Oplev en verden lavet af stof, knapper og garn med masser af udfordringer og nuttethed som sjældent er set i computerspil – det er noget som Nintendo brillierer med, og Ýoshi’s Woolly World er ikke nogen undtagelse.

Vi har tidligere oplevet bløde Nintendo karakterer i form af Kirby i Kirby’s Epic Yarn som modtog høje karakterer i de danske medier (inklusive fra undertegnede), så er der et par elementer som kun Yoshi kan tilføje et spil – dette inkluderer men er ikke begrænset til, at sluge garn og bruge det mod fjenderne på din vej, svæve et kort øjeblik, og kaste med garn hvis der er noget udenfor rækkevidde.

yoshiwwcenter yoshiwwmonstr

Det er en fantastisk dag på Craft Island hvor Yoshi’erne lever deres daglige liv og alt har været i skønneste orden og ganske afslappende indtil Magikoopa’en Kamek dukker op med planer om at overtage verden. Med et sving af tryllestaven bliver hver eneste Yoshi tryllet om til et garnnøgle, og dette efterlader Craft Island i noget af et problem – som du som spiller selvfølgelig skal løse. Green Yoshi og Red Yoshi slap for at blive ramt af Kamek’s magi, og eventyret er dermed startet. Du skal finde garnnøgler for at samle de andre Yoshi’er, men hele spillets præmis handler i bund og grund om at indsamle.

Yoshi’s Woolly World er en sidescroller platformer som vi kender dem bedst og som forventeligt i Nintendo’s forrygende kvalitet. Masser af udfordringer, dog uden at overvælde spilleren med umulige opgaver baseret på timing og skills der tager lang tid (år) at lære. Spillet hjælper desuden begynderen med specielle badges som du kan vælge at bruge inden du går ind i en bane – og der er en “mellow mode” som gør det endnu nemmere – for ikke at nævne at spillet ikke begrænser dig som spiller ved at tildele et antal liv. Dør du, starter du banen om – og banerne er ikke så lange igen.

yoshiwwplane yoshiwwbonus

Med garnnøgler hentet enten i kurve eller fra at have slugt fjender, kan du kæmpe dig vej igennem banerne – du kan skyde på fjender, som enten vil gå op i sømmene eller fange dem – sidstnævnte kræver at du hopper en enkelt gang på dem, for de kan slippe fri af garnet. Du kan også afsløre hemmelige skyer indeholdende mønter eller garnnøgler som du skal indsamle til at strikke de andre Yoshi’er med. Efterhånden som du kommer igennem banerne vil du opleve bonusbaner, nye måder at spille på, fx. bliver du til paraply Yoshi og kan dermed svæve i luften, eller gå igennem et hult træ, så kameraet drejer rundt på den anden side – og så har vi selvfølgelig bosskampe. Kamek tryller en minion til stor størrelse, og disse bosses har et typisk mønster som ændre sig som kampen går fremaf – et hop på, måske efterfulgt af hammer-Yoshi, er den typiske måde at bekæmpe en boss på.

yoshiwwthrow yoshiwwplay

Gennemgående er spillet rigtig underholdende og hvis man går efter at få alt i alle baner er der masser af tid du kan synke ind i spillet – for nu vil jeg nøjes med at gå efter at strikke hver eneste Yoshi (som du kan se i Yoshi Hut i centrum på Craft Island), men der er en god chance for at dykker ind i spillet igen en anden gang og ser om jeg kan samle alt for at prøve de sidste bonusbaner og se hvad man får når man får alt i spillet. Alle kan spille med, og det er et underholdende spil at se med på – men husk nu at spillet tilbyder en sekundær spiller at hoppe ind og spille med, så giv endelig lillesøster eller sønnike en wiimote controller så de kan spille med!

yoshiwwcoop yoshiwwyoshis

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægAge of Empires Castle Siege ude til iOS
Næste indlægDen perfekte Nintendo smartphone
Jeg spiller mange af de nye spil over et bredt spektrum af genrer, men vi har alle vores foretrukne. For mig er nostalgien hos platformers, men jeg er også bilelsker og jeg kan ikke stå for en god fortalt historie. Jeg håber du har nydt læsningen af ovenstående, har du kommentarer er du mere end velkommen til at dele dine tanker i kommentarfeltet forneden eller via mail.
yoshis-woolly-world-anmeldelseAlle kan spille med, og det er et underholdende spil at se med på – men husk nu at spillet tilbyder en sekundær spiller at hoppe ind og spille med, så giv endelig lillesøster eller sønnike en wiimote controller så de kan spille med!