Her har vi den ideelle sandkasse for Lego entusiaster. Lego City Undercover udkom helt tilbage i 2013 på WiiU og har nu fundet vej til nutidens konsoller og platforme. I et hav af Lego spil der dækker flere genre, film og pop-kultur, hvordan passer denne titel så ind i det hele og ville den være købet værd? Vi har været så heldige at bruge tid med Lego City Undercover på PlayStation 4 og vi er begejstrede.

Lego City Undercover fortæller historien om Chase McCain. En eks politibetjent der nu vender tilbage til Lego City for at påtage sig opgaven med at få styr på den stigende kriminalitet i byen og samtidig få arresteret Rex Fury. Chase McCain er under pres fra byens borgmester Gleeson og arbejdet skal gøres hurtigt!

Lego City byen har faktisk en rigtig god størrelse til udforskning og selvom den ikke er på samme skala som f.eks. GTA spillene, så er der nok at komme efter. Der er massevis af gemte steder i byen og omegn. Her kommer Chase’s mange talenter til gode, da han kan en del parkour tricks såsom at løbe hen af vægge og komme hurtig forbi forhindringer. Byen er ret så levende med masser af biler på vejene og Lego folk på gaden. Der er aldrig et kedeligt øjeblik.

Udover selve historien og diverse små sidemissioner, så er massevis af Lego at samle og indsamle. Ligesom du kender det fra andre Lego spil, er legoklodser din valuta til alt. Men her skal du også indsamle klodser der bruges til at bygge ting med. Rundt om i verdenen er der placeret Lego plader hvorpå der kan bygges enten bygninger, statuer eller andet. Ind imellem skal du også forklæde dig, så du kan gennemføre en bestemt mission eller handling. Som altid, får man med tiden lukket op for et væld af andre Lego figurer du kan forklæde dig som. Spillet er rigtig hyggelig at spille selv, men man har altid muligheden for at spille sammen med en anden via split-screen co-op.

Spillet er flot og selvom den originale udgave fra 2013 ikke har ændret sig besynderligt meget i indhold, så har grafikken fået et skub opad og det samme har længden for synlighed. Genstande popper ikke så ofte op og der kan foregå langt flere handlinger på skærmen. Det hele køre flydende og spillet er rimelig godt optimeret.

Indholdsmæssigt er der ikke lavet meget om, kun i forhold til events eller brugs situationer, der henvendte sig til WiiU kontrolleren. Da det er umuligt at bruge visse features som at skanne områder med sin Dualshock 4 kontroller pga. den mangle skærm og alt det andet, har man valgt andre løsninger som virker helt fint. Alt dukker nu op i ens HUD, hvilket også gør det hele mere overskueligt. Dog er der én feature der ville have været god at have, dette gælder dog samtlige Lego spil: at kunne gemme når som helst. Oplevede nogle gange at være igang med en mission og gik ud af spillet, for dernæst at starte forfra. Spillet gemmer kun ved højdepunkter i missioner eller når man indsamler specielle Lego klodser.

I spil som GTA bliver der gjort vink til alverden pop-kultur i form af andre spil, film, tv-serier og meget andet. Det samme er også gældende i Lego City Undercover. Allerede i åbningssekvensen dukker der en velkendt scene op fra Titanic og karaktere som Starsky & Hutch og Dirty Harry kan man også opleve tidligt i spillet. En del referencer er dog også taget ud, specifikt dem der havde med Nintendo’s brands at gøre, hvilket er forståeligt nok da spillet nu er på flere platforme.

Lego City Undercover er et af de mest hyggeligste Lego spil på markedet. Holder man af spil der giver dig en dejlig størrelse sandkasse at gå amok i, så er dette noget for dig. Selv havde undertegnet en fest med at samle Lego klodser og bare nyde spillets historie. Spillet har nogle år på bagen, men man har formået at lave en remaster der er Lego serien værdi. Spillet egner sig til både små og store legebørn og ikke mindst Lego fans.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægUncharted: The Lost Legacy er mere end 10 timer “langt”
Næste indlægNintendo Direct April 2017 sammendrag
En ung fyr fra det Nordjyske. Vokset op med spil lige fra Commodore 64 og til nutidens konsoller. Holder af et spil med en fed historie og action. Er en gut med lidt for mange spil og alt for lidt tid. Arbejder til daglig på et lager, men i fritiden handler det om livet med fruen og spil. PSN - Xbox Live - Steam @ MrJonasDK
anmeldelse-lego-city-undercover-ps4Lego City Undercover er et af de mest hyggeligste Lego spil på markedet. Holder man af spil der giver dig en dejlig størrelse sandkasse at gå amok i, så er dette noget for dig. Selv havde undertegnet en fest med at samle Lego klodser og bare nyde spillets historie. Spillet har nogle år på bagen, men man har formået at lave en remaster der er Lego serien værdi. Spillet egner sig til både små og store legebørn og ikke mindst Lego fans.