Det var i 2019 at The Outer Worlds udkom. Siden da er også blevet til udvidelserne Peril on Gorgon fra 2020 og Murder on Eridanos fra 2021. I år er der så kommet opsamlingen The Outer Worlds – Spacer’s Choise der ud over de to udvidelser også er blevet opdateret til de nye konsoller.

The Outer Worlds er stadig et fantastisk singleplayer RPG sat i et forunderligt univers. Du kan læse Jonas’ anmeldelse her. Selvom jeg er meget til de mere action prægede multiplayer titler så nyder jeg en god historie med underholdende karakterer og masser af skæv humor. Det er der stadig masser af i The Outer Worlds – Spacer’s Choise. For mig er det også en fordel at du har en mulighed for at gennemføre spillet på omkring en 30 timer hvis du tager en god del af sidemissionerne med. Holder du dig strengt til historien så kan du kan komme igennem på 20 timer.

Jeg undrer mig over prissætningen på denne udgivelse. Normalt kan man opgradere til en Next Gen version for et symbolsk beløb. Det er desværre ikke tilfældet her. Det kræver at du køber spillet helt nyt. Har du allerede spille de to udvidelser så er det begrænset hvad ud får af værdi af denne pakke. Jeg ved ikke om det er fordi Microsoft har købt udvikleren Obsidian, mens at udgiveren Private Division stadig har rettighederne til det originale spil at det er lavet sådan. Du kan ikke bruge dine eksisterende save games hvilket igen peger på at denne udgivelse er for dig som aldrig har spillet The Outer Worlds.

Der er så ingen tvivl om at hele oplevelsen har fået et løft grafisk. Med en opløsning i op til 4K så præsenterer de forskellige områder sig fra deres bedste side. Der er ikke bare tale om en let forbedret udgave. Nej der er lagt masser af kærlighed i lyssætningen og partikelfysikken. Der er også en forbedret AI så de to NPC du kan vælge at tage med på eventyr ikke er helt så uduelige som første gang de satte fod på en af planeterne. Ydelsen gennem spillet er fornuftig hvor du kan vælge mellem Cinematic eller Performce. Du skal forvente et fald i billedfrekvensen hvis når du vælger Cinematic. Uanset hvad der bliver promoveret af 4K 60FPS så er der ganske få spilmotorer der magter at levere varen.

Har du aldrig spillet The Outer Worlds så er Spacer’s Choise lavet til dig. Du skal være en hardcore spiller for at grinde din karakter til det nye level cap på 99.

Vi har spillet på PlayStation 5 og tak til MI5 Communcation for at gøre anmeldelsen mulig.