Hvis man troede at det at køre rally i et computerspil er nemt. At det egentlig bare gælder om at træde så hårdt på speederen som overhovedet muligt og så ellers kun bruge bremsen i hårnålesvingene. Ja så kommer man på noget af en prøve i WRC 6. Det skal dog slås fast at det ikke helt kommer på niveau som Dirt Rally i form af realisme, men for pokker hvor er WRC 6 en fornøjelse, når man sætter en perfekt strækning i skabet og at man rammer kører linjerne perfekt. Til gengæld tager det lidt tid at få det til at sidde i skabet. Men det er besværet værd.

3124966-wrc6_screen_2

WRC 6 er nok det spil i WRC serien som jeg har nydt allermest i de sidste mange år. De største styrker som WRC 6 har er helt sikkert banedesignet og hvor smalle veje og længden på strækninger er spot on. Ser man bilen fra kølerhjelmen som jeg foretrækker, så føler man at det hele forgår i fuld fart. Der er ikke plads til at køre udover det som bilen og banen tillader, fordi så bliver man straffet. Når ens co-driver så samtidig sidder og råber alle ordrerne omkring hvor skarpe svingene er og om der kommer hop. Så får simultankapaciteten noget at se til.

Der er en stor variation af banerne og alle er sindsygt flotte lavet. Det er virkelig en fryd at se på når man kører rundt. Det er ikke altid man lige har tid til at kigge på omgivelserne, men man får hurtigt en fornemmelse af, at det er ikke her der er sparet på kræfterne. Der er også en god variation af det underlag som man kører på i løbet af spillet, hvilket gør det bare endnu mere udfordrende. Banerne spænder sig over 14 lande som også er det som gør sig gældende i Rally kalenderen i 2016. Udover det er der 2 speciel stages som er MEGET køreteknisk udfordrende. En lille ting jeg savner ved spillet er muligheden for Rally Cross, men om det bare er mig ved jeg ikke.

wrc6_screenshot_studio_tour_2

Selvom jeg ovenover nævner at banerne er vildt flotte, så er det et af punkterne hvor Dirt Rally lige er tanden over. Det er altid noget vi har nydt ved at spille rally spil, at omgivelserne er vildt flotte. Jeg kunne dog i den forbindelse godt savne to detaljer ved spillet. Det ene er at når man kører igennem vand, at der var gjort lidt mere ud af det rent grafisk og i føling med bilen. Men igen, jeg er måske også lidt kræsen med de ting, da jeg er lidt en af bilnørd. En anden ting er som jeg godt kunne savne lidt mere når man kører, er den lyd som en rally bil laver imellem ned-gearingerne. På engelsk kalder man det overrun sound, at udstødning “prutter” om man vil. Til et spil for bilentusiaster og ved rally er denne lyd uundværlig.

Går vi til bilerne og styringen af disse så er styringen skarp og responsive. Bilerne er flotte og man føler virkelig at man sidder i bilen når man sidder med et rat og 65″ skærm. Det er en sand fornøjelse. Man kan se skaderne på bilen, som i WRC 6 er uundgåelige. Det er ikke mange perfekte ræs man får kørt hvor der ikke er en skade på bilen. Desværre så hvis man kigger på den kamera vinkel som jeg foretrækker, hvilket som sagt er fra kølerhjelmen, så syntes jeg de skader der bliver vist der, er i en alt for lille detaljegrad.

Når vi også snakker om bilerne så er det heller ikke det store udvalg af biler som er med i WRC 6. Det skuffer mig faktisk en hel del at der ikke er blevet plads til flere. Ikke at sige at dem der er der ikke fungere som de skal, men her kunne der godt være en større repræsentation af flere producenter.

8873_wrc6-2016_001_896x504

Karriererdelen var jeg personligt vild med. Selvom den ikke er vild innovativ eller nyskabende, så syntes jeg faktisk at den er god. Man har en god tur op igennem junior rækkerne for at komme op til de store drenge at køre. Man kommer også ind i garagen og skal opgradere de ødelagte dele på bilen. Det bliver aldrig helt som i Formel 1 spillene af men har en meget større og mere gennemførst kariererdel, men her slår WRC 6 faktisk Dirt Rally lidt, da karriere delen i WRC 6 er bedre og har lidt mere indhold og stil.

Online delen virker også ganske godt og jeg havde her ingen problemer med lag eller ligende. Det hele kørte som det skulle så ingen klager her og dejligt at de andre kører er lavet som ghosting, så man har en kanin at følge istedet for ikke at have nogen indikation omkring hvordan det går.

Samlet vurdering:

Jeg var ret pjattet med WRC 6 i spillet som helhed. Det er dejligt at der er gjort så meget ud at linjerne i svingene skal være rigtige og man bliver belønnet hvis man rammer dem. Det kræver at man tit skal dreje ind i svinget lidt før end man forventer, men det belønner sig i sidste ende. Desværre må jeg sige at udvalget af biler som sagt er skuffende og det trækker desværre lidt ned. Det kan være at der kommer flere i en eventuel opdatering, men hvis ikke, så er der ikke meget at vælge imellem på bilsiden. Men der er masser af fart og underholdning at hente i WRC 6

Det bliver til 3,5 ud af 5 stjerner fra mig.

 

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægThe Last Guardian er gået guld
Næste indlægHasbro Family Fun Pack Super Edition ude nu på PS4 & Xbox One
Er en flittig gamer på Xbox og Playstation. Jeg har været med på spillebølgen siden Commadore 64 og Konsollen var NES. På Xbox One er mit callsign: The Bald Duke Jeg spiller for det meste Call of Duty, Ghost Recon eller PUBG. Jeg har en stor passion for gadgets.
wrc-6-anmeldelseWRC 6 rally er et ganske godt rally spil. Men det lider lidt under af kvaliteten af Dirt Rally, da det er lidt af kongen af rally spil lige pt. Desværre når WRC 6 ikke helt derop, men det er helt klart nummer to i rækken. Der er masser af fart og udforende ræs at komme efter.