Minecraft har de seneste mange år, været et kæmpe hit og findes på et utal af platforme. Den største målgruppe for spillet ligger hos den yngre generation, men det skal ikke afholde os ældre gamere i at finde glæde i Minecraft. Siden dens udgivelse og opkøbet af Microsoft, har man prøvet at kaste Minecraft ud i diverse genre og nogle har klaret sig bedre end andre. Minecraft Legends fra Mojang Studios og Blackbird Interactive, er et action strategi spil pakket ind i “Minecraft” grafik. Det er farverigt, kaotisk og en anderledes spinoff, som måske ikke komme til at falde i alles smag.

Essensen af “Minecraft” er dog at finde i Minecraft Legends. Du skal stadig udforske forskellige områder, akkurat som man altid har gjort i det klassiske Minecraft spil. Man kan udforske skove, bjerge, ørkener og ødemarker til den store guldmedalje, selvfølgelig med det formål at få ressourcer til bygge og skabe med. Desværre er man nødsaget til at blive på landjorden, da man ikke har valgt at inkludere udforskning af grotter eller lignende. Det er lidt øv.

Din fornemste opgave i Minecraft Legends, er at beskytte befolkningen i mod 3 fraktioner. Disse består af såkaldte piglings, som er en hær af modbydelige monstre, der stammer fra underverden Nether. De er kommet til overfladen for at dominere og underkaste befolkningen, ved at skabe en hær, som skal angribe og smadre landsbyerne. Det gælder om at beskytte landsbyerne, og ved dagslys er det med at få bygget mure, fæstningerne og lave din egen hær, der kan beskytte landsbyboerne mod de onde piglings. For de slår til om natten, så det er med at være forberedt.

Du er heldigvis ikke alene om at opsøge og erhverve ressourcer. Du har nogle små skabninger med dig kaldet “Allays”. Disse er din lille hær af små væsner, som kan hakke sten, nedfælde træer osv. for dig, så du kan få endnu mere materiale at bygge med. De kan sendes ud på forskellige opgaver, så f.eks. en indsamler sten og en anden hakker kul. Det fungere super godt, og det giver dig tid til at være strategisk med din planlægning af hvad der skal bygges ved diverse landsbyer.

Her afviger Minecraft Legends dog gevaldig, fra netop det der gør Minecraft så spændende og fedt at spille. Nemlig kreativiteten i ens byggeri. For når man skal bygge, så er der forudbestemte bygningerne at vælge imellem. Der er ikke et kæmpe udvalg, og ens byggeri, er mere eller mindre kun til beskyttelsesbrug. Her er ikke noget der hedder æstetik eller at det skal se pænt ud. Det skal være praktisk i forhold til at kunne beskyde piglings, eller beskytte folket fra dem. Så det er med at placere tårne, missil affyrer og andet, så det bedst muligt kan ramme monstrene, når de angriber om natten.

Nu nævnte jeg i starten, at Minecraft Legends er et action strategi spil. Begge genre bliver udnyttet på hver sin måde, dog kunne meget ønskes ved siden af. For der er bestemt begge dele, men implementeringen, kunne godt have været bedre. Du skal konstant fortælle hvor din hær skal hen og hvad de skal lave. Man kan bestemme over 15 Allays af gangen, og du skal være indenfor en vis radius, for at de følger efter dig. Det kan til tider godt virke lidt som om at man passer en mindre børnehave. Det kan være ret så anstrengende. Action delen for din karakter, er at du kan svinge med din karakters sværd, that’s it!.

Det kan være ret stressende, at holde styr på sin hær, da man som sagt kun kan uddelegere ordre til 15 af gangen. Tit og ofte har jeg mistet fokus på, hvor de befinder sig alle sammen. Da man fysisk skal hen til hver gruppe af Alleys, og så få dem til at følge efter sig, for dernæst at pege på hvad de skal, kan gøre en forpustet. Her ville det have været rart, hvis spillet havde taget RTS genren til sig, og man så havde et overview i stedet for at skulle give ordre nede fra jord højde.

Hvis man skulle sige noget godt om Minecraft Legends, så er det at spillet trods alt ikke har fejl, crasher eller har dårlig framerate. Det fungere som spillet nu skal, men selve gameplay loopet, det er en tand for kedeligt. De kampe man kommer ud for, udspiller sig alle mere eller mindre på samme måde hver gang. Så længe du har en god håndfuld med i din hær, som du så sender i døden for at beskytte befolkningen, så sker der ikke særlig meget mere end det. I midten af kortet kan du bygge bygninger med ressourcer, som så kan opgradere den plads du har til yderligere ressourcer. Du kan også få adgang til endnu flere Allays, som du kan kommandere med eller lukke op for flere bygninger der kan beskytte landsbyer. Men det er ikke noget der ændre på spillets gameplay synderligt meget.

Minecraft Legends er et spøjst mix, der ikke helt ved hvad den skal. Der er lidt action, der er en smule strategi, og det hele er så pakket ind i Minecraft. Spillet kunne lige så godt have været et Minecraft-tower-defense spil, hvilket måske kunne have været sjovere at spille. Efter min mening, så er der skudt ved siden af her. Jeg mangler at kunne været kreativ med mit byggeri og bare generelt, at der kunne ske noget mere spændende. Hvis man er kæmpe fan af Minecraft og synes selv at det ser spændende ud, så skal man endelig give det et skud, uden tvivl. Men ellers, så må jeg melde pas på den her. Desværre.

Minecraft Legends er ude nu på PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, Nintendo Switch og PC.

TL;DR
Vurdering:
Forrige indlægThe Last Case of Benedict Fox ude nu
Næste indlægIkoniske JBL Boombox 3 og JBL Charge 5-højttalere – nu med Wi-Fi
En ung fyr fra det Nordjyske. Vokset op med spil lige fra Commodore 64 og til nutidens konsoller. Holder af et spil med en fed historie og action. Er en gut med lidt for mange spil og alt for lidt tid. Arbejder til daglig på et lager, men i fritiden handler det om livet med fruen og spil. PSN - Xbox Live - Steam @ MrJonasDK
minecraft-legends-anmeldelseMinecraft Legends er et spøjst mix, der ikke helt ved hvad den skal. Der er lidt action, der er en smule strategi, og det hele er så pakket ind i Minecraft. Spillet kunne lige så godt have været et Minecraft-tower-defense spil, hvilket måske kunne have været sjovere at spille. Efter min mening, så der skudt ved siden af her. Jeg mangler at kunne været kreativ med mit byggeri og bare generelt at der kunne ske noget mere spændende. Hvis man er kæmpe fan af Minecraft og synes selv at det ser spændende ud, så skal man endelig give det et skud, uden tvivl. Men ellers, så må jeg melde pas på den her. Desværre.