Hvis vi skruer tiden tilbage til 1991, så vil mange af den lidt ældre generation uden tvivl huske Sonic The Hedgehog. Nu er en ny titel udgivet. Vi ser nærmere på Sonic Mania på Nintendo Switch.

For god ordens skyld skal vi lige sige, at Sonic Mania er ude på alle førende platforme. Dem som har fuldt med i Sonic spil serien vil nemt kunne nikke genkendende til at der er et hav af Sonic + Spinoff titler. Sonic Mania samler alt det gode fra de originale Sonic spil og samler dem i denne perle.

Sonic Mania er stærk inspireret af de gode gamle originale Sonic The Hedgehog spil. Man kan se det på den herlige retro grafik der er i spillet. Mange af banerne man ser er fra de gamle spil, men nogle gange sker der det, at man ser noget man ikke lige har set før. Så spillet er fyldt med overraskelser, selv for en stor Sonic fan.

Når man starter sit spil op for første gang, så banker ens retro hjerte meget. For man ser en titel skærm, som hylder den gode gamle titel skærm vi alle kender med Sonic som pryder den. Hoved attraktionen i spillet er klart spillets singleplayer del. Så den starter vi ud med at se nærmere på.

Det var lige som vi ønskede det, da vi startede singleplayer delen op for første gang. Man kunne selv vælge karakterer som man vil spille med. Så du kan vælge de klassiske Sonic og Tails sammen, Sonic, Tales eller Knuckles alene. Så der er rigelig god grund til at spille det igennem flere gange, da der er forskel på hvad de enkelte kan.

Spille stilen er lige som vi kender den, og sværhedsgraden er den samme som den gang. Vi er heldigvis ikke så uheldige som man var med den seneste Crash Bandicoot udgivelse, hvor der var lavet en smule om på timingen når han hoppede, som gjorde at spillet blev markant svære.

Der er et hav af baner, gode boss kampe og ikke mindst en masse bonus baner som vi kender fra de gode gamle Sonic spil. Og det er derfor at hoved attraktionen i Sonic Mania er spillets singleplayer del. Spillet har også en multiplayer del, men den er der desværre ikke ret meget at glæde sig til.

Vi er lidt kede af multiplayer delen i Sonic Mania kun er lavet som en såkaldt sofa multiplayer del. For det er præcis som det var i gamle dage, hvor man kunne spille det imod en ven i split screen. Det er selvfølgelig sjovt at konkurrerer imod ens venner, men i disse online tider havde man nok ønske at man kunne spille det online imod alle mulige.
Selvom spillet er en såkaldt remastered version, har man ikke pillet så meget ved den grafiske del, og det er vi vilde med. For spillet mister ikke sin retro glød selvom det er et ”nyt” spil. Det er eye candy på højeste niveau for alle retro spils elskere. Man føler næsten man sidder med sin SEGA Mega Drive igen, for dette er jo 16 bits kvalitets grafik så det basker.

Levetiden i denne titel er ikke den der trækker spillet op, for der er jo ikke uendeligt af baner. Men der er en solid stak af baner i spillet, og hvis man som vi lider lidt af samlermani, så er der altid noget at tage sig til i spillet. For som sagt så bugner spillet med bonus baner, og lidt ekstra lir til dem som søger godt. Så alt i alt, så kan denne titel bringe mange glade timer frem hos os alle.

Sonic Mania hylder de glade 90ére og vi er vilde med spillet. Hvis man er Sonic fan, eller bare syntes godt om ham så er Sonic Mania et spil der skal stå i samlingen. Det vil I ikke fortryde at købe.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægGames Scope 2017 – Et Mekka For Enhver Spil Elsker
Næste indlægUncharted: The Lost Legacy Anmeldelse
Redaktør på GamersLounge. Kan nok ikke løbe fra, at jeg er bidt af en gal Playstation. Jeg har været helt vild med Playstation lige siden 1éren kom frem i sin tid. Ellers så har jeg nok haft alle de konsoller der har været værd at eje lige siden NES. Er vild med at spille stort set alle spil, men favoritterne er nok Final Fantasy serien. Er blevet lidt besat af Wii U, så det er min foretrukne spil platform for tiden, så måske er det nye tider for en gamer som mig, hvem ved :)
sonic-mania-anmeldelseSonic Mania hylder de glade 90ére og vi er vilde med spillet. Hvis man er Sonic fan, eller bare syntes godt om ham så er Sonic Mania et spil der skal stå i samlingen. Det vil I ikke fortryde at købe.