sniper_590
Find camping udstyret frem sammen en god stol og en gang pølser. Ønsker du at leve dig fuldstændig ind i rollen så find et lagen og husk at klip et par huller til øjnene. Denne gang slipper jeg for de dumme kommentarer som når jeg camper i Modern Warfare eller Battelfield. Nu er det tid til at spille ”Sniper : Ghost Warrior”
.


Sniper : Ghost Warrior
er udgivet til pc og Xbox 360, udviklet af City Interactive som er en udvikler fra Polen som første gang så dagen lys i 2002.  De udvikler primært til pc selvom de også har udviklet til både Wii, DS og iPhone. Hvis du er sports interesseret kan det være du husker ”Winter Sports 2009”, som udkom til flere platforme. Spillet bruger Crome 4 grafikmotoren som også kendes fra ”Call of Juarez: Bound in Blod”.
Sniper Ghost Warrior er også et first person shooter men her hører al sammenligningen også op. Ørkenen er udskiftet med et eller andet mindre olie producerende diktatur med en frodig bjergrig jungle med masser af detaljer. Ja faktisk er hele miljøet bygget meget troværdigt. Det er ikke det eneste som er troværdig. Når du skal skyde har både afstand, din puls og åndedræt, vind og vejr en indflydelse på kuglebanen. Skal du have dit ”one shot one kill” skal alle faktorer tages med i betragtning. Den eneste hjælp er at du kan sænke dit åndedræt og tiden og dermed får ganske få sekunders fordel.
sniper_2

Historien er der egentlig ikke nogen årsag til at komme nærmere ind på. Det er igen Delta Force som er ude at lege internationalt politi. Det har vi set så mange gange før og selvom der gøres et ihærdigt forsøg på at give lidt nyt bliver det aldrig rigtigt godt. City Interactive roser sig selv ved at have et højt forhold mellem pris og kvalitet selvom stemmeskuespil og design af baner er områder hvor spillets lave pris skinner igennem. Banerne er det mest lineære jeg har set med minutiøse waypoint du skal følge. Samtidig er der et par frustrerende baner hvor din eneste chance er løbe så stærkt du kan mens du giver dig selv førstehjælp.

Der er så en enkelt detalje jeg aldrig nående at blive træt af og det er Bullet Cam. Du kan slå Bullet Cam fra i oversigten, men jeg fik et stor tilfredsstillelse ved at se mit ”one shot one kill”. Selvom Myth Busters har bevist at en kugle ikke kan slynge et menneske flere meter gennem luften så er disse in-game sekvenser intet mindre end fantastiske. Du får samtidig et godt overblik af banen med fjender set fra projektilets vinkel.

sniper_1

Det kan man ikke sige om multiplayer delen er. Jeg nyder på nogle baner i Battlefield at spille Recon, men 12 spillere som er snipere i Team Deathmatch er ikke lige min kop the. Specielt én bane hvor hvert hold er på hver sin side af en kløft med en smal hængebro imellem er noget af det mest kedelige jeg har oplevet. Jeg kunne ikke lade være med at løbe over broen for bare at få lidt mere end et kill i timen. Nå men smag og behag er som jo forskelligt og ikke til at diskuterer.
Min smag for FPS gør. at selvom der er frustrerende øjeblikke i nogle missioner så er der den sammenhæng mellem pris og kvalitet som gør at ”Sniper : Ghost Warrior” ender som et spil midt i karakterskalaen. Det bliver aldrig en stor titel, men en kærkommen afveksling til alle de mange sandkasse spil hvor der bruges alt for meget tid på at rejse mellem forskellige korte øjeblikke med intens handling. Spil det på det sværeste niveau og du kan holde dig ude af solen en ni eller ti timer. Du kan også vente til det kommer på tilbud inden mange af de store titler rammer os i løbet af efteråret.

Actionfyld First Person Shooter

Levende og detaljerede miljøer

Du SKAL faktisk campe!

Frustrerende baner med middelmådig AI

Levetiden er begrænset