Mange racerspil finder sted på fladt jord eller asfalt, men i Overpass går det over stok og sten. Bogstavlig talt! Udviklet af Zordix og udgivet af Bigben Interactive, er Overpass et racerspil der gør det hele, lidt anderledes. Du bruger ATV’er og buggies til at overvinde det ujævne terræn. Men er spillet en jævn fornøjelse? Eller følelse det hele fladt.

Overpass er designet til at være spil der sætter dine køreevner på prøve. Køretøjerne er lavet sådan, at de reagere alt efter underlaget de køre på. Det er vigtig at tænke på vægt fordelingen i de forskellige køretøjer, hvorfra det også er nødvendig at ændre styresystem med for- og baghjul.

Banerne er smart sat op med diverse forhindringer, hvilket tvinger en til at tænke strategisk alt efter hvilken ATV eller buggie man køre i. En lige vej fra A til B, er måske ikke altid den nemmeste og man må prøve lidt forskelligt for at nå i mål.

Spillet er ellers underholdende nok i sig selv, og man skal gerne tænke frem af, for hele tiden kan landskabet ændre sig. Skal man læne sig mere til den ene side for ikke at vælte? Er det bedst at give fuld gas eller håbe at langsomt er bedre? Der er overvejelser nok at tage med sig.

Noget af det som der i den grad mangler, er muligheden for at kunne øve sig lidt mere uden restriktioner og baner hvor man bare kan køre som man lyster. Hver bane man køre rundt på, er hæmmet af en timer. Der er konstant tid på, hvilket ikke giver megen rum for at kunne øve sig eller eksperimentere særlig meget.

Spillet skulle efter sigende være udviklet med et minimalt budget, og det mærkes tydeligt. Der mangler nogle quality of life features, som hvilket ville have gjort spillet markant bedre. Lyd siden virker meget fladt og fortælleren der er med dig i hver bane, lyder nærmere som Microsoft Sam. Stemmen er meget lignende en robot stemme man lige har fodret nogle ord, ikke særlig godt.

Noget andet er manglen af manglen af rumble i kontrolleren og kameraet, som kan virke meget stift. Runble i kontrolleren kunne have været rart, da det ville kunne bekræfte det man laver eller bare give mere følelse med de køretøjer man bruger. Det er lidt en mood killer, når spillet har de mangler den har, for det kunne ellers have været et super godt spil.

Overpass er underholdende i små bidder. Med de mangler som spillet ellers har, så er det svært at lade sig helt opsluge af spillet. Præmisserne er gode nok, men der mangler lidt finesse og flere features, for at den kan nå helt i mål.

Overpass blev anmeldt på PS4 Pro

Tak til Bigben Interactive for anmelderkoden.

Spillet er også ude på Xbox One, Switch og PC.

TL;DR
Vurdering:
Forrige indlægCall of Duty: Modern Warfare 2 Campaign Remastered ude til PS4
Næste indlægNordisk Film søger playtestere til computerspil
En ung fyr fra det Nordjyske. Vokset op med spil lige fra Commodore 64 og til nutidens konsoller. Holder af et spil med en fed historie og action. Er en gut med lidt for mange spil og alt for lidt tid. Arbejder til daglig på et lager, men i fritiden handler det om livet med fruen og spil. PSN - Xbox Live - Steam @ MrJonasDK
overpass-anmeldelseOverpass er et spil for dem der er helt vilde med off-road sportsgrene. Fysikken i køretøjerne, den livagtige måde de kommer over terrænet på, virker utroligt godt og fedt lavet. Men det at kameraet er stift, ingen øvebane men en konstant timer, dårlige lyddesign mm. gør at spillet ikke virker så færdigpoleret, som man ellers kunne have håbet på.