Homefront: The Revolution er spillet der nægtede at dø. Udviklerne Dambuster Studios har lidt alskens kvaler for at få efterfølger til 2011 udgivelsen Homefront fra Kaos Studios udgivet. Det korte resume af historien er at Kaos lukkede. Så kom spillet til THQ Montreal efterfølgende Crytek UK da THQ lukkede. Deep Silver gik ind og samlede stumperne op efter at Crytek UK løb ind i finansielle problemer. Til sidst meldte Koch Media på banen og købte resterne og etablerede et nyt studie. De udsatte udgivelse først til 2015 og senere til 2016. Det er måske meget passende at chefen Hasit Zala har følgende under rulleteksterne:

homefront the revolution 00

Nå men nu er spillet så ude. Handlingen er henlagt til en parallel virkeligt hvor den digitale revolution finder sted i Korea og ikke Californien. USA er nu blevet invaderet og kontrolleres af Koreanske styrker (KPA). Det er ikke en efterfølger til 2011 udgivelsen. Det er snarere en historie der foregår et andet sted i USA, denne gang Philadelphia. Byen er delt i tre zoner. Den grønne zone hvor de rige lever et liv uden de store bekymringer. Den gule zone hvor alle andre er klumpet sammen og lever nogenlunde frit. Den røde zone er alle forment adgang til og det er her modstanden er størst. Hver zone lægger op til forskellig spillestil.

homefront the revolution 02

Hvis jeg skal sammenligne spillet med andre så minder det utroligt meget om Far Cry fra Ubisoft. Du har forskellige områder der skal befries for at du får adgang til missionerne i området. Der er masser af ting som skal samles for at skabe bedre og mere effektive våben. Det er klart at du som frihedskæmper skal udnytte forskellige remedier til at skabe våben som kan nedkæmpe de teknologisk overlegne koreanere. Den store forskel på Far Cry og Homefront The Revolution er omgivelserne. Homefront er by krig og hele stemningen er som taget ud af en moderne Terminator film. Missioner er varierede og underholdende selvom det halvvejs igennem tager et dyk inden handlingen igen tager fart.

homefront the revolution 04

Det er en first person shooter og der findes også 4 spiller co-op der teknisk set også har rigtigt meget at byde på. Der er masser som kan låses op for flere loot crates som skal plyndres og masser af anden underholdning for dig og 3 andre. Co-op og singleplayer er to forskellige historier. Der er også små lækkerier bl.a. muligheden for at køre på motorcykel, rekruttere andre modstandsfolk i kampen og at anvende KPA’s teknologi mod dem selv. Gameplay mekanikkerne og ambitionsniveauet fejler ikke noget.

homefront the revolution 03

Du skal så være villigt til at accepterer at den tekniske kvalitet ikke er hvad man kan forvente. Det er tydligt at Dambuster har overtaget kode baseret på CRYENGINE, hvilket ikke har været den letteste opgave. Dermed har de ikke fået bugt med nogle af de simple fejl med manglende våben hos NPC’ere og andre trivielle grafik udfordringer. Billedfrekvensen er også noget af det mest varierede jeg længe har set. Da det er en shooter så synes jeg ikke rigtigt at der er forskel nok på de forskellige våben. Det er den samme følelse jeg har uanset hvilket våben jeg anvender. Det synes jeg er synd.

Jeg er imponeret over at Homefront The Revolution overhovedet er udkommet. Det vinder prisen for ihærdighed og på trods af de tekniske udfordringer, så er der både historie og underholdning at hente. Nyder du f.eks. spil som Far Cry, men synes at kaste sten efter mamutter ikke er sagen, så er Homefront The Revolution fin underholdning i den danske sommer.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægUbisoft prøver noget nyt i Watch_Dogs 2
Næste indlægGamerslounge – Det ser vi frem til
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC, PS5 og Switch. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS2 og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
homefront-the-revolution-anmeldelseJeg er imponeret over at Homefront The Revolution overhovedet er udkommet. Det vinder prisen for ihærdighed og på trods af de tekniske udfordringer, så er der både historie og underholdning at hente. Nyder du f.eks. spil som Far Cry, men synes at kaste sten efter mamutter ikke er sagen, så er Homefront The Revolution fin underholdning i den danske sommer.