The Order 1886 er endnu en eksklusiv PlayStation 4 udgivelse i den lidt stille periode her hvor vinteren er ved at være slut. Det er også en titel der er blevet udsat et par gange af udvikleren Ready at Dawn. Til trods for dette så er der kommet masser af billede materiale, gameplay videoer og masser af andet information. Nu sidder jeg så endelig med det færdige produkt mellem hænderne.

Som genre er The Order 1886 et tredje persons action adventure hvor du i skikkelse af Sir Galahad skal forsvare de svage mod de muterede lykantroper der er halv dyr og halv menneske. Faktisk er Sir Galahad den tredje der bærer lige denne titel. Oprindelig var han Grayson, men da han blev optaget som Ridder af det Rund Bord, kendt som The Order, fik han navnet på den afdøde ridder han erstattede. Ridderne har opdaget en væske der forlænger livet og den sætter dem også i stand til at helbrede skader utroligt hurtigt.

the order 04Scenen er et alternativt victoriansk London hvor den industrielle revolution netop har vendt krigslykken mod de langt stærkere lykantroper. Du er placerer i et univers hvor teknik og videnskab har gjort utrolige fremskridt selvom det stadig mangler modenhed. Du oplever moderne transportmidler som luftskibe og undergrundsbaner krydret med mange af Londons kendte klassiske landemærker. Det er også her du møder den unge videnskabsmand Nicola Tesla, der fungerer som The Orders udgave af Q fra James Bond. Det er også Tesla der er hjernen bag de opfindsomme våben som ridderne anvender.

the order 02Det kunne f.eks. være M2 Falchoin der ud over normal automat ild også har et lammende luftskud eller TS-23 Induktionslansen. Selvom de enkelte våben har deres helt egne egenskaber så er de selvfølgelig med inspiration fra det du normalt vil forvente at finde i en action adventure. Desuden findes der masser af forskellige udstyr som skal anvendes i det som gør det ud for forskellige minispil. Bl.a. har du en dirk som anvender rumble effekten i kontrolleren og du skal benytte touch pladen til at signalerer til luftskibe. Det er alt sammen både velfungerende, varieret og rigtigt sjovt lavet.

the order 03Du kan næsten ikke lave et action adventure uden at have en eller anden form for quick time events. De bliver aldrig min favorit selvom der i The Order faktisk er en ny måde at tackle denne del. Du skal benytte den analoge pind til at pege på et punkt på skærmen og så trykke på den knap som er vist. Det synes jeg er velfungerende og tilføjer et ekstra element af præcision. Der er selvfølgelig også de sædvanlige hvor du blot skal få timingen korrekt for at komme videre. Det er også lagt stor vægt på at fortælle historien i samme stil som en biograffilm.

the order 01Der er heller ikke et øje tørt nå jeg lader mig suge ind i oplevelsen med den imponerende grafiske kvalitet. Det flyder fuldstændig sammen om det er dig som sidder med kontrollen eller om det er en kortere eller længere mellemsekvens. Det er imponerende hvad RAD Engine 4 leverer. Selv når handlingen spidser til og der vælter fjender frem mens du skifter skjul og skyder det bedste du har lært, så er den fejlfri. Det samme synes jeg gælder cover systemet og måden du bevæger dig rundt på. Det er tilpasser så det matcher situationen og jeg finder det enkelt og intuitivt.

the order 05Det fulde udbytte får du når du opmærksomt følger dialogen og lytter til mellemsekvenserne der binder fortællingen sammen. Heldigvis så er der også en oversættelse til dansk af både menuer og mulighed for at få undertekster. Desværre i en middelmådig kvalitet hvor Google Translate på nogle områder kan gøre bedre. Bl.a. oversættes United India Company som det Samlende Indiske Selskab hvor selv Google får United korrekt oversat til forenet.

The Order 1886 er en vel fortalt historie i en overlegen grafisk kvalitet. Jeg brugte omkring 6 timer på at komme igennem på normal og jeg var underholdt i hvert eneste sekund fordi der stort set ikke er nogen form for genbrug. Gameplay elementerne er tilsvarende intuitive og velfungerende hvilket altid er en udfordring når der er tale om spil i tredje person. Jeg kvitterer med en topkarakter. Rigtig god fornøjelse.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægGratis The Order 1886 tema på PlayStation 4
Næste indlægAfdæk Danmarks mørkeste hemmelighed
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC, PS5 og Switch. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS2 og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
the-order-1886-anmeldelseThe Order 1886 er en vel fortalt historie i en overlegen grafisk kvalitet. Jeg brugte omkring 6 timer på at komme igennem på normal og jeg var underholdt i hvert eneste sekund fordi der stort set ikke er nogen form for genbrug. Gameplay elementerne er tilsvarende intuitive og velfungerende hvilket altid er en udfordring når der er tale om spil i tredje person.