Når det er mørkt og trist der ude, så er det godt vi har Candleman som bringer lyset til os. Vi ser nu nærmere på Candleman: The Complete Journey i denne anmeldelse.

Candleman: The Complete Journey er et nyt Indie spil, som får lyset frem hos de fleste. Spillet er i bund og grund en 3D Platformer, hvor man skal igennem en masse puzzles for at klare banerne.

Dette lyder som noget vi har hørt før, og det er det til dels også. Men spillet skiller sig hurtigt ud fra mængden alligevel. Man er et stearinlys, som skal klare sig igennem en masse mærke baner. Banerne er meget mørke, og man kan selvfølgelig ikke bare lyse der ud af.

Som det er med alle stearinlys, så når de er tændt, forkorter det levetiden på det. Det er præcist det samme princip i Candleman: The Complete Journey. Dette nærmest nye koncept er genialt. For på den måde, er man jo nødt til at rationere ens brug af lys.

Konceptet bag denne Puzzle Platformer lyder meget simpel, og det er den faktisk også. Man har også formået at skabe en meget simpel måde at styre lyset på, hvilket er lige i skabet. Men selvom det er simpelt bygget op, er det med garanti ikke nemt.

Det starter nemt ud, men der går ikke længe før man får de små grå godt i gang. For man skal virkeligt tænke sig om hvor meget man har lyset tændt. Og når banerne er så mørke som de er, så har man brug for alt det lys der kan gives. Og det er her de små grå kommer i gang. Du skal nemlig helst huske hvordan banen ser ud. For på den måde kan der spares lidt på lyset.

Jo længere man kommer ind i spillet, jo mere bliver man bekendt med at der er lagt en masse i det her spil. Spillets univers udvikler sig nemlig jo længere man kommer ind i spillet. Banerne bliver længere og mere udfordrende. Og ikke nok med det, så bygges der mere og mere på banerne. Den måde at bygge et spil op er ret lækker. For lige når man tror man er mester, bliver man pillet ned igen, og skal lige lære noget nyt.

Det miljø der er skabt til Candleman: The Complete Journey er rigtigt lækkert. Det er bygget op som en meget mørk og dyster verden. Og man kan ikke tænke sig til andet end at Candleman kommer og redder verdenen fra det mørke og dystre tema.

Candleman: The Complete Journey er ikke et spil for dig hvis du ikke har din tålmodighed på dette rette sted. Ens tålmodighed bliver uden tvivl sat på en stor prøve i dette herlige spil.

Vi har set lyset i Candleman: The Complete Journey, og kan varmt anbefale det til alle der ønsker et udfordrende eventyr.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægBattlefield V udskudt
Næste indlægHitman 2 – World of Assassination Gamescom 2018
Redaktør på GamersLounge. Kan nok ikke løbe fra, at jeg er bidt af en gal Playstation. Jeg har været helt vild med Playstation lige siden 1éren kom frem i sin tid. Ellers så har jeg nok haft alle de konsoller der har været værd at eje lige siden NES. Er vild med at spille stort set alle spil, men favoritterne er nok Final Fantasy serien. Er blevet lidt besat af Wii U, så det er min foretrukne spil platform for tiden, så måske er det nye tider for en gamer som mig, hvem ved :)
candleman-the-complete-journey-anmeldelseVi har set lyset i Candleman: The Complete Journey, og kan varmt anbefale det til alle der ønsker et udfordrende eventyr.