Looney Tunes Galactic Sports

3 out of 6 stars
looney tunes cover
Looney Tunes Galactic Sports byder ikke på stor kunst, men der er underholdning at komme efter, så længe man ikke har for store forventninger. I bund og grund er spillet en samling af minispil, som er ganske forskellige. Som navnet antyder, optræder karaktererne fra Looney Tunes, og det er også dem, man styrer.

 

I første omgang kan man kun styre Daffy Duck, men hurtigt får man låst op for mange af de andre, og de har hver især forskellige styrker. Det er dog ikke fordi, jeg har oplevet nogen særlig forskel undervejs, men det er muligt, at den er der.

Men hvad er det så for nogle minispil? Jo, for det første foregår spillet i rummet, så du kan roligt sætte rum- foran alle disciplinerne. Første i rækken er en forhindringsbane, som minder meget om de såkaldte endless runners, der er populære på mobilplatforme for tiden. Det er dog med tre omgange, våben og en højere sværhedsgrad end mobilspillene. Det er ganske sjovt, og det styres heldigvis med knapper, så det gør den højere sværhedsgrad mere tålelig.

Derudover er der et skydegalleri, som nok er spillets mest fornøjelige lettilgængelige del. Her bruger man Vitaens gyroskop til at skyde roterende mål, og det kræver både hurtigt sigte og præcis timing. Samtidig kan man prøve at skyde bogstaver, der kommer flyvende forbi i baggrunden, hvilket er afsindigt svært, men heldigvis heller ikke nødvendigt.

1428694043-looney-tunes-galactic-sports-screenshot-1

Næste punkt på dagsordenen er et golfspil, som foregår på små svævende øer (asteroider?). Der er tre slags køller at vælge mellem, og der er så mange forhindringer, at det minder lige så meget om minigolf som almindelig golf. Det kunne have været sjovt, men der mangler så mange basale dele, at det i for høj grad bliver et spørgsmål om at gætte sig frem end at gøre et kvalificeret forsøg fra starten. Er man villig til at lægge tiden i at kende detaljerne, kan der findes anstændig underholdning, men der er utroligt langt til Everybody’s Golf eller for den sags skyld Leaderboard Golf.

Der er også boksning på programmet, og det foregår i stil med Punch-Out. Desværre er der intet interessant ved det, og der mangler både ordentlige antydninger af angreb og forsvar mod overdrevne angreb fra spilleren. Det er trist, for jeg er ellers begejstret for genren, men her er ikke meget at komme efter.

looney-tunes-galatic-sports-09

En traditionel disciplin fra party-spil har også sneget sig ind. Her er man i et bassin og skal kæmpe med tre modstandere om at fange så mange bobler som muligt af sin egen farve. Man kan daske til de andre modstandere og stjæle points fra dem. Det når aldrig at blive frygteligt sjovt, men det hænger muligvis også sammen med, at den type spil typisk er beregnet til at sidde en flok venner på en sofa og blive uvenner. Selv om spillet understøtter multiplayer, har jeg ikke haft mulighed for at prøve det.

Min personlige favorit er dog shoot ’em up-spillet, som består af en Looney Tunes-figur på en rumraket, som skal skyde så mange mål undervejs som muligt. Det er både flot og sjovt, og bringer tankerne tilbage til SEGAs arcadespil som After Burner og Thunderblade – uden dog at være lige så svært som dem.

208418_screenshot_01_l

Det sære ved denne udgivelse er, at man ikke har brugt licensen til noget som helst. Ja, der er figurer, man genkender. Men de har ingen indvirkning på spillet. Der er meget lidt af deres karakteristiske træk, da de aldrig åbner munden. Loadtiderne er til gengæld lange, så det dræber en del af lysten til at fyre op under spillet, hvis man lige vil have et par minutter til at gå. På plussiden kører spillet altid helt flydende, så det kan man da trøste sig med.

Jeg vil ikke sige, at Looney Tunes Galactic Sports er decideret dårligt samlet set. Enkelte dele er ganske fornøjelige. Problemet er bare, at man også betaler for resten af pakken, selv om det er en relativt billig udgivelse. Medmindre du absolut må have alt med Looney Tunes, anbefaler jeg at vente, til spillet kommer på tilbud til under en hundredelap. Så står underholdningsværdien bedre mål med prisen.

Spillet er ikke kompatibelt med PlayStation TV.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.