Glem alt om pusse nussede dyr i lyse venlige omgivelser. Nintendo Wii U kaster det barnlige image af sig og træder ind i de voksnes rækker med Ninja Gaiden 3: Razor’s Edge. Det er udgivet som Ninja Gaiden 3 til Xbox og PlayStation i marts sidste år og denne udgave indeholder alt  tidligere udgivet DLC og er selvfølgelig tilpasset Wii U og Wii U kontrolleren.

ninja gaiden 3 razors edge 03Ninja Gaiden er hack’n’slah hvor katanaen glimter, blodet flyder og fjender stadig angriber selvom de mangler diverse lemmer. Du er ninjamesteren Ryu Hayabusa, som bliver draget ind i en kamp om verdensherredømmet fordi en gruppe alkymister skal bruge dig som en brik i deres onde planer. Under din tur til London, som åbenbart er stedet for Wii U spil, møder du superskurken Regent of the Mask. Under kampen mod ham bliver du forbandet med ”Grip of Murder” så din højre arm konstant ønsker mere blod. Makker du ikke ret, er dit blod mindst lige så godt som alle mulige andres.

Det hele omsættes til spilmekanik så når din arm pulserer rødt kan du angribe med dit Ultimate Technique multi-kill angreb. Du kan også spare sammen, og slå lidt flere ihjel inden du udløser angrebet så du får en højere bonus og dermed mere Karma. Karma skal du bruge for at opgraderer dine færdigheder eller til at købe nye kostumer. Det giver dig endnu flere combo’er som gør det endnu sjovere og hurtigere at kæmpe mod de mange forskellige fjender. Fjenderne er også mere aggressive i Razor’s Edge end tidligere. Hugger du den ene arm af skifter de våbenet til anden og forsætter deres angreb. Fjendenes sidste udvej er en hive splinten ud af en granat og kaste sig over dig.

ninja gaiden 3 razors edge 05Synes du sværhedsgraden Normal er for vanskeligt, så har Team Ninja lavet Hero Mode. Det er faktisk Normal hvor angreb bliver blokeret når dit liv når ned på en tredjedel. Det er meget bedre lavet end tidligere udgaver hvor kun en procentdel af angrebene blev blokeret. Det er glimrende tænkt og jeg tror det kan trække nye fans til serien. Det er så ikke uden omkostninger at spille på Hero. Du optjener ikke Karma når fjenders angreb bliver auto-blokeret, og du kan endda opleve en negativ bonus multipler hvis et slag havde dræbt dig i Normal. Du får heller ikke adgang til de skjulte områder kaldet Tests of Valor, hvor du kæmper mod bølger af fjender til du dør. Det er altså masser af incitament til at spille på Normal selvom du kommer til at dø rigtigt mange gange.

ninja gaiden 3 razors edge 02Razor’s Edge indeholder også to ekstra baner der spilles som Ayane som vi også kender fra Dead or Alive. De er desværre ikke særligt omfattende og det er genbrug fra den almindelige kampagne hvilket er synd. Ayane har sine helt egne moves og når du har spillet de to ekstra baner igennem kan hun bruges i kampagnen i stedet for Ryu. Der findes også en multiplayer del, både kompetitiv, altså mod andre, og co-op. Co-op kaldes Ninja Trials og er bølger af fjender som skal nedkæmpes sammen med en ven. Teknisk ser det godt ud og dermed er succes online afhængig af hvor mange spillere der har tænkt sig at benytte muligheden.

ninja gaiden 3 razors edge 06Det er selvfølgelig  en Wii U udgave hvor du bruger Wii U kontrolleren til at vælge våben og at opgraderer dine færdigheder. Det er velfungerende selvom det er en lidt tynd udnyttelse af mulighederne. Du kan vælge at anvende Wii U Pro kontrolleren og bruge den lille skærm på Wii U kontrolleren. Det er en fin feature selvom det ikke er optimalt.

Team Ninja har lyttet til kritikken fra udgivelserne på Xbox og PlayStation så Wii U versionen er renset for de kedelige Quick Time Events og bringer dermed Ninja Gaiden tilbage i fin stil. Det er et udfordrende hack’n’slah som er fuldt på højde med den kvalitet som jeg forventer af serier med denne stamtavle. Det giver et fornemt 4-tal. Rigtigt god fornøjelse.

[box_info]Spillet er anmeldt på Wii U og leveret i en retail udgave af Nintendo[/box_info]

 

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægNæste Xbox kaldes Xbox Infinity
Næste indlægDead Space 3 Dev-Team udgave
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC, PS5 og Switch. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS2 og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
ninja-gaiden-3-razors-edgeTeam Ninja har lyttet til kritikken fra udgivelserne på Xbox og PlayStation så Wii U versionen er renset for de kedelige Quick Time Events og bringer dermed Ninja Gaiden tilbage i fin stil. Det er et udfordrende hack’n’slah som er fuldt på højde med den kvalitet som jeg forventer af serier med denne stamtavle. Det giver et fornemt 4-tal. Rigtigt god fornøjelse.