Crash er tilbage i stor stil! Vicarious Visions og Activision har bragt en af tidens største platformspil tilbage til nutiden i Crash Bandicoot N. Sane Trilogy. Med opdateret grafik, lyd, musik og gameplay er her en samlet pakke der vil gøre alle gamle gamere blød i knæene. Er det denne remaster det hele værd eller er Crash ankommet til en lunken velskomst? Vi har spindet, hoppet og spist wumba frugter siden udgivelsen og her er dommen.

Ah ja, nostalgi. Der er ikke noget bedre end at dykke ned i noget der minder en om barndommens glæder og en mere simpel tid. Som 90’er barn var en PlayStation for mig, guds gave til menneskeheden. En konsol der kunne få tid og rum til at forsvinde på et splitsekund. Der var spil af alle genre og dog var der et spil der hurtig skulle vise sig at brænde sig fast på nethinden. Frem kom Naughty Dog med Crash Bandicoot! En platformer så ligetil, at alle kunne være med. Timer, dage og uger forsvandt i Crash’s farverige verden af figurer og baner. Senere kom Crash Bandicoot 2: Cortex Strikes Back og Crash Bandicoot 3: Warped. Det var ren gamerheaven!

Mange år gik og halvdårlige spinoffs overtog markedet for til sidst der blev helt stille og mørkt. . . . indtil nu!

Crash Bandicoot N. Sane Trilogy er kommet for at tage dig med på et eventyr allerede fortalt, men ikke på nogen måde set før. Der findes efterhånden et utal af remakes og remasters af spil. Nogle bedre end andre, men denne er intet mindre end formidabel! Som gammel Crash Bandicoot fan er det svært ikke at blive begejstret som en golden retreiver der ikke har set sin ejer de sidste 21 minutter. Crash Bandicoot N. Sane Trilogy samler alle 3 spil der startede det hele og de har aldrig nogensinde set flottere ud!

Udvikler Vicarious Visions har gjort et storslået arbejde med at bringe Crash ind i nutiden. Hver figur, 3d model, bane og selv lyden er bygget fra bunden med de originale spil som reference. Man kunne godt frygte at det ikke vil være som man husker, hvis man spillede de originale Crash spil i slutningen af 90’erne. Men bare rolig. Udviklerne har varetaget Crash spillene med en enorme mængde kærlighed for originalerne og man vil med det samme føle sig hjemme. Grafikken har fået en massiv overhaling og det ses med det samme. Allerede i spillets præsentation af udvikleren, ser vi Crash i den gamle polygon stil for herefter at blive forvandlet til en mere karismatisk 3d model. Det her er tonen for alle 3 spil og det svært ikke at bruge ord som “wow!” Alt ser brand godt ud og farverne popper som aldrig før.

“Darn you!, Crash Bandicoot!”

Hver bane, kasse, fjende, boss battle og mellemsekvens er akkurat som i de orignale spil, bare massivt opdateret. Gameplayet er ret nær identisk og alt er som du husker det. Crash spillene er stadig rigtig svære, hvis man er rusten i platform spil. Man vil med sikkerhed komme til at bande og svovle af Crash i de svære baner. Ikke mindst hvis man vil forsøge sig med at få alle kasser og krystaller, vil man helt sikkert få lidt sved på panden. Det spil de fleste sikkert har stiftet bekendtskab med er Warped som også er det mest varierende af spillene mht. baner og indhold. Det første Crash Bandicoot spil er hurtig overstået og Cortex Strikes Back er stadig en fryd at spille. Du kan bruge analog styring men er du mere til den gode gamle måde at spille på, kan D-pad også bruges, hvilket faktisk givere mere præsis styring over Crash.

Selvfølgelig skal der også lidt nye features til og de er kun med til at gøre spillet endnu mere underholdende. Du kan nu spille som Coco, Crash Bandicoot’s søster, i alle 3 spil. Hun har mange af de samme moves som Crash og hun har også en del animationer selv der gør hende unik. Nu kan du også gemme når du har lyst og den aller vigtigste og fedeste feature der er at finde er AUTO SAVE! Yes! Bonus baner er også blevet bedre. Dør du i en bonus bane kan du bare prøve igen og igen indtil du gennemføre den. I det første Crash spil er der også indført Time Trials.

Musikken og lydeffekterne er spot on. Alt har fået mere tyngde og det er stadig ligeså tilfredsstillende at smadre kasser og samle Aku Aku masker der gør dig uovervindelig for en kort stund. Besætningen af stemmer på tværs af N. Sane Trilogy har næsten alle været med i tidligere Crash Bandicoot spil, hvilket er ret fedt.

Det eneste klagepunkt er styringen. Her kunne det godt have været lidt mere poleret. Ofte falder man ned i huller, ryger ind i fjender osv. og dermed får man dog også at se de mange sjove måde Crash eller Coco dør på. Men det handler tit om præcision med at få fat på visse kasser, eller at hoppe fra én platform til en anden. Til tider kan det være rigtig svært, men så er det også med at finde tålmodigheden frem. Tæl til 10!

Om du har spillet de orignale Crash Bandicoot spil, er nyankommet til serien eller bare ønsker et hyggeligt spil til din PS4 går man ikke galt af Crash Bandicoot N. Sane Trilogy. Det er en velpoleret kombination af hvad fans har ønsket i så mange år og vi kan kun håbe at dette vil føre til flere remasters i samme stil. Har du en PS4 Pro får du lidt ekstra smæk for skillingen da spillet understøtter 4K. Men uanset hvad man vælger, får du her de flotteste Crash Bandicoot spil der nogensinde er lavet. Nostalgi eller ej, det er fantastisk at Crash er hjemme igen på PlayStation. Velkommen tilbage min ven!

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægDragon Quest XI kommer nok til Europa
Næste indlægFå beta adgang til Skull & Bones
En ung fyr fra det Nordjyske. Vokset op med spil lige fra Commodore 64 og til nutidens konsoller. Holder af et spil med en fed historie og action. Er en gut med lidt for mange spil og alt for lidt tid. Arbejder til daglig på et lager, men i fritiden handler det om livet med fruen og spil. PSN - Xbox Live - Steam @ MrJonasDK
crash-bandicoot-n-sane-trilogy-anmeldelseOm du har spillet de orignale Crash Bandicoot spil, er nyankommet til serien eller bare ønsker et hyggeligt spil til din PS4 går man ikke galt af Crash Bandicoot N. Sane Trilogy. Det er en velpoleret kombination af hvad fans har ønsket i så mange år og vi kan kun håbe at dette vil føre til flere remasters i samme stil. Har du en PS4 Pro får du lidt ekstra smæk for skillingen da spillet understøtter 4K. Men uanset hvad man vælger, får du her de flotteste Crash Bandicoot spil der nogensinde er lavet. Nostalgi eller ej, det er fantastisk at Crash er hjemme igen på PlayStation. Velkommen tilbage min ven!