The Legend of Zelda: Link’s Awakening anmeldelse

Spillet som burde stå i enhver Switch ejers samling.

Hvis vi siger The Legend of Zelda: Link’s Awakening, så er der nok en lille klokke der ringer. Man vil med det samme nok ikke tænke på en ny titel, hvilket også er helt korrekt.

Tilbage i 1993 udkom The Legend of Zelda: Link’s Awakening til Gameboy. Men nu er spillet udgivet i en helt ny version. Spillet skal ikke ses som en Remastered udgave, men en helt ny udgivelse af hit klasikkeren til Gameboy. Spillet er selvfølgelig en Nintendo Switch udgivelse.

Jeg skal med det samme sige, at jeg desværre ikke var den store Gameboy spiller i 1993. Den gang var jeg ramt af den store konsol feber, så fik ikke spillet original udgaven af The Legend of Zelda: Link’s Awakening.

Men da jeg var konsol mand (eller knægt) den gang, så har jeg selvfølgelig spillet sådanne titler. Spillede med stor glæde de første 2 Zelda udgivelser på den gode gamle NES, så kender godt til seriens spæde år.

Så det var med stor begejstring da The Legend of Zelda: Link’s Awakening blev startet op fpr første gang. Jeg vil ikke sige man blev blæst tilbage til de gode gamle Zelda NES dage, men det var tæt på.

Selve gameplayet holder sig meget tæt på hvad man kender fra den gang. Så det er noget af et retro sus der ryger igennem ens krop når man starter spillet op for første gang.

Af en eller anden grund, så bliver den slags adventure spil aldrig forældet. De holder stadig i 2019. De er simple og er lige til at gå til. Men selvom de er simpelt opbygget, så skal man have gang i de små grå for at klare sig igennem dette herlige eventyr.

Grafikken og lyden har selvfølgelig fået et kæmpe løft fra den Gameboy klassiker vi kender. Det er derfor vi slet ikke kan sammenligne disse 2 titler. Det er dog tæt på en tro kopi af originalen. Men da det er lavet som en ny titel, skal det også ses som en ny titel.

Jeg fik desværre lidt af et chock da jeg begav mig ud på mit første eventyr med Link. For da jeg skulle videre på kortet første gang var der en vild loading tid. Men det var heldigvis kun første gang, for efterfølgende kører spillet nærmest perfekt med acceptable load tider.

Dog oplever jeg en gang imellem nogle små irriterende lag spikes når der sker meget på en gang, og man løber videre til et andet område. Det er som helhed ikke noget der ødelægger spil oplevelsen, men jeg håber dog at Nintendo er opmærksom på det og finder en løsning, så spiloplevelsen er 100 procent.

Selve spillet er som sagt bygget op så det er til at komme igang med for alle. Man har det meste af tiden kun 1 opgave af gangen at forholde sig til. Så lige meget hvad er det til at håndterer. Man skal dog ikke lade sig snyde af denne simple opbygning.

For det kan meget nemt blive hektisk og noget af en tur man skal ud på. For som med så mange andre spil, er det lavet så man skal gøre noget for at kunne klare noget andet, hvilket er genialt. Man skal tænke sig om og ikke bare spurte igennem spillet.

Opfindsomhed mangler der ikke noget af i The Legend of Zelda: Link’s Awakening. Det er et super lækkert univers. Og hver gang man kommer til et nyt område nyder man alle nye detaljer.

Spillet kan for nogen måske være en kende svært, men ikke værre end det kan ordnes hvis man lige giver den et skud til. Lad for guds skyld være med at spolere oplevelsen med at gå online for at få hjælp. Giv spillet en chance til, for mange af opgaverne er ret indlysende.

Selvom det er en Zelda titel er det ikke kun det univers der er taget hånd om. Jeg vil ikke nævne noget om hvad vi får af se i det spil, men der er flere andre Nintendo universer som er berørt i denne titel. Dette er endnu et af de geniale tiltag man kun kan håbe der er flere af i fremtiden.

The Legend of Zelda: Link’s Awakening er alt hvad en Nintendo Switch ejer kan ønske sig. Der er underholdning til mange timer. Man mærker ikke det er et spil fra 1993. Vidste man ikke bedre ville man tro at dette er en helt nyopfundet titel.

Så kære Nintendo, vil I ikke være flinke at lave flere af disse tiltag. Jeg er sikker på at det vil falde i god jord hvis I gjorde.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlæg10 ting der er værd at vide om CoD MW PC beta
Næste indlægFå 6 Batman spil gratis via Epic Games Store
Redaktør på GamersLounge. Kan nok ikke løbe fra, at jeg er bidt af en gal Playstation. Jeg har været helt vild med Playstation lige siden 1éren kom frem i sin tid. Ellers så har jeg nok haft alle de konsoller der har været værd at eje lige siden NES. Er vild med at spille stort set alle spil, men favoritterne er nok Final Fantasy serien. Er blevet lidt besat af Wii U, så det er min foretrukne spil platform for tiden, så måske er det nye tider for en gamer som mig, hvem ved :)
the-legend-of-zelda-links-awakening-anmeldelseThe Legend of Zelda: Link's Awakening er alt hvad en Nintendo Switch ejer kan ønske sig. Der er underholdning til mange timer. Man mærker ikke det er et spil fra 1993. Vidste man ikke bedre ville man tro at dette er en helt nyopfundet titel.