Man kan sige mange ting om året 2020, men her som vi går ind i vintermånederne, så kan vi se frem til mange nye udgivelser og ikke mindst starten på den næste generation inden for gaming. Ubisoft lægger hårdt ud med Watch Dogs: Legion, som i den grad føles next-gen.

Med London som legeplads, alle kan rekrutteres og en mørk historie, tager spillet dig med ud i en ikke så nær fremtid. London er besat og overvåget, befolkningen er kontrolleret og alt virker håbløst. Vi har haft den fornøjelse at have spillet Watch Dogs: Legion på PlayStation 4 Pro, og vi er solgt! Her er vores vurdering, og underholende tid med spillet.

Ubisoft åbner next-gen ballet med Watch Dogs: Legion, som udover at udkomme på nuværende konsoller og platforme, også finder vej til PlayStation 5 og Xbox Series X|S. Men vi har spillet PS4 Pro versionen, og selv her finder man en rigtig fed oplevelse. På tværs af de mange konferencer, shows og hvad der ellers er blevet sagt om spillet, kan vi bekræfter at det med at rekruttere alle byens indbyggere i London . . . det holder!

Introen til Watch Dogs: Legion er det rene James Bond. Du skal infiltrere Palace of Westminster som agenten Dalton fra hackergruppen DedSec. Med det intelligente styresystem som hackerne kalder for Bagley i øresneglen, begiver du dig midt ind i et terrorangreb. En gruppe kaldet Zero Day, har i sinde at sprænge bygningen i luften, men Dalton reder dagen, tror han. Optil flere bomber går af på tværs af London, Zero Day slår Dalton ihjel og DedSec får skylden.

London falder og nu hvor DedSec er væk, bliver byen en free-for-all hvor op til flere magter indtager scenen. Albion, en form for militær enhed, overtager styringen og gør London til en politistat. Men de er ikke alene om at ville have tronen, i det at Mary Kelly, Zero-Day og Blume også vil have del i byen. CtOS som du kender fra de tidligere spil, er med til at kunne holde styr på alle og intet går uset hen. Men, en overlevende hacker fra terrorangrebet kaldet Sabine, er nu på udkig efter den der kan starte DedSecs storhed igen og bringe orden tilbage til folket. Her starter din historie!

Det lyder som noget af en mundfuld, men det er det også. Spillets historie er ligeså dyster og grum som i det første Watch Dogs spil. Man kommer forbi mange emner og øjeblikke hvor man bliver stillet overfor nogle ekstreme forhold for byens borgere. Folk på gaden bliver ofte stoppet på deres vej, undersøgt og anholdt, hvis de modstrider Albions regler og love.

Når det kommer til gameplayet, så har Ubisoft virkelig gået til den. Da de sagde at alle kan blive karakterer du kan spille som, så mente de vitterlig alle! Vil du spille som en high-tech biavler, erfaren dronepilot, politimand eller hjemløs, så kan du det. Alle du finder rundt om i byen, kan skannes via din telefon. Her kan du se deres navn, beskæftigelse og hvad de har af egenskaber. Og det er værd at skanne alle interessante personer du kommer forbi, for man ved aldrig hvad man kunne få brug for i kommende missioner. Og vil du opbygge DedSec med de aller bedste, så er det værd at kigge folk i sømmene.

Så snart man har fundet en person man gerne vil have med i sit team af DedSec hackerer, så skal man som oftest udføre en opgave for dem. Måske har de gæld til en bande? Problemer med lækkede informationer? eller noget helt andet. Så snart man har gjort hvad de har bedt om, så er de klar og du kan spille som dem. Missionerne man skal udføre for dem, har en rigtig god variation og indtil videre har jeg ikke oplevet alt for mange gentagelser.

Det at man spiller som mange forskellige, overskygge ikke det at man som oftest kun har én hovedperson. Ubisoft har formået at gøre det spændende at bruge en blanding af mennesker. Selvfølgelig kan man altid holde sig til bare en enkelt karakter. Har selv været ret glad for en snigmorder med stærk russisk accent. Men hvis du ikke lige synes du kan finde de helt rette personer, så dukker der med jævne mellemrum nogle mennesker op på kortet, som Bagley vil pointere, kunne passe ind i DedSec.

Men nogle personer er bedre end andre. Der er mennesker der kan finde på spontant at dø, købe tøj eller gamble med dine penge. Andre kan også lige pludselig prutte eller hoste, og dermed bliver din snige mission, lidt mere hårdt da vagterne vil komme løbene. Så der er et væld af valg at tage, når man vil have mennesker til deltage i DedSecs aktiviteter. Det er en fed måde at gøre det på og i den grad noget der gør spillet udfordrende og underholdende. Hvis man lige vil have lidt ekstra, kan man ved spillets start, vælge Permadeath. Så hvis din DedSec medlem dør, er den person bare væk! Hvis alle dine folk dør, er spillet slut.

Men du kan også komme ud for at nogle direkte hader DedSec. Har man kørt helt tosset rundt i byen, og lagt samtlige mennesker ved busstationen i asfalten, så er de ikke fan. Disse personer bære så et mærkat når man skanner dem senere, og så skal der noget ekstra til, før de vil være med i din lille gruppe. Rekrutterings systemet er ret robust og detaljeret. Det kunne godt være svært at tro på at alle kan blive en spilbar karakter, men udviklerne har formået at gøre det muligt.

Må også tage hatten af for variationen i stemmeskuespillet. Hver enkelt NPC har deres egen unikke stemme og væremåde, hvilket skinner igennem i f.eks. mellemsekvenser. Det er ret vildt, at man kan hive en hvilken som helst person ind i sit team, og de så har deres egen stemme og kan agere på lige deres måde. Brugte en hemmelig agent i en mission, og det var som han var skabt til lige de mellemsekvenser. Det var vildt fedt.

Historien tager dig vidt omkring i London og du kommer til at besøge alle de fede steder i storbyen. Men det kræver skills, gadgets og egenskaber at kommer rundt, ikke mindst hvis man vil finde de mange collectibles og masker. Maskerne tager DedSec medlemmerne på når de er i kamp eller trænger ind på et forbudt område.

Rundt om kan man også finde Tech Points, som kan bruges til at opgradere ens gadgets, våben eller hacker tricks. For akkurat som i tidligere Watch Dogs spil, så kan man hacke alt lige fra overvågnings kameraer, biler, droner og mennesker.

Der er også aktiviteter man kan lave ved siden af alt det andet. Du kan spille dart eller drikke på de mange pubs i London. Køre som budbringer, hvor pakker skal fragtes rundt omkring. Jonglere fodbolde eller sætte DedSec plakater op på bygnings facader.

Der hvor gameplayet halter lidt, er når det kommer til skuddueller. Selvom jeg oftest prøvede at køre stealth metoden, så kan det ikke undgås at man bliver opdaget. Når man så vil skyde løs, så virker det en lille smule klumset. Ligeledes med fjendernes AI, som ikke altid er lige kloge, og opgiver ret hurtig en eftersøgning. Det kunne godt have været bedre, og måske det også bliver det i fremtidige opdateringer.

Selve London er også utrolig detaljeret. Byen har mange distrikter som hver viser både nedgangen og opturene for borgerne. Der er områder som er præget af fattigdom og kriminalitet. Her er der mange bander på gaderne, hjemløse og der er fyldt med skrald. Andre områder kan være præget af rigdom i form af nye byggeriger, skyskrabere, fede biler og mennesker i stilet tøj. Der er gjort meget ud af at få hele byen til at føles levende og hvor end man er, så sker der noget hele tiden.

Spillets grafiske side er lige til højrebenet. Når man bevæger sig rundt i London, er der mange flotte steder at lede sin opmærksomhed hen på. Der er små detaljer både i byen, på mennesker, men bestemt også indendørs. Nu spillede jeg på PS4 Pro, men det bliver i den grad spændende at se hvad PS5 og Xbox Series X kommer til at byde på og ikke mindst med Ray Tracing.

Noget helt andet er de mange muligheder for at tilpasse spillet, hvis man har brug for lidt ekstra hjælp. Man kan tilpasse underteksterne, hvor lydeffekter også vil fremtræde i teksterne. Man kan få oplæst menuerne og der er også rig mulighed for at tilpasse ens in-game informationer.

Når vi rammer d. 3 December bliver spillet endnu større, da der åbnes op for online delen af spillet. Så selvom man nyder spillet som et singleplayer spil, vil det snart være muligt at opleve London sammen med andre, hvilket bliver ret så fedt.

Watch Dogs: Legion er i den grad Ubisofts største og mest ambitiøse spil til dato. Spillet har været længe undervejs, og nu er den her endelig. Der er sket rigtig meget siden sidste spil i serien, og det er med forbedringer på rigtig mange områder. Rekrutterings systemet er robust og det virker! Det er underholde at drøne rundt i gaderne, i søgen efter unikke personer der har skills man kan bruge. Historien er den mest dyster og mørkeste af Watch Dogs spillene. Vi har nydt Watch Dogs: Legion og er man fan, så vil du uden tvivl også blive underholdt her.

Tak til Ubisoft for at gøre anmeldelsen af Watch Dogs: Legion på PS4 muligt!

Watch Dogs: Legion udkommer d. 29 Oktober på PS4, Xbox One, PC og Google Stadia

Udkommer også på Xbox Series X d. 10 November og PlayStation 5 d. 19 November.

TL;DR
Vurdering:
Forrige indlægMonster Truck Championship anmeldelse
Næste indlægPikmin 3 Deluxe anmeldelse
En ung fyr fra det Nordjyske. Vokset op med spil lige fra Commodore 64 og til nutidens konsoller. Holder af et spil med en fed historie og action. Er en gut med lidt for mange spil og alt for lidt tid. Arbejder til daglig på et lager, men i fritiden handler det om livet med fruen og spil. PSN - Xbox Live - Steam @ MrJonasDK
watch-dogs-legion-anmeldelseWatch Dogs: Legion er hack'tastisk! Rekruttere hvem som helst og spring ud i London som medlem af hackergruppen DedSec. Byen er besat af bander, politi og militærmagter, så det kræver skills at bringe orden til storbyen. Spillet byder på utrolig mange fede øjeblikke, gameplay og en dyster historie der bringer dig dybt ind i borgernes liv. Vi er vilde med spillet, og er bestemt ikke færdig med at give den gas i London!