Serious Sam 3 BFE udkom sidste år til PC og i foråret til Mac. I oktober udkom Serious Sam 3 BFE også på Xbox LIVE Arcade sammen med DLC pakken Jewel of the Nile. På trods af titel tager Serious Sam ikke sig selv seriøst og det er på mange måder alt det som Duke Nukem efter flere års vente tid aldrig leverede.

Store fjender

Det er den klassiske historie med fremmede som invaderer fra rummet hvor Jorden står chanceløs hvis det ikke var for Serious Sam og hans store arsenal af våben. Dermed er vi også tilbage til noget som næsten er en uddød genre, nemlig den rendyrkede arcade first person shooter.  Her kan du slæbe alle de våben du finder og store mængder af ammunition. Serious Sam 3 BFE har fokus på at det skal være sjovt og uforpligtende. Det afspejles også i at de mange våben, bortset fra pistolen, aldrig skal genlades. Du kan også vælge at benytte de bare næver selvom forhammeren er langt mere underholdende. Den har også et 180 graders og et 360 graders angreb hvis du er omringet.

Nærkamp

Der er mange underholdende detaljer hvor du bl.a. kan rykke øjet ud på en Graar, eller vride kraniet af en af de lynhurtige Kleer skellet tyre. Det fungerer meget godt på de tidlige baner, selvom du senere kommer til at tage skade for at udfører dit nærkampsangreb. Når du tager skade er den eneste mulighed for at komme dig at finde pakker med førstehjælp. Alt hvad der kan samles op er markeret i klare selvlysende farver, og de røde giver dig ekstra liv, mens de blå giver dig beskyttelse i form at rusting. Det er old school, og et princip der stort set er blevet glemt i moderne fps. Derfor er det også mere taktik og kræver mere planlægning da du ikke  blot at krybe sammen bag den nærmeste mur, for at komme dig.

Philae templet på Agilkia

Serious Sam 3 BFE indeholder også nogle få multiplayer spiltyper, selvom det er en af hovedattraktionerne ved DLC pakken Jewel of the Nile, som udvider med Capture The Flag, Last Team Standing og My Burden. Serious Sam 3 BFE foregår i Egypten i en nær fremtid og Jewel of the Nile fortsætter i samme stil. Der er lavet et stort stykke arbejde for at lave miljøerne tro mod nogle af de klassiske bygninger. Det egyptiske museum er genskabt så det minder om det rigtige og det samme er tilfældet med DLC pakkens repræsentation af Philae templet på øen Agilkia som ligger i Nilen. Jeg synes stadig det er meget skægt at kunne genkende steder jeg har været, når de forekommer i spil.

Hammertime

Serious Sam 3 BFE og Jewel of the Nile sælges hver for sig til en pris på 1200 MS. Jewel of the Nile er en udvidelse som kræver du har Serious Sam 3 BFE, selvom der faktisk er lige så meget indhold som i Serious Sam 3. På den tekniske side er der ganske få bemærkninger. Der er en smule screen tearing, hvilket desværre ofte er tilfældet for titler som er er portet fra pc til Xbox. Du skal ikke forvente stor stemmeskuespil eller historie. Det er ene og alene lavet for at rende rundt og skyde alle mulige fjender i en ganske forrygende tempo.

Serious Sam 3 BFE og Jewel of the Nile er moderne klenodier fra en svunden arcade tid. Hvis du kan lide Serious Sam så er Jewel of the Nile meget mere af det samme. Derfor har jeg også valgt at give begge dele samme vurdering. Hvis du er til actions fyldt underholdning så er Serious Sam et godt bud og begge pakker lander på et 4tal. God fornøjelse.

[box_info]Xbox LIVE Arcade kode til Serious Sam 3 BFE og Jewel of the Nile er leveret af PR Nordic.[/box_info]

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægTumult da CoD Black Ops II sælges før tid
Næste indlægWonderbook Book of Spells
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC, PS5 og Switch. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS2 og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
serious-sam-3-bfe-og-jewel-of-the-nileSerious Sam 3 BFE og Jewel of the Nile er moderne klenodier fra en svunden arcade tid. Hvis du kan lide Serious Sam så er Jewel of the Nile meget mere af det samme. Derfor har jeg også valgt at give begge dele samme vurdering. Hvis du er til actions fyldt underholdning så er Serious Sam et godt bud og begge pakker lander på et 4tal.