Final Fantasy serien vokser hele tiden. Denne gang udvides den med en remastered version af Final Fantasy IX.

Vi skal helt tilbage til år 2000 hvor Final Fantasy IX så dagens lys første gang. Det blev udgivet til PlayStation 1. Det havde den gang stor succes, så selvfølgelig skal det have en remastered version. Vi har taget fat i Nintendo Switch versionen af spillet.

Så snart spillet startes op for første gang er man ikke i tvivl om at der er gjort noget ved spillet. Det er selvfølgelig ikke så ”grynet” som vi kender det fra de gode gamle PlayStation dage. Spillet ligner sig selv, men det er uden tvivl flottere end den gang.

Selvom jeg har spillet original versionen til ukendelighed, var det stadig med lige så stor glæde Final Fantasy IX blev startet op for første gang på Switchén. Endnu en gang skal eventyret opleves.

Gensynsglæden var stor da Zidane troppede op på skærmen. Kidnapningen af prinsesse Garnet er under opsejling, og nu skal det ske. Det bliver noget lettere end de regnede med, da Garnet selv stak af fra slottet og blev en del af Zidane og hans teater kumpaner. Eventyret venter og jeg drager endnu en tur ud i Alexandria.

En ting man undre sig på sin færd i Alexandria, er at spillet nu er med indbygget snydemodul. Du kan blandt andet gøre så tiden (og farten) i spillet går meget hurtigere. Men det der vækker mest opmærksomhed her, er at man nu kan slå snyd til så man slår med 9999 ved hvert slag.

Det sidst nævnte betyder nu at du kan slå alle med bare et slag. Dette er ikke noget der kan anbefales for nye spillere. For bruges dette, så mister man den gode oplevelse af spillet. Det som gør spillet til hvad det er, er uden tvivl at man bygger sit hold op og klarer den på ærlig vis.

Det er lidt svært at forstå hvorfor man har denne mulighed. Det er godt nok hvis man sidder fast ved den samme bos hele tiden. Men det er også den nemme løsning for dem som bare vil løbe igennem spillet. Mit råd er at lade være med at bruge snyd før spillet er gennemført på ærlig vis.

Når man sidder og spiller, kan man ikke mærke at spillet snart har 19 år på bagen. Man bliver med det samme hevet ind i det ret vilde univers der er skabt til spillet. Den største gensyns glæde var nok at endnu en gang at møde den kluntede Vivi. Man kan ikke andet end at holde af den karakter.

Det sker til tider at når et spil portes til en ny platform, at det ikke bliver en god oplevelse. Sådan er det heldigvis ikke med Final Fantasy IX. Det kører flydende og det er som skabt til konsollen. Om du spiller det på dit fjernsyn eller i håndholdt, så er oplevelsen stor.

Final Fantasy IX er en god oplevelse, lige meget om man er ny i universet eller kender spillet. Både lyden og grafikken er lige som man kan forvente af en titel af den alder. Har du ikke prøvet det, eller overvejer at prøve det igen, skal du ikke holde dig tilbage. Køb det!

Som ny spiller kan man måske være skræmt ved at hoppe direkte ind i Final Fantasy IX. Man behøver ikke at lade sig skræmme af den grund, for spillet tager godt imod nye. Det er bygget sådan op, så det tager godt imod nye, og man bliver sat godt ind i tingene. Men har man gennemført det flere gange før, så kan man godt overveje at bruge spillets snydemodul til at få spillet op i fart.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægNy figur i Mario Tennis Aces
Næste indlægTrust Gaming og Ubisoft samarbejder om at levere den fulde The Division 2-oplevelse
Redaktør på GamersLounge. Kan nok ikke løbe fra, at jeg er bidt af en gal Playstation. Jeg har været helt vild med Playstation lige siden 1éren kom frem i sin tid. Ellers så har jeg nok haft alle de konsoller der har været værd at eje lige siden NES. Er vild med at spille stort set alle spil, men favoritterne er nok Final Fantasy serien. Er blevet lidt besat af Wii U, så det er min foretrukne spil platform for tiden, så måske er det nye tider for en gamer som mig, hvem ved :)
final-fantasy-ix-anmeldelseFinal Fantasy IX er en god oplevelse, lige meget om man er ny i universet eller kender spillet. Både lyden og grafikken er lige som man kan forvente af en titel af den alder. Har du ikke prøvet det, eller overvejer at prøve det igen, skal du ikke holde dig tilbage. Køb det!