Tantalus Media og Paradox Interactive har sammen bragt 2015 succesen, Cities: Skyline, til Xbox One. Det anmelderroste spil er mere eller mindre identisk til PC versionen, dog med visse undtagelser. Er det værd at smide tid efter på konsollen? Vi har bygget og bygget, til statskassen og tallene blev røde.

Cities: Skylines er et af de første city-builder spil på Xbox One. Der er et mindre udvalg af landskaber at vælge imellem og du bestemmer selv hvilke parameter du vil spille med. Er du ikke så god til at administrere dine finanser, så kan du vælge at have uendelig med kontanter eller have lukket op for alt der er fra begyndelsen. Men det rigtig sjove er udfordringen i spillet, når man spiller som normalt. Du står selv for alt. Lige fra at bygge huse, industri til parker, services og monumenter. Der er rigtig meget at lave og se til.

Man starter op med et tomt landskab med kun en motorvej der pryder landskabet. Herfra gælder det som at være strategisk med sine valg og brug af midler, til at gøre din by stor. Du starter med et begrænset område, men med tiden kan du anskaffe mere land og lave én stor super by. Dermed følger også en hel del ansvar og udfordringer. Man skal holde øje med mange ting på én gang. Har indbyggerne adgang til grønne områder, dækker de offentlige services nok områder, er der arbejdspladser og aktiviteter nok osv.

Selvfølgelig er der også de basale ting såsom vand, kloak, strøm og veje. Her er også en del overvejelser at have, da det ikke er helt ligegyldig med hvad man vælger. Er strømmen fra vedvarende natur energi eller et stort støjende og forurene kraftværk? Ligger vand anlægget for tæt på kloak anlægget? osv. Hvis ens indbyggere ikke har det de har behov for, tøver de heller ikke med at brokke sig. Her dukker der så ikoner op over de bygningerne der har noget at sige, brokke sig over eller rosende ord.

Udover almindelige bygninger og services, får man med tiden lukket op for en masse ekstra til ens by. Monumenter og kulturelle oplevelser såsom Eiffel Tårnet eller Friheds Gudinden. Her er masser af nyt at lukke op for og det er nødvendig hvis byen skal vokse og for de turister man gerne skal hive til byen. Så udover at bygge kilometervis af veje, så skal der også anlægges togskinner, færgeporte og lufthavne.

Xbox One udgaven er meget tæt på PC versionen. Det er stadig ligeså sjovt at bygge og planlægge sin by. Grafikken er også ret godt med, dog sænkes FPS når der er for meget på skærmen eller når det bliver mørkt. På PC har du også tastatur og mus til styringen, hvilket er noget nemmere end en Xbox kontroller. Styringen tager noget tid at vende sig til og menuerne er gemt lidt væk hist og her. Det tager tid, men efterhånden går ens spille session mere flydende. Dog denne version af spillet en manglende feature fra PC, som ellers ville gavne spillet. Muligheden for at spole i tiden. Det tager lang tid fylde ens by op og der er en del ventetid.

Cities: Skylines på Xbox One holder ret godt. Du kan bruger mange timer med at bygge og gøre din tomme sandkasse til et sprudlende metroplis. Styringen kunne have været bedre og de manglende features, kan måske ankomme i opdateringer hen af vejen. Vi håber det ihvertfald. Men her har vi et af de bedste sandkasse spil på nutidens konsoller og det er en af de bedre af slagsen.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægNy Crash Bandicoot N. Sane Trilogy Gameplay Demo Video
Næste indlægLost Sphear annonceret
En ung fyr fra det Nordjyske. Vokset op med spil lige fra Commodore 64 og til nutidens konsoller. Holder af et spil med en fed historie og action. Er en gut med lidt for mange spil og alt for lidt tid. Arbejder til daglig på et lager, men i fritiden handler det om livet med fruen og spil. PSN - Xbox Live - Steam @ MrJonasDK
anmeldelse-cities-skylines-xbox-oneCities: Skylines på Xbox One holder ret godt. Du kan bruger mange timer med at bygge og gøre din tomme sandkasse til et sprudlende metroplis. Styringen kunne have været bedre og de manglende features, kan måske ankomme i opdateringer hen af vejen. Vi håber det ihvertfald. Men her har vi et af de bedste sandkasse spil på nutidens konsoller og det er en af de bedre af slagsen.