sc-v_00f

Den evige kamp mellem godt og ondt for at få fat i de legendariske sværd er tilbage med udgivelsen af Soul Calibur V. Det er tre år siden vi fik den sidste udgivelsen fra Project Soul. Der fik vi nye figurer i form af Yoda, Starkiller og Darth Vader. Spørgsmålet hvad der så venter os denne gang?

Som det lille klaptræ med GamersLounge G’et angiver, har vi denne gang også en videoanmeldelse. Foretrækker du at læse anmeldelsen findes den nedenfor.

http://www.youtube.com/watch?v=WSjy-fpzHNU

Inden vi kommer så lagt så tager vi lige en service meddelelse for nye til genren. Soul Calibur er et kampsportsspil hvor to personer kæmper over et antal runder. Traditionelt er mange kampsportsspil 2D så du kun bevæger dig op/ned og højre/venstre. Soul Calibur er et 3D (eller rettere 2,5D) spil fordi du kan bevæge dig rundt om din modstander. I et kampsportsspil kan du typisk blokerer og angribe på tre forskellige måder. Det lyder jo ikke så kompliceret. Det bliver så lidt mere vanskeligt når du skal lave kombo’er. Det er når du laver en serie af angreb som til slut giver et slag som gør ekstra meget skade. Om du vinder eller taber er ofte et spørgsmål om timing. Timing af dine blokeringer og timing af dine angreb og kombo’er. Det kræver en del øvelse for det skal næsten blive en refleks for der er ikke tid til at tænke længe om du skal bruge det ene eller det andet angreb.

sc-v_02

Historien, kort fortalt, handler om de to sværd Soul Edge og Soul Calibur. Soul Edge har gennem mange år med blodsudgydelser, krige og kampe udviklet sin egen sjæl og Soul Calibur er sværdet som kan stoppe det. Soul Calibur serien har altid indeholdt meget mere end blot muligheden for at kæmpe mod hinanden. Der er også i denne femte udgave en omfattende single player del. Den består af en kampagne, Legendary Souls, Arcade og Quick Battles. Kampagnen fortæller endnu en bid af historien og du skal her bruge faste figurer gennem de 20 kampe. I Arcade kæmper du seks kampe på tid og quick battles hvor du kan kæmpe en enkelt kamp. Det er, som sædvanlig, meget velfungerende.

sc-v_05

Kampsportsspil bliver også vurderet på mængden af forskellige kæmpere og forskellige kampstile. Det gælder om at beherske et par forskellige typer, så du ikke er låst, hvis du møder en modstander hvor din kæmper ikke er effektiv. Som sædvanlig er der gode gamle kendinge samtidig med at der er lavet udskiftninger. Det er enten et gensyn med figurer fra tidligere udgaver og nogle helt nye. Blandt de mest spændende er tilføjelsen af Ezio Auditore fra Assassins Creed serien. Han passer perfekt til serien og han virker velplaceret, hvilket jeg ikke synes Star Wars figurerne var. Har du ikke spillet kampsportsspil før er det grund nok til at give Soul Calibur V en chance.

sc-v_03

Noget som jeg synes er helt fantastisk er muligheden for at designe din helt egen figur. Det er alene kosmetisk da du i kampstil, våben og evner tager udgangspunkt i en af de eksisterende. Den eneste undtagelse er når du bruger Devil Jin’s stil fra Tekken. på din figur. Du kan bruge dine egne kreationer i alle spiltyper bortset lige fra kampagnen. Det er virkeligt underholdende at anvende og du kan stort set justerer alt. Selv har jeg lavet en basis figur som jeg så benytter som påklædningsdukke. Så kan jeg let lave to eller tre forskellige kæmpere med forskellige evner og udseende. Når du spiller får du tildelt point og det låser så igen op for flere ting, som kan anvendes på de figurer du ønsker at skabe. Hvis det kniber lidt med idéer så kan du altid få et tilfældigt sammensæt af det som aktuelt findes i dit klædeskab. Der er allerede kommet DLC med forskellige nye genstande til kvinderne som f.eks. en meget lille bikini. Så er det op til dig helt om der skal eksperimenteres med hestehoveder og klove eller de fysiske proportioner på din figur.

sc-v_01

Det er selvfølgelig online delen hvor spillet rigtigt kommer til sin ret. Der er selvfølgelig mulighed for at spille på en rangliste eller bare for sjov. Lobby systemet er velfungerende og er du ikke selv i ringen så kan du følge den aktuelle kamp som tilskuer. Det er lavet i et meget elegant vindue, hvor du kan skifte mellem fuldskærm og vinduet. Gider du ikke følge kampen kan du se på dine modspilleres licens kort så du har en idé om hvad dine modstandere har af erfaring. Du skal ikke være bekymret for at gå online og spille. Ja, du vil få nogle læsterlige tæsk de første gange du spiller online. Det er indtil du har lært at anvende Critical Edge og Guard Impact, som hjælper alle os uden færdigheder til at vinde en gang imellem. Hvis du ikke er til en lobby så er Global Colosseo lige noget for dig. I hver mega lobby er der plads til 50 spillere som kan udfordre hinanden på kryds og tværs. Du kan sige det svarer til en spiludgave af en swinger klub.

sc-v_04

Normalt får jeg kun erfaringer med én udgave hvis et spil udkommer til flere platforme. Denne gang har jeg erfaringer både med PlayStation og Xbox udgaven som er den jeg har taget video fra. Jeg kan ikke se nogen forskel på de to udgaver. Begge er et grafisk festfyrværkeri i farver og bevægelse i fantastiske 60 billeder pr. sekundt (fps). Lydsiden under kampene er noget af det bedste som findes i genren og der er jo ingen som spiller kampsportsspil for at opleve uovertruffet stemmeskuespil.

Hvordan klarer den gamle flamme sig? Soul Calibur har som serie altid tilbudt langt mere end andre i genren. Det er stadig tilfældet selvom denne margin er blevet lidt mindre. Soul Calibur V er det perfekte kampsportsspil uanset om du er fan eller skal prøve for første gang. Den gamle flamme kan stadig fyrre op under mig og det givet et 4-tal. Rigtig god fornøjelse.

Bedste grafik i genren

Soul Calibur gameplay

Masser af muligheder online og offline

Både for øvede og begyndere

Ikke rigtigt noget nyt