. Outriders er en finurlig blanding af elementer spil såsom Gears of War, Destiny og Mass Effect. Men er spillet bare mere af det samme vi har set før, eller er Outriders sjov og et must have?

I Outriders har menneskeheden ødelagt jorden og har derfor taget til stjernerne og ud i universet, for at finde et nyt hjem. De ankommer til planeten Enoch og påbegynder udforskning, for at sikre planeten er sikker. Men det er den langt fra. Kort tid efter deres ankomst, kommer en kæmpe storm kaldet Anomaly. En masse mennesker dør og andre der kommer i kontakt med stormen, bliver ændret (Altered) og kan nogle utrolige ting. Og der bliver brug for alle kræfter og specielle evner, for at overkomme det der sker bagefter stormen.

Efter en intro sekvens og den førnævnte storm, skal du vælge hvilken klasse du gerne vil være. Der er 4 at vælge imellem: Trickster, Devestater, Technomancer og Pyromancer. Efter du har taget det svære valg, vågner du op 30 år ude i fremtiden og har nu til opgave at hjælpe menneskeheden på Enoch, eller det der er tilbage af dem.

De første håndfuld timer af Outriders er spækket med historie og fede action sekvenser. Her får du serveret hvem der er de gode, onde, planeten Enochs farlige natur og ikke mindst hovedskurken og møder med et væld af personligheder.

Udover nogle ret heftige første håndfuld timer, hvor alt går amok og du bare spæner derudaf, så føles resten af historien ikke super spændende. Men det gør bestemt ikke noget, for når du bliver sluppet løs og tager på mission efter mission, så går der looter-shooter i den. Der er utrolig meget loot at finde og du kommer hele tiden til at skifte udstyr og våben – hvilket er ret så vanedannende. Der er hele tiden kister at åbne, loot der bliver tabt fra fjender og boss-battles.

Du kan bliver en total badass med tiden og selvom der i de åbne områder er masser af steder at gemme sig, så er det nok dine fjender der burde løbe væk. For med en blanding af hardcore våben og dine unaturlige kræfter, så kan du bliver en ustoppelig styrke på slagmarken.

Da jeg startede ud, var det svært at vælge hvilken klasse at vælge, men endte dog med Trickster og det var bestemt et godt valg. For ud fra et gameplay perspektiv, så kan du bygge din Outrider op med de kræfter du selv synes passer bedst til din stil.

Med Trickster kunne jeg vælge en evne kaldet Hunt the Prey, hvor man teleportere sig bag fjenden. Den har reddet mit skind mange gange i de intense kampsituationer. Man kan let bruge ens evner hurtig efter hinanden og det er også nødvendig for at få gjort det af med de til tider, talstærke antal af fjender.

Man kan godt føle sig ret så mægtig, men heldigvis kan man selv styre hvor hård en udfordring man får med sine fjender og spillet generelt. Her kommer spillets World Tiers i spil. Det er et level system, hvor du selv kan bestemme hvor hårdføre dine fjender skal være og World Tiers stiger automatisk med din Outriders level. Men hvis du er villig til at lade din højeste World Tier være og tage udfordringen op, så kan du score noget seriøst loot og tilpasninger med tiden.

Efter spillet er slut, er der ikke synderligt meget at give sig i kast med. Er man helt vild med at loote, så er der til slut Expeditions som man kan tage ud på. Selvom de virker meget ensformig, så er det da trods alt noget man kan få tiden til at gå med. Omend til når der kommer nogle af de annoncerede udvidelser til historien og spillet.

Spillet havde en del problemer da den udkom. Outriders er ikke et live-service spil, men på trods af det, skal man være online for at spille. Selv hvis du spiller solo, så kræves der en konstant online forbindelse. Dette medførte en del server problemer og man blev tit smidt af. Men nu virker spillet mere stabilt og med kommende opdateringer, vil der også bliver rettet op på nogle af de mindre og store fejl der pt. driller spillet.

Outriders er et sjovt og fedt spil, fyldt med loot, rigtig flot grafik og gameplay der holder dig konstant på dubberne. Kampsystemet er ret solidt og du føler dig godt underholdt. Selvom historien måske ikke er noget at råbe hurra for, så spillet bestemt din tid værd, bare for looter-shooter gameplayet. Jeg er hooked og kan ikke vente med at se hvad People Can Fly har af planer for Outriders.

Tak til Square Enix og People Can Fly for at gøre anmeldelsen muligt.

Outriders blev anmeldt på PlayStation 5.

Er også udgivet på PS4, Xbox One, Xbox Series X|S og PC.

TL;DR
Vurdering:
Forrige indlægSpelldust udgives den 27. april på iOS og Android!
Næste indlægHorizon Zero Dawn’s Aloy kommer til Fortnite
En ung fyr fra det Nordjyske. Vokset op med spil lige fra Commodore 64 og til nutidens konsoller. Holder af et spil med en fed historie og action. Er en gut med lidt for mange spil og alt for lidt tid. Arbejder til daglig på et lager, men i fritiden handler det om livet med fruen og spil. PSN - Xbox Live - Steam @ MrJonasDK
outriders-anmeldelseOutriders er et fremragende looter-shooter! Gameplayet, de specielle evner din Outrider besidder, missioner og meget mere, er med til at du føler dig godt underholdt i de 30+ timer spillet tager at gennemføre. Kan du lide spil såsom Gears of War, Destiny 2? Så er Outriders lige noget dig.