nmh-p_00

No More Heroes: Heroes Paradise er en forbedret HD udgave af spillet No More Hereos som udkom i 2007 til Wii. Denne gang udgives NMH eksklusivt til PlayStation 3. Det er et meget Japansk spil selvom Red Zone Edition, som alene udgives i Japan, går endnu dybere i pop kultur.

Vi møder vores helt Travis Touchdown i sin ungkarle hyben, som er et motelværelse, tydeligt inspireret af hans fascination (otaku) af pro-wresling, anime og videospil. På nettet (hvor ellers?) køber han et katana sværd med en skærende lysstråle. Det får ham til at skifte livsstil og nu ønsker han at være den bedste lejemorder i verden. Katan’en er lidt anderledes end et lyssværd for det lades op ved at du holder det foran skridtet og ryster det kraftigt op og ned. Det er direkte overført til at enten ryste Sixaxis eller Move kontrolleren. Så er stilen også lagt.

nmh-p_01

Hele spillet skifter konstant mellem de to perspektiver som Travis kender og elsker, nemlig som gamer og lejemorder. Der bærer spillet og tydeligt præg af. I det ene perspektiv skal Travis forsøge at nå til tops som den bedste lejemorder i verden. Han er kun nummer 11 på listen da spillet starter. I det andet perspektiv skal han udfører alle mulige minispil for at tjene penge. Det hele foregår i byen Santa Destroy, hvor den mystiske kvinde Sylvia fra United Assassins Association hjælper med at finde de 10 lejemordere som er bedre end Travis. Tavis cruiser rundt på sin potente motorcykel og kan vælge at tjene penge ved at samle kokosnødder, hjælpe skibe i havn eller deltage i vædde løb med killinger. Det sidste tager stikket som noget af det mest overnuttede jeg længe har set.

nmh-p_03

Det står i stærk kontrast til den rå vold som du udøver mens du hakker de forskellige lejemorderes håndlangere i hårfine strimler. Det hele afsluttes med en boss kamp som er noget af det sværest jeg kan mindes at have oplevet. Selv på letteste sværhedsgrad skal du forvente at benytte en del tid på at få den enkelte boss ned med nakken. Det er svært og sammenlignet med resten af spillet synes jeg det virker som et dårligt design valg. Det kan selvfølgelig være nødvendigt for at få spillet til at vare længere.

nmh-p_04

På den tekniske side synes jeg ikke der er de store højdepunkter eller nyskabelser. Det kan godt være, at der er sigtet efter et bestemt kunstnerisk udtryk ved at have en blanding af grove teksturer og polygon grafik. Lyd siden er underholdende med gode effekter. Desværre er der for få originale udtryk og derfor bliver det hurtigt ensformigt. Det gælder ogsp missioner og minispil. Du skal også forvente, at din motorcykel nogle gange sidder fast på en postkasse, i et træ eller i en væg.

nmh-p_02

Der er stadig underholdning at hente i No More Heroes Hereos Paradise, specielt hvis du er til Japansk pop kultur. Det er ikke en direkte HD udgave, mere et nyt spil baseret på en tidligere udgivelse. Skal du have et Japansk kultur fix så er No More Hereos Hereos Paradise et rigtigt godt bud. God fornøjelse.

Spændende univers af Japans pop kultur

Sjovt at spille med Move

Det er mere end bare en genudgivelse i HD

Meget svingende sværhedsgrad

Tekniske irritationsmomenter