Her kommer noget mange sikkert har glædet sig til! Sony Interactive Entertainment og Guerrilla Games udgiver i denne uge Horizon Forbidden West som er efterfølgeren til Horizon Zero Dawn, som udkom i 2017. Der er sket utrolig meget på alle fronter og spillet køre maks på alle cylindre. Om man har en PlayStation 4 eller er så heldig at eje en PlayStation 5, så er der i den grad noget at se frem til her.

Udover en stor episk historie, utrolig veludviklet gameplay og grafik der smelter dine øjne (på den gode måde), så er spillet her noget du helt sikkert ikke må gå glip af. Vi har været så heldige at tilbringe en håndfuld uger i selvskab med Horizon Forbidden West på PS5 og vi kan slet ikke få hænderne ned!

Horizon Forbidden West er udviklet af Guerilla Games, som også har stået bag Horizon Zero Dawn og Killzone serien. Hvis der er noget de er eksperter i som udvikler, så er det at lave verdener man virkelig kan lade sig betage og bruge mængder af timer i. Det var netop med Horizon Zero Dawn, at de kastede sig ud i at skabe åben-verden spil. Som deres første af slagsen, blev spillet ret så populært med dens unikke verden, spændende historie, gameplay osv. Alt det, bliver taget til nye højder her og med debut på PS5, så er der lagt op til at konsollen virkelig får noget visuelt kræs at kaste dens hestekræfter efter.

Du spiller som jæger-krigeren Aloy. Med sin bue, spyd og Focus, indtager du en helt ny stor postapokalyptiske verden. Historien tager fart få måneder efter slutningen i Horizon Zero Dawn. Selvom hun har redet menneskeheden fra én katastrofe, er en ny opstået. Landet er ligeså stille døende og jordens overlevelse afhænger nu af Aloy. Hun er nødsaget til at rejse langt, for at finde frem til svaret bag de hemmeligheder der truer med at bringe verdenen i knæ. Hun tror at manden ved navn Sylens har svaret hun søger, for at kunne bringe Gaia til live igen, og for på ny at bringe naturen til sin ret. På sin vej støder hun på nye og velkendte ansigter, og sammen må de hjælpe hinanden og bekæmpe de rædsomheder der hærger landet, lige fra frygtindgydende nye maskiner til fraktioner der bekriger hinanden.

Historien gennem hele spillet, bliver fortalt på på en stærk visuel måde. Hvor du i Horizon Zero Dawn fik en hel del af spillets dybe historier udpenslet via audio logs eller tekst filer, som i den grad sat en dæmper på ens flow, så er det noget anderledes denne gang. Der er stadig audio og tekst logs at finde, men nu er langt mere af både historien såvel som mange mindre interaktioner med mennesker, fortalt via mellem sekvenser. Det er også med til at gøre historierne man får fortalt, langt mere spiseligt og engagerende.

Hvis du allerede er fan eller har spillet Horizon Zero Dawn, så vil du uden tvivl føle dig hjemme her. Noget af det Guerilla Games gør godt, er at skabe visuelt imponerende spil, her er Horizon Forbidden West ingen undtagelse. Der bliver ikke satsets ligeså stort på gameplay fronten, som der blev med det første spil. Men derimod mængden af aktiviteter, nye fjender, våben og et hav af indhold på tværs af den store ekspansive verden, er rejsen uden tvivl dét værd. Lige fra du ankommer til The Daunt, og hiver kortet frem i menuen, så kan man virkelig føle størrelsen af spillets verden er mægtig.

Man kan bruge utrolig meget tid på bare at udforske spillets verden. Denne gang er der også langt mere at se, for ikke nok med at du kan klatre nogle høje klipper, så kan du også dykke ned i de dybeste søer. Der er noget af se overalt, og når du står på en bjergtop, kan man også lige beundre landets mange seværdigheder på afstand. Hvis man ikke lige føler for at klatre hele vejen ned, så har Horizon Forbidden West lånt lidt fra eksempelvis The Legend of Zelda: Breath of the Wild, for du kan gøre brug af en glider så du kan svæve. Det bliver sjældent kedeligt.

Verdenen er kæmpe, og fyldt med aktiviteter at give sig i kast med. For udover historien, er der også rigelig med sidemissioner, minispil og grotter at undersøge. Noget af det man kan underholde sig med er Relic Ruins, hvor du skal løse mindre veludførte gåder for at få fat på ressourcer eller værdigfulde genstande. Du kan også deltage i ræs hvor du skal ride mod andre på maskiner. Men den sideaktiviteter jeg nok fandt mest glæde i, var Machine Strike. Machine Strike er et brætspil hvor du spiller mod en anden. Hver har man spillebrikker der repræsentere maskiner som man finder ude i naturen. Her skal man så bekæmpe hinanden og være taktisk med hvilke maskiner der skal angribe. Hvis du vinder, så får du ekstra spillebrikker at gøre brug af næste gang du skal spille. Det ser måske ikke ud af meget på papir, men det er i den grad hyggeligt at bruge tid på.

Der er også rigtig mange steder at besøge i The Daunt. På tværs af landet er der kæmpe områder fyldt med enten skove, bjerge, søer eller ørken. Men drysset udover alt ligger byer og små lejre hvor du kan handle våben, ressourcer, nye dragter, træne dine kampteknikker og ellers bare hænge ud. Et af de mere specielle og utrolig smukke bysamfund er stedet kaldet Plainsong. En by placeret på kæmpe satellit antenner, og her dyrker folket modernatur. Alt her er lavet af materialer som kommer fra naturen og det er så smukt at se på, både tæt på og langt væk.

Udover hygge aktiviteter, så skal der også kæmpes! For hvor end du bevæger dig, så er der maskiner og nogle kæmpe metalbæster, som du kan stikke dit spyd i. Alle maskiner er modulbaseret og med Aloys Focus, bliver der fremhævet maskinernes svagheder og styrker, når du skanner dem Ligeledes lyser nogle af deres dele op i gult, og ved at ramme dé punkter, kan du gøre ekstra meget skade. Hver gang du har nedlagt et metalbæst, så kan du strippe den for værdigfulde ressourcer. Nogle af de noget taktisk krævende maskiner kan der blandt andet nævnes en Skjoldsnapper, Slingretand og Tremortusk. De kræver noget seriøs skyts og man skal også blive dus med undvige manøvre for at klare skærende mod dem.

Ét af de våben jeg fandt yderst tilfredsstillende er Aloys Spike Thrower. Et spyd der virkelig kan sprænge gang i festen. Med et kast af spyddet, kan man lave rigtig meget skade på maskiner og den egner sig specielt godt til de lidt større metalmonstre. På samme måde er det også lækkert når man kan gøre brug af maskinernes egne våben mod dem selv. Nogle maskiner bære kanoner, hvor når de falder af, kan Aloy gøre brug af dem og forvolde meget skade.

Spillets skilltree byder også op til forbedringer hvad angår kampe. Du kan opgradere godt og vel alle tænkelige tricks og våben som Aloy gør brug af. Noget nyt er brugen af Valor Surges, som fungere uafhængig af våben. Når en Valor Surge er aktiveret, så får du alt efter valgt våben og Valor Surge, nogle boosts som gør dig endnu farligere overfor maskiner og fjender. Nogle booster hvor meget skade du gør og der er også en hvor du kan blive midlertidig usynlig, hvis du mere er til stealth vejen. Nu er jeg selv ret glad for brugen af bue og diverse pile, så for mig var det en no-brainer at bruge XP point på Hunter sektionen i spillets færdighedstræ.

Stemmeskuespillet er i top klasse. Det er stadig Ashly Burch, som låner stemme og motioncapture til Aloy og hun udføre jobbet forrygende. Hun har i Horizon Forbidden West fået selvskab fra Hollywood i form af Angela Bassett (Black Panther) og Carrie-Anne Moss (The Matrix). Angela spiller den frygtløse rebel leder Regala og Moss spiller den gådefulde Tilda. Begge er stærke roller, men hvad angår screentime, så er det i den grad Burch som skinner igennem og bære rollen som Aloy utrolig flot.

Jeg har berørt det før i anmeldelsen, men det kan ikke siges nok. Horizon Forbidden West er et visuelt vidunder. Kan ikke huske hvornår jeg sidst har haft et spil i hænderne, som har været så spækket med detaljer. For en som elsker at se selv de mindste ting, så har Photo Mode været en tidsrøver. Er der brug for at se selv de helt små fregner på Aloys ansigt? Næ. Fedt at man kan? Ja da!

Spillet køre flydende på PS5 og selvom man kan have nogle heftige kampe, med eksplosioner overalt og metalbæster der kaster sig over dig, så holder frameraten. Skal det være endnu mere smooth, så kan man i spillets menu, vælge at køre med 60fps. Men personligt var det Performance Mode der var bedst at se på.

Det som Horizon Zero Dawn gjorde godt, gør Horizon Forbidden West bedst! Alt er blevet større og bedre. Historien, gameplayet, indholdet og det visuelle er top-notch. Guerrilla Games har udviklet noget helt fantastisk, som virkelig er et lækkert showpiece på PlayStation 5. Vi er stadig tidligt i konsollens levetid, og når vi allerede kan få spil som denne, så ser det lys ud for fremtiden. Alt spiller maks her! Jeg er sikker på at hvis man bare synes at spillet virker lidt spændende, så vil man i den grad blive betaget af hvad spillet har at byde på.

Horizon Forbidden West udkommer d. 18 Februar, 2022 på PS4 og PS5.

Tak til Sony Interactive Entertainment for at gøre anmeldelsen muligt.

TL;DR
Vurdering:
Forrige indlæggamigo fejrer valentins dag med stil
Næste indlægRover Mechanic Simulator kommer til Switch
En ung fyr fra det Nordjyske. Vokset op med spil lige fra Commodore 64 og til nutidens konsoller. Holder af et spil med en fed historie og action. Er en gut med lidt for mange spil og alt for lidt tid. Arbejder til daglig på et lager, men i fritiden handler det om livet med fruen og spil. PSN - Xbox Live - Steam @ MrJonasDK
horizon-forbidden-west-anmeldelseHorizon Forbidden West er fænomenal! Her har vi et spil der har en spændende historie, veludviklet gameplay og visuelt eye-candy der tager sig godt ud på PS4 og PS5. Vi er ekstatiske over hvad Guerrilla Games har formået at kreere og de sætter sig foreløbigt på open-world tronen. Spillet er et fantastisk showcase i hvad der er muligt lige nu, og sætter baren højt for fremtidens spil. Vi er ovenud tilfredse og er slet ikke færdige! Bravo!