For godt et år siden så The Swords of Ditto dagens lys for første gang. Nu er spillet udgivet igen med udvidelsen Momo´s Curse. Vi ser nu nærmere på spillet og udvidelsen. Vi har testet det på Nintendo Switch.

Bag spillet står onebitebeyond og Devolver Digital. Dem som kender disse udviklere ved nok at der nu er tale om en Indie titel. Så det kommer ikke bag på at spillet ligger i den billige ende af skalaen. Men selvom det ikke er vildt dyrt, betyder det jo ikke at det er dårligt.

Når man starter spillet op for første gang, får man et retro sus. Man tænker tilbage til de gode gamle Zelda NES dage. Spillet er jo præcis i samme stil som datidens RPG titler. Forskellen er selvfølgelig lyden og den grafiske del. Men bortset fra det, så er der mange ligheder.

Om man er ny eller en gammel retro haj, så kan The Swords of Ditto: Mormo’s Curse nemt tiltale en. Spillet har nemlig en lækker form for tutorial, hvor man bliver sat ind i tingene. Men man skal bare huske at læse alt der bliver skrevet igennem, for ellers ligger man hurtigt inde med problemer.

Og nu da vi snakker om problemer og snak, så er der lige lidt at nævne her. Der er utroligt meget tekst der skal læses igennem i spillet. Dette er selvfølgelig lavet for at fyldestgøre spillets historie, men det kan også blive for meget. Nogle gange når man har spillet noget tid, kan man måske have en tendens til at trykke hurtigt igennem teksten. Gør man det, kan det godt bide sig selv i halen og ramme dig.

The Swords of Ditto: Mormo’s Curse er et Indie spil i den flotte ende. Spillets miljø er spot on, og man er hevet ind i det univers med det samme. Ud over man bliver hevet tilbage til de gode gamle RPG dage, så er noget man bare ønsker mere af. Spillet er som det var den gang bare med meget flottere grafik. Så man kan vel kalde det for retro spil som er optimeret til 2019.

Man bliver selvfølgelig ikke blæst væk af den fede grafik, men det er flot når man tænker på prisen og størrelsen på spillet. En ting man desværre bare bliver lidt ærgerlig over når man spiller er loadingtiden.

Vi spillede den digitale version af spillet, og håbede på at det ikke ville blive et problem. Men der tog vi desværre fejl. Mellem hver lille del af kortet, elle når man skifter rum i huler, skal den loade. Det kan tage alt fra et par sekunder til over 10 sekunder. Det lyder ikke af meget, men når det sker tit, så bliver man desværre berørt af det.

Spillet har et lækkert level system, hvor man stille og roligt bliver stærkere. Det passer faktisk okay i forhold til de quest man skal løse og nye områder man kommer til. Så på den måde, der er en nærmest perfekt balance mellem sværhedsgrad og udfordringen i spillet.

Spillet ligger ikke i den svære ende, men alligevel kan det til tider godt være svært. På den måde der kan The Swords of Ditto: Mormo’s Curse godt være tiltalende for mange. Spillet er nemlig nemt at gå til, og har en balanceret sværhedsgrad igennem hele spillet. Men er man hardcore RPG spiller, så vil man desværre ikke finde megen udfordring i spillet.

For at vende tilbage til det miljø der er i spillet, så har vi lige et par ord at føje til det. Spillets miljøér er meget forskelligt. Så selvom vi har fingrene i en lille Indie titel her, så er det ikke et af de spil hvor alle områder ligner hinanden.

Og nu da vi er i den bolgade, så lad os lige tale om Mormo’s Curse delen. Den udvidelse giver os en masse nye områder, nye våben og et hav af nye fjender. Så har du ikke haft glæden af Ditto endnu, så er her en meget god grund til at gå i gang.

The Swords of Ditto: Mormo’s Curse er en lækker RPG titel der får en tilbage til de gode gamle dage. RPG retro møder 2019 på den fede måde.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægTop 15 for Switch spil på eShoppen i april måned
Næste indlægDræb Sean Bean inden 3. juni og maj med HITMAN 2
Redaktør på GamersLounge. Kan nok ikke løbe fra, at jeg er bidt af en gal Playstation. Jeg har været helt vild med Playstation lige siden 1éren kom frem i sin tid. Ellers så har jeg nok haft alle de konsoller der har været værd at eje lige siden NES. Er vild med at spille stort set alle spil, men favoritterne er nok Final Fantasy serien. Er blevet lidt besat af Wii U, så det er min foretrukne spil platform for tiden, så måske er det nye tider for en gamer som mig, hvem ved :)
the-swords-of-ditto-mormos-curse-anmeldelseThe Swords of Ditto: Mormo's Curse er en lækker RPG titel der får en tilbage til de gode gamle dage. RPG retro møder 2019 på den fede måde.