Turtle Rock er tilbage med Back 4 Blood efter en længere pause siden Left 4 Dead 2 udkom i 2009. Selvom den officielt kaldes L4D 2 så er det mere en samlet opdateret af det første spil som udkom i 2008. Nu er der så endelig en ny udgave i cirkulation med udgivelsen af Back 4 Blood. Hvordan står det så til med i universet af co-op shootere?

Inden for co-op shootere så er Left 4 Dead stadig et af de mest populære og også det spil som definerede genren. Co-op shootere er spil hvor du alene spiller mod AI’en, altså de computerstyrede fjender, sammen med en eller flere venner. De er blevet utroligt populære og jeg er sikker på du kender flere på følgende liste: Deep Rock Galactic, Aliens: Fireteam Elite, Borderlands, Strange Brigade, Payday 2, World War Z, Call of Duty Zombies og Vermintide. Uanser din personlige præference for univers så er der rigeligt at vælge imellem. Hvordan har Turtle Rock så udviklet genren med Back 4 Blood?

Black 4 Blood er mere af det som jeg elskede ved Left 4 Dead. Det er et lynhurtigt gameplay med masser af zombier der skal lines op og skydes i hovedet. Det er jo sådan en zombie dør (igen). Så er der samtidig introduceret masser af andre elementer for at spice gameplayet op. Der er nu lagt mere vægt på looting samtidig med at der er introduceret forskellige kort så du skal skabe det deck der passer dig. Der er heldigvis Starter Decks for dig som ikke gider cykle rundt mellem de mange kort i forskellige kategorier for at skabe dit eget. Det er alt sammen meget udmærkede tilføjelser som er med til at gøre hele oplevelse med interessant.

Der er i Back 4 Blood’s kampagne 30 baner fordelt på 4 kapitler. Det synes jeg er rent langt. Det er ikke fordi der specielt er meget genbrug. De enkelte områder er rigtige fine og som sædvanlig lineære så der ikke er så meget tvivl om i hvilken retning I skal. Du finder forskellige områder af by, land, skov, sump og meget andet forskelligt. Nogle gange med mindre afstikkere for at finde Copper som er in-game møntfoden. Den benytter du i de forskellige Safe Rooms som binder banerne sammen. I Safe Rooms kan du købe nye våben eller opgraderinger til dem du har. I modsætning til andre shootere så er hver opgradering noget som giver en forbedring og ikke på noget område trækker stats ned. Og tro mig du får behov for alle de opgraderinger du kan finde. Jeg har primært spillet på de to laveste sværhedsgrader og zombier bliver bare mere og mere onde.

Jeg synes helt klart at B4B er bedst når man spiller fire Cleaners der kender hinanden mod de uendelige mænger af zombier gennem den ene bane efter den anden. Selvom det er randoms eller bare solo med bots så fungerer det alt sammen rigtigt godt. Du kan også spille versus (PvP) hvor du og dine holdkammerater spiller mod 4 andre levende. Her synes jeg bare at hele balancen ryger ud af vinduet. Du skal ikke have spillet særligt mange kampe før du opdager at dem som spiller Ridden benytter Hocker til at holde spillerne fast mens en Retch/Vomiter overdænger jer med syre. Så kommer der en enkelt Tallboy ind for lige at smadre jeg helt igennem. Det er selvfølgelig sjovt at spille Ridden også fordi I får upgrades midtvejs så bosserne bliver endnu stærkere.

Back 4 Blood holder tronen som et af de bedste co-op shootere. Der er ikke pillet noget særligt ved det som gjorde forgængeren Left 4 Dead den store succes. Selvom jeg ikke er begejstret for PvP Swarm så er co-op delen stadig lige så hysterisk sjov. Det er non stop action.