Twin Mirror er en interaktiv detektiv historie udviklet af franske DONTNOD Entertainment i samarbejde med Shibuya Productions. Kender du ikke DONTNOD så har de bl.a. stået bag Remember Me og Life Is Strange. Deres styrke er de spændende karakterer og den fængende historie. Denne gang følger vi journalisten Sam Higgs.

Sam Higgs er en journalist der altid har stræbt efter den grundige og gennemarbejde historie uanset omkostninger. Sidst Sam var i Basswood var da lokalavisen kørte hans artikel om kulminen og deres manglede fokus på arbejdernes sikkerhed. Dette resulterede i at minen lukkede og Basswood blev kastet ud i en dyb krise med stor arbejdsløshed. Lagt de fleste var afhængige af minedriften. Sam valgte den gang at flytte fra byen. Efter to års selvvalgt eksil er han tilbage i forbindelse med bisættelsen af sin barndomsven, Nick, der efter politiets undersøgelser er død i en tragisk trafikulykke.

I forbindelse med den traditionelle gravøl på den lokale beværtning møder vi mange af de gamle bekendte som Sam har efterladt. Det gælder bl.a. han tidligere kæreste Anna, som efterfølgende blev forelsket i Nick, en række ikke særligt imødekommende tidligere minearbejdere, Nick’s datter Bug og den irriterende tidligere kollega David. Sam drikker igennem og får store huller i hukommelses omkring de faktiske begivenheder. Så træder Sams journalistiske evner for alvor i karakter. Du udforsker både ved at tale med andre mennesker og ved at udforske forskellige scener. Du kan sammenligne det med de så klassiske point-and-click eventyr hvor det gælder om at stykke historien sammen og drage en konklusion.

Der er en stor del af historien som udspiller sig med Sams ”indre stemme”. Denne indre stemme er i spillet gjort levende med karakterens som Sam referer til som ”Han”. Selvom Sam er en glimrende journalist og detektiv så lider han af alvorlige udfordringer når han skal indgå i en social sammenhæng med andre. Der hjælper ”Han” med gode råd og udfordrer også Sams traditionelle resultatorienterede tankegang. Der er rigtigt meget værdi i at lytte de mange dialoger for der kommer hver gang en ny side som giver mere indsigt i de komplekse karakterer.

Ud over Ham så genoplever Sam sine minder gennem det som spillet kalder Mind Palace. Det er en fantasiverden som har et fantastisk visuelt udtryk.  Det tager sin inspiration fra en ældgammel metode til at forbedre evnen til at huske som kaldes Loci metoden (moderniseret som mnemoteknik). Jeg har googlet lidt og fundet denne side som giver mere indblik: https://udforsksindet.dk/loci-metoden-hukommelsesteknik/. Loci betyder sted på latin og teknikken anvender steder til at huske. Det er et sidespring selvom det er en utrolig verden som DONTNOD får skabt. Denne virtuelle verden giver dig også mulighed for at afprøve og forfine dine hypoteser om hvad der er sket, indtil du har fået dem bekræftet. Det er Bandai Namco som er udgiveren og som en lille kuriositet så kan du spille Pac-Man på en arcade maskine som står i baren. Det er der også et trofæ for.

Twin Mirror underholder alle som kan lide historiedrevene spil. Tempoet i spillet er overraskende ujævnt og jeg ville ønske der var brugt mere tid på den sidste tredjedel af historien. Sækken snøres noget hurtigt samme til sidst, hvor der let kunne have været givet mere dybde. Selve spilmekanikken er spændende og specielt Mind Palace er enestående. Du har omkring 7 timer sammen med Sam. Der er flere forskellige slutninger så tag endelig en tur igennem igen.

Tak til Bandai Namco for at gøre denne anmeldelse mulig. Vi har spillet på PlayStation 5.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægTemTem Early Access anmeldelse (PS5)
Næste indlægNy Pokemon Sword og Shield DLC kampagne
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC, PS5 og Switch. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS2 og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
twin-mirror-anmeldelseTwin Mirror underholder alle som kan lide historiedrevene spil. Selve spilmekanikken er spændende og specielt Mind Palace er enestående. Du har omkring 7 timer sammen med Sam.