Renegade_Ops_Top

Top down shooters er en genre vi har set så meget til de sidste par år, at man kan tillade sig at være ganske kræsen. Har du ikke tidligere investeret, eller er du bare glad for genren, så skulle du overveje Renegade Ops, fra Avalanche Studios, for det er dælen duleme god underholdning!

En psykopat med ildspåsættelse som hobby og alt for mange penge til legetøj, skaber død og ødelæggelse på flere forskellige kontinenter. Renegade Ops er tungen på den anden side af vægtskålen og sætter hårdt mod hårdt, med endnu mere død og ødelæggelse til følge.

Renegade_Ops_Cartoon

Før hver mission vælger du blandt 4 good-guys eller gals, med hver deres køretøj og tilhørende special-funktion, som for eksempel et skjold, air-strikes, EMP osv. samt sekundære våben man finder på vejen. Alle kan opgraderes mellem missionerne, ved hjælp af upgrade points man får som man stiger i level. Af disse upgrades kan du vælge op til 4 at tage med ad gangen. Du bliver kastet ud i den ene ekstreme situation efter den anden og når også at sejle og flyve, så det ikke bliver for ensformigt. Her er dog et par spildte chancer, for at ændre lidt ved gameplayet og det er sjældent man får lov til andet end at køre og skyde. Dog kværner man lystigt gennem titusindvis af fjender som kommer i alle slags maskiner, til lands, til vands og i luften og det bliver krydret med et par bossfights. Der er også mulighed for at ræse rundt 2 mennesker i split-screen eller online med op til 4 spillere.

Renegade_Ops_SplitScreen

Når det kommer til styringen taler vi ikke just om Geometry Wars, hvor ens reflekser spiller den afgørende rolle og man ændrer retning så snart man trykker. Ens tonstunge dræbermaskine kan ikke ligefrem vendes på en tallerken, så er man på vej i modsatte retning af hvad man vil, må man forvente lidt ekstra plads at vende på, og den ekstra tid det så varer. Køretøjerne og fysikken føles mere virkelige end man er vant til i denne type spil og det lærer man hurtigt at sætte pris på, især når man holder boost-knappen i bund og tager et flyvehop, med eksplosioner og støv flyvende om ørene. Jeg oplevede kun få gange, at kameraet gjorde det svært at se hvor jeg var, men det kan til gengæld også hurtigt blive din død.

Renegade_Ops_Heli

Det grafiske udtryk er lækkert og ganske realistisk, mens historien fortælles med cell-shaded tegnefilms-grafik, som passer den overdrevne tone og action ganske fremragende. Støvet fra bilerne, eksplosionerne, vandet, træerne og bygninger der smadres er flot og farverigt, især for en download only titel.

http://www.youtube.com/watch?v=XgRrVO3eGHw

Om Renegade Ops er de ca. 100 kr. værd på enten XBLA, PSN eller Steam, er meget afhængigt af, om man er glad for denne type spil. For mit vedkommende var jeg rigeligt underholdt i de 5 timer kampagnen holdte og den sværeste setting er tosset svær. Hvis du er i tvivl så prøv demoen og lur mig om så ikke du er solgt.

Underholdende gameplay

Lækker grafik og lyd

Taktiske upgrades og 4 player co-op

Spildte muligheder i gameplayet

Bliver ensformigt efter længere tids spil