Det sker nogle gange at lidt ældre spil får sig en efterfølger og spillet kan ende med at være enten super godt, skidt eller midt i mellem. Rage 2 lander på det sidst nævnte, men det har bestemt ikke været kedeligt at lade sig underholde af spillets ødemark. Vi har skudt, kørt og været super tosset i Rage 2s store sandkasse.

Fra udvikleren Avalanche Studios og udgiver Bethesda Softworks, har vi nu Rage 2 som er en efterfølger til Rage fra 2011. Spillet har masser af gameplay elementer, karisma og vibes der får en til at tænke på en blanding af Mad Max, Borderlands og DOOM. Det er en verden fyldt med farver og tossede øjeblikke. Det lovede man i hvert fald op til spillets release. Det er også et tosset spil, men man skal ikke håbe på en fantastisk historie eller personer med dybde. Hele kernen ligger i gameplayet og shooter delen.

Du bliver kastet ud i den dybe ende lige fra starten og det hele virker ret hardcore hvad angår action sekvenser. Du starter ud med at vælge enten en mand eller kvinde. Her er ingen mulighed for at tilpasse din karakter. Du ser dem ikke rigtig alligevel. Byen du bor i bliver ødelagt af invaderende cyborg-mutanter, der kun ønsker at gøre alt øde og til deres hjem. Efter nogle ret så intense minutter, har du overstået spillets intro og er nu på egen hånd.

Spillets stærkeste element er uden tvivl shooter gameplayet. Når man havner midt i et område fyldt med banditter, så kan man udføre nogle vilde tricks for at få fjenden ned med nakken og ofte pulverisere dem. Efterhånden som man kommer længere hen i historien og man får lukket op for det hav af egenskaber, våben mods, overnaturlige evner, så kan man give den fuld skrue som overnaturlig-super-ranger!.

Hvad angår opgraderinger, så er der rigtig meget at vælge i mellem. Du kan opgraderer dig selv, dine våben eller dine køretøjer. Når man starter spillet, så kan man ikke alverden. Du kan løbe, hoppe og skyde, that’s it. Du skal finde ARKs der er placeret rundt om på kortet. Disse byder på specielle kister, hvorfra du får nogle point der kan bruges i bestemte opgraderinger. Når du finder så mange som muligt, kan du virkelig bliver en actionhelt der kan hoppe højt, stå stille i luften, se gennem vægge og ellers bare suse afsted mod fjenden. Det er vigtig at finde disse ARKs, da det også vil gavne dig senere i historien.

Rage 2 er rigtig stort og verdenen er meget åben. Der kræves lidt kørsel mellem byerne, ens missioner og hvor man ellers vil hen. Men derfor er det også fedt at man kan anskaffe sig et solidt udvalg af køretøjer hvoraf nogle er udstyret med våben, der også kan opgraderes. De har alle et design og udseende der minder mest af alt om de biler man finder i Mad Max.

Har man fundet et køretøj man kan lide, kan man køre til den nærmeste garage i en given storby og gemme den. Den kan så tilkaldes lige der hvor du har brug for den, for en mindre sum penge. Men det er uden tvivl det første køretøj man får fingre i kaldet Phoenix, der er den fedeste at fræse rundt i. Med tiden kan du udstyre den med kanoner, katapultsæde og meget mere. Der er ikke noget som at pløje en gruppe fjender ned med bilen, springe ud af den og så bare lade det hagle ned med død fra oven.

I byerne man kommer til at besøge, er der også butikker og handelssteder hvor man kan købe lidt af hvert. Ammunition, skins og mods til din dragt, er bare nogle af de ting du kan købe for dine hårdt tjente penge. Skal man på en mission der kræver ekstra meget ammo eller skal man lige opruster sig en tur ud i det blå, er byerne et godt valg at gøre dette i. Udover det, kan man snakke med byernes beboere. Meget andet kan man ikke rigtig foretage sig.

Vil man have specialvarer som byernes sælgerer ikke kan leverer, så kan man deltage i MBTV (Mutant Bash TV). Disse steder er placeret forskellige steder og byder på udfordringer af forskellig sværhedsgrad. Her gælder det om at nedlægge så mange bølger af fjender som muligt. Gør man det med diverse tricks og stunts, får man lidt ekstra point og specielle mønter der kan bruges i MBTVs butik. Her kan man let komme til at bruge et godt stykke tid på at lave den perfekte runde og det er med at være kreativ.

Visuelt er Rage 2 nu egentlig meget flot. Det kan virke lidt råt og kantet hist og her, men ikke noget der overskygger ens oplevelse. Spillet er meget stort og selvom man pløjer sin bil på tværs af ødemarken med fuld skrue, så holder spillets framerate sig solidt. Det samme gælder når ens skærm er godt fyldt op med fjender og når blodet sprøjter, eksplosioner over alt og når patronerne flyver rundt om hovedet på én, så påvirkes det visuelle ikke spor.

Rage 2 har meget at byde på og det er et spil der skal opleves. Det er vigtig at tage sin tid med spillet og ikke bare suse igennem historien og så være færdig på ingen tid. Der steder at se, hemmeligheder at finde og masser af opgraderinger der skal lukkes op for. Når man har fundet en masse ARKs og opgraderet det meste, så er man godt på vej til at bliver en ødemarks-superhelt! Spillet har meget at byde på af skøre indfald og det er her sammen med shooter mekanikken, at spillet har masser af charme.

Rage 2 blev anmeldt på PS4

Fås også på Xbox One og Windows PC.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægNy Xbox One Fornite bundle
Næste indlægiOS og iPadOS understøtter snart controllere
En ung fyr fra det Nordjyske. Vokset op med spil lige fra Commodore 64 og til nutidens konsoller. Holder af et spil med en fed historie og action. Er en gut med lidt for mange spil og alt for lidt tid. Arbejder til daglig på et lager, men i fritiden handler det om livet med fruen og spil. PSN - Xbox Live - Steam @ MrJonasDK
rage-2-anmeldelseRage 2 er super skægt. Det er en shooter med sjæl og super fjollet. Historien vinder ingen oscar, men gameplayet er i top. Når man møder en base eller post fyldt med fjender, så er det utrolig fedt at give den gas med alle ens opgraderinger. Styringen hvad angår køretøjer er lidt kluntet, men noget man vænner sig til. Her har vi en shooter der byder på god underholdning og masser af skørt action!