buzz_quiz_world

Julen nærmer sig hastigt hvilket betyder at spiludgivelserne er mange i øjeblikket. Jeg vidste ikke, at der kom en ny Buzz!-udgivelse før, spillet lå i postkassen og ventede. Buzz!: Quiz World er den anden Buzz!-udgivelse til PS3 og det kunne meget vel blive det bedste Buzz!-spil, siden den første udgivelse til PS2.




En af de første ting jeg bemærker, når jeg sætter Buzz!: Quiz World i maskinen er, at det her virkelig er beregnet til multiplayer. Hvis du spiller alene bliver det hurtigt ensformigt, da der ikke er nogen computer-modstandere, at spille mod. Du kan kun spille for at slå din egen rekord – det kan være sjovt i bilspil, men det er ikke specielt sjovt i et quiz-spil. Derfor havde jeg indlagt familien til en omgang Buzz!.

buzz_-_trommesolo

Selvom alle ikke er lige vant til at spille quiz-spil på tv-skærmen, så er det ret nemt og styre – selv for en nybegynder. Derfor kræver det ikke den store instruktion til folk, der aldrig har prøvet at spille Buzz! før. Man vælger sin character, udklædning og så det sidste nye: Sit navn. Man kan nemlig få råbt sit navn højt i spillet – hvilket gør spillet lidt mere personligt og sjovt.

Alligevel kan man undre sig over hvordan navne som Tarzan, Smølfen, Grønærten, Baby, Engel og Snuskebasse kan finde sin vej ind i spillet, når et navn som Stefan er ikke-eksisterende. Der er dog rigtig mange navne at vælge imellem og hvis ikke du kan finde dit eget, så kan du garanteret finde et, der er passende. Hvis du eksempelvis er bedstemoder – så kan du jo meget passende vælge navnet Bedstemor. Jeg er lidt af en Tarzan, så selvfølgelig har jeg kaldt mig det samme, som den stærke lian-swinger.

buzz_-_slimed

Buzz!: Quiz World indeholder 5.000 spørgsmål – denne gang i mange flere kategorier end vi har set hidtil. Der er stadig nogle meget bredde kategorier, men mange er blevet brudt ned til mindre størrelse, så du nemt kan vælge en kategori der passer til dit hovede. Selvom jeg har spenderet utallige timer med dette spil, så har jeg aldrig oplevet at ramme det samme spørgsmål 2 gange, som ellers skete hyppigt i forgængeren Buzz!: Quiz TV.

Til gengæld er jeg løbet ind i et helt andet problem: Spørgsmål med forkerte svar. Jeg har en del gange oplevet at det rigtige svar, var det forkerte svar. Eksempelvis blev jeg spurgt om: Fra hvilken film kender vi sangen “Somewhere over the rainbow”? Svaret på dette spørgsmål er “Troldmanden fra Oz”, men da jeg buzz’er det ind får jeg at vide, at det er forkert og derimod er en sang fra musicalen “Sound of Music”.

Det er en smule frustrerende at vide man har det rigtige svar, for så at finde ud af at spillet er programmeret til et andet og forkert svar. Forhåbentligt kommer der en opdatering og retter de små spørgsmåls-fejl, for det ødelægger oplevelsen af et ellers hyggeligt party-spil.

buzz_-_final_countdown

Buzz!: Quiz World kan også spilles online. Desværre er der ikke specielt mange danskere, som ejer spillet endnu – eller for den sags skyld har lyst til at spille online. Derfor bliver man på nuværende tidspunkt nød til, at spille spillet på engelsk og det er sådan set fint nok, hvis du ellers har et godt forhold til engelsk. Det eneste problem med dette er, at du bliver nød til at gå ud af spillet for, at ændre sproget til engelsk. Der er ingen muligheder for at ændre sproget in-game og derfor bliver du nød til, at ændre hele din Playstations systemsprog for, at kunne spille på engelsk.

Det tager sin tid, at ændre sproget og når vi kommer på den anden side af jul, så er der garanteret nok danskere til at man kan få spillet nogle online quiz’es på vores modersmål. Jeg har dog fået spillet et enkelt online spil på dansk, men det er heller ikke meget i forhold til hvor lang tid jeg har haft spillet på standby, imens jeg ventede på en anden dansker.

buzz_-_kogepunktet

Alt i alt er Buzz!: Quiz World et rigtig godt spil og som sagt nok det bedste, der er lavet indtil nu. De fleste kan nok se igennem fingrene med, at spillet ikke nødvendigvis kan sige ens navn højt og det største irritationsmoment er, at spillet har sine fejl i enkelte spørgsmål. Det er også en meget stor fejl, som forhåbentligt bliver rettet, men det er dét allervigtigste punkt i et quiz-spil og derfor kan jeg ikke undgå, at tage det med i betragtning.

Der er rigtig mange nye spilmodes, så der er noget for enhver smag – både seriøse og sjove og man har endda mulighed for selv at bestemme hvilke typer quiz’es man vil spille. Jeg ser meget frem til, at flere danske spillere anskaffer netop dette spil, for med op til 8 spillere kan man med garanti få nogle gode quiz-fights.

3/5