Har du gamet i mange år er der altid spil fra forgangne tider som stadig står lysende klart i erindringen. De store som Sony, Nintendo og Atari har været ude med deres bud på retro konsoller som stadig skal tilsluttes et TV. Der har gennem hele 8-bit tidsalderen været mange andre som har produceret spil som i dag både er retro og klassikere. Blandt dem er Data East som gennem deres levetid fra 1976 til 2003 har udgivet masser af klassikere. My Arcade har nu en lille bærbar retro-konsol uden med intet mindre end 308 titler.

My Arcade er specialister i retro i enhver form. De har alt hvad hjertet kan begære af retro i både licenserede udgaver af originaler samt deres egne produkter til at give den helt rigtige oplevelse. Lige nu er de aktuelle med Pixel Player. Her finder du intet mindre end 308 forskellige 8-bit spil. Pixel Player findes i to udgaver. Den ene udgave som minder om en GameBoy i udseende som kaldes Pixel Classic og så en aflang udgave som kaldes Pixel Player. Det er Pixel Player vi har haft mellem hænderne.

Der er som sagt 308 titler hvor de otte titler er klassikere fra Data East. Den måske mest kendte er Burger Timer hvor du skal lave burgere ved at få de forskellige lag til at falde ned på tallerkenen. De andre er Karate Champ, Bad Dudes, Breakthru, Caveman Ninja, Heavy Barrel, Side Pocket og B Wing. Der er også masser som jeg slet ikke kender og så igen nogle som jeg spillet rigtigt meget som f.eks. Sea Wolf hvor du i en ubåd skal skyde torpedoer mod skibe og andre ubåde. Som altid så er der nogle hvor gameplay er nærmest tidløst og så andre som ikke ældes med samme ynde. Det er meget smag og behag.

Selve konsollen drives af 4 AAA-batterier eller via en USB-tilslutning. Der er ikke kabler eller batterier med i kassen. Jeg har valgt at anvende batterier. Selv om idéen med at kunne anvende USB er glimrende så synes jeg det giver mere mening at den helt bærbar. Ergonomisk så er den let at holde på og selv med en voksenhånd er knapperne placeret så de er let tilgængelige. Du har volumenkontrol på toppen af enheden sammen med afbryderen hvor du kan vælge at have lys i knapperne. Det hele virker solidt bygget i en plastikskal som fint egner sig til at tage med på farten. Du skal passe på skærmen da det er helt almindelige plastik. Find en billig skærmskåner til en mobiltelefon og sæt den på.

Jeg tror at Pixel Player kan gå hen at blive et rigtigt sommerhit. Du kan endda tilslutte hovedtelefoner via 3,5mm jack og har du et tv med 2,5mm AV kan du også får det blæst op i stor størrelse. Du finder den til ca. 300 kr. hos forskellige hardware pushere.