Moss er et action adventure udviklet af Polyarc til PlayStation VR. Jeg har spillet en række forskellige spil til forskellige virtuel reality systemer og jeg vil sammenligne Moss med Wonderbook som Sony eksperimenterende med på PlayStation 3. Wonderbook var en augmenteret (forstærket eller forbedret) realitets oplevelse hvor du med dit PlayStation kamera kunne få en virtuel bog til at optræde som en integreret del af din stue. Moss tager det så skridtet videre.

Du er Læseren (The Reader) som åbner bogen Moss i et rum som i stil minder om en katedral eller spisesalen på Hogwarts. Det bliver ikke mindre imponerende når du vender de enkelte sider i bogen. Her introduceres du til den magiske verden og vores unge heltinde Quill. Scenen skifter og ved hjælp af PlayStation VR er du som Lkæseren placeret midt i historien, Her dukker Quill frem fra skovbunden. Quill er en lille nuttet mus som har en enestående mimik hvilket med det samme skaber et bånd. Din opgave er at hjælpe Quill rundt på de forskellige områder og hjælpe med at manipulere ting som er for store for hende.

Historien fortælles dels gennem bogen og dels i de forskellige områder du skal hjælpe Quill gennem. Hvert området er som et diorama hvor du sidder midt i det. Det er lige før du kan række ud og plukke blomsterne eller ae dyrene. Så livagtigt er det. I hvert diorama skal du få Quill uskadt fra den ene side til den anden. Det gør du ved at nedkæmpe fjender og løse forskellige opgaver. Det kræver i nogle sammenhænge at du skal navigerer Quill rundt samtidig med at du som Læseren tager kontrol med en af de mekaniske fjender. Det udfordrer simultankapaciteten og er en stor tilfredsstillelse når det lykkes. Husk at kigge rundt på området for at finde de skjulte skriftruller.

Når vi anmelder VR spil så vurderer vi også kvalme faktoren og den er for Moss ikke eksisterende. Du betragter hvert enkelt område fra en fast position hvilket virker som om du er placeret midt i historien. Du kan orienterer dig ved at kigge rundt, læne dig frem eller kigge tilbage. Det er som VR oplevelse noget af det mest indlevende jeg har oplevet. Det gør også at du kan spille i timer. Det er også der hvor en bane tager den anden og pludseligt er der gået meget længere tid end du havde regnet med.

Opgaverne er lige som underholdende som omgivelser er smukt skabte . Quill er ikke meget for vand og når hun kommer tilbage efter at være “druknet” ryster hun de store ører og den lille pote helt livagtigt. Hun kommer også med hjælp hvis hun synes det går for langsomt. Når det går godt kan du også give hende en high five med den blå bold som du manipulere ting med. Den styrer du med ved at bevæge Dual Shock rundt i forhold til kameraet. Den fungerer ved hjælp af lyset på forsiden af kontrolleren. Det er faktisk det eneste element som ikke fungerer optimalt og det skyldes i mindre grad spillet og mere teknikken som benyttes til at detekterer placeringen af kontrolleren. Det hjælper at have PlayStation kameraet placeret under dit TV.

Moss er en enestående indlevende oplevelse for børn i alle aldre. Hvis du skal vise Virtual Reality frem for nogle som ikke normalt gamer, så er Moss ideelt. Det har alle de facetter som gør det til en stor oplevelse: Lækre omgivelser, spændende opgaver, fængslende historie og ikke mindst hovedpersonen Quill som jeg vil gøre alt for at hjælpe. Moss viser en helt ny vej for virtual reality.

 

P.S. Bortset fra det sidste billede med titlen så er alle billederne taget direkte fra spillet. Når du sidder med VR brillerne på så virker kvaliteten endnu bedre.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægDiablo udgives måske til Nintendo Switch
Næste indlægSouth Park: The Fractured But Whole anmeldelse
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC, PS5 og Switch. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS2 og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
moss-anmeldelseMoss er en enestående indlevende oplevelse for børn i alle aldre. Hvis du skal vise Virtual Reality frem for nogle som ikke normalt gamer, så er Moss ideelt. Det har alle de facetter som gør det til en stor oplevelse: Lækre omgivelser, spændende opgaver, fængslende historie og ikke mindst hovedpersonen Quill som jeg vil gøre alt for at hjælpe. Moss viser en helt ny vej for virtual reality.