Så er Bandai Namco ude med et mere muntert superheltespil baseret på DC’s univers. Det er Justice League: Cosmic Chaos der er udkommet på konsoller og PC. I modsætning til mange de af nyere film og spil så er dette meget tættere på det du finder i de klassiske tegneserier. Hvad går det så ud på?

Det hele starter i Happy Harbor hvor Snapper Carr er udnævnt til borgmester. Alle er dukket op for at fejre den store begivenheden. Der er gæsteoptræden af både Green Lantern, Cyborg, Aquaman og så har Batman også taget turen hele vejen fra Gothham City. Under fejringen dukker drillepinden Mister Mister Mxyzptlk op og erklærer sig selv borgmester. Det gør Mxy alene for at generere Superman. Så får han også hidkaldt Starro the Conqueror som får de andre i Justice League til at skifte side og planlægger at overtage hele verden. Mest af alt så er Mxy bare ude på at drille Superman.

Så er der lagt op til et eventyr som jeg kender det fra tegneserierne. Det er de gode mod de onde og i denne sammenhæng så er de gode Superman, Batman og Wonder Woman. Du kan skifte mellem de 3 superhelte efter forgodtbefindende og de har hver deres måde at spille på uden at det bliver som teknisk. Det er de samme knapper og det svarer i gameplay til samme måde som et brawler spil fungerer. Det betyder at du mest skal slå og undvige angreb for at spare sammen til heltens super- eller ultra-angreb. Jo mere flere banditter du nedkæmper jo flere points (XP) optjener du. XP bruger du så for at få endnu mere bedre evner så du kan redde alle de andre fra Justice League.

Dialogen er på engelsk og det giver klar mest når du kan lidt. Det er ikke en krav for at have fornøjelse. Du behøver ingen særligt sproglige evner for at nedkæmpe fjender og finde muslingeskaller og gamle seriehæfter. Skallerne hjælper dig med at låse op for nye evner og seriehæfterne giver nye kostumer til de tre helte. Hæfterne kan skal du indlevere i Mount Justice. Normalt ville der være et længere afsnit om hvilke evner der er de bedste og hvad der er smart at låse op for først. DC’s Justice League: Cosmic Chaos er skabt til at være sjov og spas så lås op for det du synes giver den største underholdningsværdi.

DC’s Justice League: Cosmic Chaos er et munter spil i farverige omgivelser. De tre helte føles meget forskellige og spillet gør sit til at du ofte skifter mellem dem. Kender du lidt engelsk og historien bag de 3 så er der masser af sjove one-liners. Der er mange varierede missioner selvom kampe og dialog kan blive en smule ensformigt. Kel-tip-zix-um.

Tak til Bandai Namco og Outright Games for at gøre denne anmeldelse mulig.

Spillet er anmeldt på Nintendo Switch.