Wordament er en udgivelse fra Microsoft Studios som er det første spil udgivet til iOS der benytter Xbox LIVE og har achievements med mulighed for at få 50G. Det kan virke som en lidt banal udgivelse, hvilket jeg ikke synes er tilfældet. Det kommer jeg til. Nu kigger vi først på selve spillet.

wordament 04Det er et casual spil hvor du på en plade med 4 gange 4 felter har forskellige bogstaver. Din opgave er at forbinde de forskellige felter med bogstaver til ord. De forskellige bogstaver giver forskellige point alt efter hvor almindeligt forekommende de er. Det betyder at E giver et point, mens et mere ”sjældent” bogstav som V giver seks point. Det hele er på tid, hvor du har 2 minutter til at finde alle de ord du kan. Det sker i konkurrence med hele verden, eller i hvert fald alle på Internettet som spiller Wordament.

Der er alle de elementer som kendes fra denne type af casual spil. Det er enkelt at gå til på en enhed med trykfølsomskærm. Der findes leaderboards så du kan sammenligne dine evner med alle andre. Du får en fin oversigt efter hvert spil som viser hvilke ord du fandt og hvilke der var muligt at skabe med de bogstaver der var på pladen denne gang. Wordament er et gratis spil og derfor er der, selvfølgelig fristens jeg til at sige, reklamer som vises i bunde af skærmen. Det er med andre ord et spil som mange andre i casual genren og for langt de fleste bliver spillet ikke mere end det.

wordament 02Jeg vil godt have lov at kigge lidt mere på den tekniske side, hvor tidligere stålsatte Microsoft politikker tilsyneladende står for fald. Det er det første iOS spil hvor du kan logge ind med dine Xbox LIVE detaljer så du kan se dine Xbox venner og Wordament Frenemies. Frenemies er en sammentrækning af de engelske Friend (ven) og Enemy (fjende). Det er også muligt at få Gamerscore hvor der findes for i alt 50G achievements. Det er også noget af et gennembrud da Gamerscore har været forbeholdt udgivelser til Xbox eller Games for Windows. Ikke nok med det så spiller alle på den samme server. Her mener jeg ikke bare den samme server på iOS, nej det er samme server på tværs af alle platforme, både iPod, iPhone, Windows Phone og Windows 8.

wordament 03Der er ganske få spil hvor du kan spille online på tværs af platform (cross platform). I Xbox sammenhæng er det eneste jeg kan komme i tanke om Shadowrun, som endda kun kunne spilles mellem Xbox og Games for Windows. For nyligt har Ubisoft udgivet kortspillet Duel of Champions hvor du kan spil online kampe mellem iPad og PC. Set i forhold til Microsoft’s meget lukkede politik omkring Xbox LIVE er dette helt nye toner. Det er selvfølgelig ikke populært hos den enkelte platforms ejer, at du kan spille mod brugere af andre platforme. De låser spil til deres platform selvom en åben tilgang er en stor fordel for både brugere og udviklere, specielt de små. Smalle online titler vil få et betydeligt skub hvis det f.eks. var muligt at dele online server mellem f.eks. Xbox, PlayStation, Wii U, Oyua, Facebook, tablets og smartphones. Det kræver selvfølgelig at titlen egner sig til flere platforme. Det er ikke teknik som er forhindringen for du kunne godt spille din favorit shooter i et blandet miljø af PC, Xbox og PlayStation. Der er ikke større teknisk forskel på Xbox og PlayStation end der er på to forskelligt hjemmebyggede PC’ere.

wordament 01Det ville være et kæmpe gennembrud hvis Internettet pludseligt var din online tjeneste, ikke Xbox LIVE, Facebook, Steam eller Sony Entertainment Network. Desværre er det nok en overfortolkning fra mine side at dette ene spil, Wordament, er lyset fra den store åbenbaring. Jeg har altid lov at håbe og så tilbage til virkeligheden.

Wordament er en meget velfungerende Ruzzle klon hvor du kan øve dit engelske eller svenske for det kun er menuerne der er på dansk. Mulighed for at benytte dine Xbox LIVE detaljer er mest for alle der i forvejen er aktive på Xbox. Dermed er nyskabelsen at du konkurrerer mod alle med spillet og ikke kun dine venner. Det gør nøjagtigt hvad det lover og det kvalificerer til et flot 3-tal, som første anmeldelse i 2013.

[box_info]Spillet er anmeldt på iPhone.[/box_info]

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægDmC Devil May Cry launch trailer
Næste indlægROCCAT Ryos MK Pro tastatur
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC, PS5 og Switch. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS2 og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
wordamentWordament er en meget velfungerende Ruzzle klon hvor du kan øve dit engelske eller svenske for det kun er menuerne der er på dansk. Mulighed for at benytte dine Xbox LIVE detaljer er mest for alle der i forvejen er aktive på Xbox. Dermed er nyskabelsen at du konkurrerer mod alle med spillet og ikke kun dine venner. Det gør nøjagtigt hvad det lover og det kvalificerer til et flot 3-tal, som første anmeldelse i 2013.