Så er der dømt parkour til den store guldmedalje. For nu skal vi se på Mirror’s Edge Catalyst, som er efterfølgeren til den ret populære Mirror’s Edge, som blev udgivet helt tilbage i 2008. Vi ser nærmere på Playstation 4 versionen.

mec1

Der er nok mange der sidder og glæder sig til at vide, om spillet har nyt at byde på, og om man stadig kan finde stor underholdning i at dyrke en masse parkour i den virtuelle verden.

For lige at trække lidt i gamle tråde, så var en af de ting som folk var triste over i Mirror’s Edge, at man ikke mente der var nok bevægelses frihed. Det er der lavet om på i Mirror’s Edge Catalyst, for det er nemlig et rigtigt Open World spil, med alt hvad man kan ønske sig. Det er nu slut med at være lukket at små grænser, for nu kan i bevæge jer stort set over alt i Glass (som byen hedder).

Det er vildt lækkert, der nu er disse muligheder i spillet, for nu føler man virkeligt at det giver en de helt store muligheder. Men når alt kommer til alt, så ender det for det meste ud i, at man stadig tyer til de gode gamle metoder, og følger den røde røg, som markerer vejen man skal gå for at løse diverse missioner.

mec2

Endnu en ny ting vi ser til i Mirror’s Edge Catalyst, er måden man lærer nye moves på. Det er nemlig et såkaldt Skill Tree, som vi også kender fra så mange andre spil. Man får XP imens man spiller, og derved så lærer man en masse nye måder at bevæge sig på. Det er super lækkert for nye Mirror’s Edge spillere, men folk der kender spillet, ville nok hellere have alle muligheder med det samme. Men ja, man kan jo ikke gøre alle glade hver gang man finder på nyt.

Nu sidder I nok og tænker at det må da være vildt svært med alle de muligheder man har når man tager kontrollen over Faith byen Glass. Men det er faktisk ikke så galt endda. Der er mange moves man skal mestre, men de fleste er lige til at gå til, men kan i starten godt virke lidt svært, som i nok ser i vores gameplay video i toppen. Men når du har jodlet lidt rundt i kontrollen, så bliver man hurtigt tro med den, og er klar til de vildeste parkour moves man kan tænke sig til.

En af de bump på vejen, man støder på er at spillet godt kan virke som det svinger meget i sværhedsgrad. Når man går igennem spillets historie del, så føler man på et tidspunkt, at man er ind i en god stime. Og BOM, så væltes man af alt for svære fjender. Og lige efter så er det nemt igen. Det fungerer bare bedre, med et spil der stiger stille og roligt, når man kommer længere i historien.

mec3

Følger man spillets historie del, så får man uden tvivl mest ud af spillet. Historien er ikke specielt fængende, men der er derimod en masse af gode oplevelser at hente i gameplayét når man spiller historien igennem.

Men en ting man undre sig en smule over kan godt være måden byen ser ud på. Vi skriver 2016 i kalender året, men vi syntes ikke den grafiske del minder om noget fra 2016. Spillet er flot ja, men selve byen er desværre løbet tør for farver, eller bare direkte kedelig at se på. Ikke at det ødelægger spil oplevelsen, men det ville have givet det ekstra, hvis det bare var en smule mere farverigt end det er.

Når det så er sagt, så selvom spillet er lidt ”kedeligt” at se på, så får man uden tvivl et sug i maven når man hopper fra den enebygning til den anden. For Mirror’s Edge Catalyst er lavet meget livligt og realismen i parkour delen, er helt sikkert at mærke. Vi elsker det.

mec4

Men inden vi afslutter denne anmeldelse, så lad os lige se på om spillet skiller sig ud fra det gamle Mirror’s Edge. Det kan vi hurtigt svare på, at det gør det egentligt ikke. Spillet har det samme at byde på som det første, men der er bare bygget lidt på hvad vi kender. Så er du vild med Mirror’s Edge, så vil du helt sikkert elske Mirror’s Edge Catalyst.

Mirror’s Edge Catalyst henvender sig til folk der var vilde med Mirror’s Edge, og folk der vil have et kick ved at udøve en masse parkour. Spillet er ikke banebrydende, men det er alligevel en meget god titel at have stående på hylden.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægFarming Simulator 17 går en ny og mere feminin vej
Næste indlægDeus Ex: Mankind Divided Preview
Redaktør på GamersLounge. Kan nok ikke løbe fra, at jeg er bidt af en gal Playstation. Jeg har været helt vild med Playstation lige siden 1éren kom frem i sin tid. Ellers så har jeg nok haft alle de konsoller der har været værd at eje lige siden NES. Er vild med at spille stort set alle spil, men favoritterne er nok Final Fantasy serien. Er blevet lidt besat af Wii U, så det er min foretrukne spil platform for tiden, så måske er det nye tider for en gamer som mig, hvem ved :)
mirrors-edge-catalyst-anmeldelseMirror's Edge Catalyst henvender sig til folk der var vilde med Mirror's Edge, og folk der vil have et kick ved at udøve en masse parkour. Spillet er ikke banebrydende, men det er alligevel en meget god titel at have stående på hylden.