Det er altid med stor glæde når man kan præsenterer noget som lille Danmark står bag. Og nu kan vi med stor glæde give jer en anmeldelse af spillet Inside som netop er landet på Playstation 4. Inside er en såkaldt efterfølger til Playdead´s store succes Limbo som udkom tilbage i 2010.

inside1

Nogen har måske allerede stiftet bekendtskab med Inside, for det har nemlig været ude på Xbox One og PC i godt 2 måneder nu.

Spillet virker meget velkendt i starten. Specielt for dem som har spillet Limbo. For i bund og grund er spillet bygget op på den samme opskrift. Inside er nemlig et spil hvor man skal løse små gåder for at komme videre, og hvad du har at gøre godt med er en action knap, en hoppe knap, og din analog pind på controlleren.

Syntes I det lyder for simpelt til det kan blive til noget, så kan vi med det samme sige, at det er det faktisk ikke. For selvom der ikke er særligt mange muligheder i spillet med disse controls, så har Playdead virkeligt fundet en mulighed for at udnytte det til fuldt udbytte.

inside2

Hvis i ser videoen som hører med denne anmeldelse, kan I se vores første forsøg i Inside, og se hvad der er af muligheder i spillet. Først og fremmest vil I finde ud af, at spillet faktisk ikke lige er til at gå til, for man kan ikke bare give den gas der ud af. Man skal faktisk tænke sig en lille smule om inden man begiver sig ud på det store eventyr med vores lille ”helt”.

Som I også kan se, så er det en meget simpel grafik der er brugt i spillet, men det er jo også hvad man gjorde ved Limbo, men denne gang er det bare opgraderet en smule. Man ønsker sig faktisk ikke en stor grafisk oplevelse, for det er ikke det som udvikleren har gjort sig mest i her. Det som er essensen i Inside, er man skal få en spiloplevelse der virkelig rammer en, og det må man sige de har gjort.

Når man spiller kan man til tider godt rive sig godt og grundigt i håret, for spillets puzzle´s kan godt være ret svære at få bugt med. De er faktisk ret opfindsomme, og man skal tænke sig en smule om når man spiller. Men det er værst i starten, for det er stort set samme opskrift hele spillet er bygget på, så når du har knækket ”koden” til at komme videre, så kan du også resten af spillet.

inside3

Det skal ikke opfattes som kritik, at spillet stort set gentager sig selv, for det er godt fundet på, og det er fuld valuta for alle pengene, når man spiller Inside igennem. Spillet er måske lidt kort, for det er nok kun de få der vil bruge mange dage på at gennemføre spillet.

Men når man tager i betragtning, at spillet jo er en Indie titel, og at spillet er i den billige ende af skalaen, så er Inside helt sikkert et spil, hvor man føler man får hvad man har betalt for, plus lidt ekstra.

Savner I en god puzzle platformer, hvor der er udfordring i, så er Inside den titel I leder efter.

inside4

Inside har mange gode elementer, og selvom historien i spillet ikke har meget at bygge på, så har Playdead gjort det igen. Inside er endnu et stort hit som vi elsker. Vi glæder os allerede, og håber der kommer endnu en titel af denne kaliber.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægSå lang tid tager det at gennemfører Vampyr
Næste indlægDeus Ex: Mankind Divided anmeldelse
Redaktør på GamersLounge. Kan nok ikke løbe fra, at jeg er bidt af en gal Playstation. Jeg har været helt vild med Playstation lige siden 1éren kom frem i sin tid. Ellers så har jeg nok haft alle de konsoller der har været værd at eje lige siden NES. Er vild med at spille stort set alle spil, men favoritterne er nok Final Fantasy serien. Er blevet lidt besat af Wii U, så det er min foretrukne spil platform for tiden, så måske er det nye tider for en gamer som mig, hvem ved :)
inside-anmeldelseInside har mange gode elementer, og selvom historien i spillet ikke har meget at bygge på, så har Playdead gjort det igen. Inside er endnu et stort hit som vi elsker. Vi glæder os allerede, og håber der kommer endnu en titel af denne kaliber.