Dybt forankret i postapokalyptisk desperation og menneskelig overlevelse, tager “The Last of Us Part II Remastered” os med på en uovertruffen rejse gennem Naughty Dogs dystre mesterværk. Denne nyeste udgave, er designet til at skinne på PlayStation 5, og den bringer meget mere end visuelle forbedringer med sig. Den introducerer blandt andet “No Return”, som er en dybt udfordrende roguelike oplevelse, der tvinger spillere til at omfavne kaos og improvisation.

Efter at have indfanget vores hjerter på PlayStation 4, får denne genudgivelse os til at revurdere, genopleve og udforske “The Last of Us Part II” universet på en ny måde, og dog virker alt stadig meget bekendt. Vi går her i dybden med de visuelle forbedringer, nye gameplay-elementer og bonusindhold, der gør denne version til mere end blot en genopfriskning af et allerede fænomenalt spil. Spillet er en rejse ind i hjertet af apokalypsen og genopdagelsen af en moderne klassiker, som nu kan nydes på PlayStation 5.

Naughty Dog fortsætter med at imponere med deres nøje udformede og komplekse karakterer. “The Last of Us Part II” dykker dybt ned i menneskets natur under ekstreme forhold og udforsker temaer som hævn, tab og selvopdagelse. Det er en rejse gennem en verden, hvor farerne ikke kun kommer fra inficerede væsener, men også fra andre overlevende, der kæmper for at opretholde deres eksistens.

“The Last of Us Part II Remastered” er ikke blot en opdatering; det er en dybtgående genoplevelse af Naughty Dogs episke fortælling om Ellie og Abby. Spillet tager os med til en verden, der er ramt af en apokalyptisk pandemi, hvor overlevelse og moralske valg er afgørende. Hvis du ikke allerede har læst vores tidligere anmeldelse af det oprindelige spil, kan du finde det her!

Hvad handler The Last of Us Part II om?

Hvis du ikke lige er helt bekendt med spillet, så er “The Last of Us Part II” en action-eventyrgame, der udforsker en verden ramt af en apokalyptisk pandemi. Historien følger hovedsageligt Ellie, en ung kvinde, der navigerer gennem farlige omgivelser fyldt med inficerede væsener og andre overlevende.

Spillet følger primært Ellie, en ung kvinde med en mystisk immunitet over for infektionen, og hendes rejse gennem et farligt og brutalt landskab. Her udforskes temaer som hævn, tab og selvopdagelse, og det skifter mellem forskellige karakterers perspektiver for at skabe en kompleks fortælling.

Selvom det første spil primært have fokus på Joel, er det denne gang Ellies rejse der er omdrejningspunktet. Det handler om hendes konflikter med andre overlevende, hvilket dykker dybt ned i menneskets natur og som beslutningstager under ekstreme forhold. Spillet væver en kompleks og følelsesladet fortælling, introducerer spillere for nye karakterer og udfordringer, samtidig med at det bygger videre på begivenhederne i det første “The Last of Us”-spil

Visuelle Opgraderinger og Gameplay

The Last of Us Part II har fået sig et facelift på PlayStation 5 og hvis vi skal være helt ærlige her, så kan man ikke se den helt store forskel. Sætter man et screenshot op fra PS4 Pro og PS5, så er det rigtig svært at se den helt store forskel. Men der hvor det bliver lækkert er, at spillet nu kører glat ved 60 billeder i sekundet, og at VRR-understøttelse skaber en utrolig fordybende oplevelse. Den visuelle pragt af de postapokalyptiske miljøer, klinger lidt bedre nu, da der nu er lidt mere fart over det grafiske. Det er svært ikke at blive forelsket i de 60 fps, og aldrig skifte igen.

Den opdaterede Performance mode, hvor opløsningen skalerer mellem 1440p og 4K, er en velkommen tilføjelse og bringer en ekstra dimension til grafikken. DualSense-controllerens integration tilføjer også en ny dimension med realistiske taktile feedback og adaptive aftrækkere, der forbedrer spiloplevelsen yderligere. Specielt ved brugen af buen, hvor man virkelig kan mærke spændingen når man lægger an til at placere en pil, midt i fjæset på fjenden.

The Lost Levels og Bonusindhold

Har man bare lidt interesse i hvordan alt går til bag kulissen, så skal man lade sig fordybe af spillets bonus indhold. Ikke mindst hvis man vil se hvad der ikke kom med, i det endelige produkt. Her kommer “The Lost Levels” til sin ret. Her bliver vi introduceret for 3 baner, eller nærmere lokationer, som blev valgt fra. Udover at man får lov at bevæge sig rundt i de meget ufærdige lokationer, så får man også udviklernes tanker og historier fortalt undervejs. Der bliver gået i dybden med de kreative valg undervejs, og ikke mindst hvorfor netop disse steder, ikke passede ind i det færdige spil.

Bonusindholdet strækker sig ud over spillets grænser og omfatter en omfattende samling af konceptkunst og alternative skins. Desværre er konceptkunsten låst op via et pointsystem, der kræver point, der er optjent gennem spil.

Senere kommer også en ny dokumentar, som man kan se traileren for under bonus indholdet. Da det første “The Last of Us” blev skabt, blev der efterfølgende lavet en dokumentar film, der fortalte alt om udviklingen, den kreative proces osv. Nu har man igen skabt en dokumentar, der går bagom The Last of Us Part II, hvor vi får alle detaljerne om hvordan spillet er blevet til. Selve dokumentaren hedder Grounded II: Making The Last of Us Part II, og den har indtil videre ingen officiel dato. Men den vil udkomme både under bonusindholdet i The Last of Us Part II Remastered og gratis på Youtube.

Mit personlige højdepunkt fra de ekstra bonus goodies der følger med, er absolut “No Return”. Som en erfaren spiller har denne roguelike udfordring virkelig testet mine evner og tvunget mig til at tænke hurtigt under intense konfrontationer. “No Return” tager spillerne gennem en række varierede og tilfældigt genererede kampe, som udspiller sig fra diverse steder på tværs af The Last of Us Part II. Til at starte med, skal du vælge én ud af 10 karaktere at spille som og til at starte med, er kun få af dem låst op.

I en række baner, skal du op imod 3 bølger af fjender, som enten kan være mennesker eller de inficerede. Efter at have klaret en 6 baner, hvoraf enkelte af dem er med en følgesvend fra spillet af, kommer du op imod en boss. Og skal vi ikke bare sige at indtil videre, har den kamp ikke været helt let. For så snart du dør, så skal du lave et nyt “run” som spillet kalder det. Atlså helt forfra. Undervejs i dit run, kan du opgradere våben, færdigheder mm.

Efter hver bane eller run du har lavet, optjener du point, som så lukker op for nye modifikationer eller tilstande, som du så kan drage nytte af i dit næste run. Hvis du hellere vil have en mere skræddersyret oplevelse, kan du også lave dit helt eget run, med tilpasninger som du selv har lyst til.

Konklusion

“The Last of Us Part II Remastered” er ikke blot en grafisk opdatering, men en dybtgående genoplevelse af Naughty Dogs mesterværk. Med forbedringer i visuel præsentation og tilføjelsen af den spændende “No Return” -tilstand er spillet mere end bare en gentagelse. Visuelle opgraderinger på PlayStation 5, som den imponerende Performance mode med 60 billeder i sekundet, skaber en fordybende oplevelse og tager fuld fordel af den nyeste hardware.

“No Return”tilføjer en ny dimension til gameplayet og tester ens færdigheder. Denne roguelike udfordring er et højdepunkt, der tilføjer varierende spænding til den allerede fantastiske historie. Udforskningen af “The Lost Levels” og bonusindholdet, inklusive konceptkunst og alternative skins, giver dybere indblik i spillets udvikling og fornøjelige overraskelser til langvarige fans.

Spillets styrker ligger stadig i dets rørende og komplekse historie samt udfordrende kampsystem. Men selvom den grafiske opgradering er imponerende, kan den måske virke mindre markant for dem, der allerede har oplevet spillet på PlayStation 4. “No Return” -tilstanden, mens spændende, kan være overvældende for nogle spillere.

Samlet set er “The Last of Us Part II Remastered” et must for både nye og erfarne spillere. Den rigdom af fortælling, den visuelle pragt og det dybdegående bonusindhold gør denne udgave til en værdifuld tilføjelse til enhver fans samling. Det er mere end blot en opdatering; det er en nødvendig genoplevelse af et moderne mesterværk indenfor spil.

Udover spillet er der spændende udsigter for “The Last of Us” universet. En sæson 2 af tv-serien af samme navn, “The Last of Us”, er på vej til streamingtjenesten MAX, hvilket yderligere vil udforske dette dystre univers. Hvordan sæson 2 vil takle de ret mørke stunder fra Part II, bliver i den grad spændende at se. Desværre er planerne om “The Last of Us Online” blevet annulleret, men håbet om fremtidige onlineoplevelser lever stadig. Naughty Dog er allerede i gang med udviklingen af et nyt, endnu ikke annonceret spil, hvilket peger mod en spændende fremtid for fans af Naughty Dogs spil.

The Last of Us Part II Remastered blev anmeldt på PlayStation 5.

TL;DR
Vurdering:
Forrige indlægNordiske legender i The Fate of Baldr
Næste indlægTEKKEN 8 ude nu
En ung fyr fra det Nordjyske. Vokset op med spil lige fra Commodore 64 og til nutidens konsoller. Holder af et spil med en fed historie og action. Er en gut med lidt for mange spil og alt for lidt tid. Arbejder til daglig på et lager, men i fritiden handler det om livet med fruen og spil. PSN - Xbox Live - Steam @ MrJonasDK
the-last-of-us-part-ii-remastered-anmeldelseSamlet set er "The Last of Us Part II Remastered" et must for både nye og erfarne spillere. Den rigdom af fortælling, den visuelle pragt og det dybdegående bonusindhold gør denne udgave til en værdifuld tilføjelse til enhver fans samling. Det er mere end blot en opdatering; det er en nødvendig genoplevelse af et moderne mesterværk indenfor spil. Udover spillet er der spændende udsigter for "The Last of Us" universet. En sæson 2 af tv-serien af samme navn, "The Last of Us", er på vej til streamingtjenesten MAX, hvilket yderligere vil udforske dette dystre univers. Hvordan sæson 2 vil takle de ret mørke stunder fra Part II, bliver i den grad spændende at se. Desværre er planerne om "The Last of Us Online" blevet annulleret, men håbet om fremtidige onlineoplevelser lever stadig. Naughty Dog er allerede i gang med udviklingen af et nyt, endnu ikke annonceret spil, hvilket peger mod en spændende fremtid for fans af Naughty Dogs spil.