Soul Sacrifice er et spil der ikke umiddelbart lader sig putte i bås. Det har mange fællestræk med rollespil (RPG) hvor du skal stige i niveau mens du får adgang til stadig kraftigere og mere varieret magi, selvom der ikke er opgaver (quest). Det minder også lidt om Multiplayer Online Battle Arena (MOBA)  hvor du skal kæmpe på faste baner, selvom du kun kæmper mod den kunstige intelligens (AI). Disse elementer røres godt sammen med klassiske boss kampe og en anderledes historie.

Soul Sacrifice 01Det hele starter med at du vågner i et bur som fange af den mægtig troldmand Magusar. Den eneste hjælp er bogen Librom. Gennem bogen får du mulighed for at erindre det forløb som ledte til din tilfangetagelse. Ikke nok med det, så giver denne magiske bog dig også mulighed for at omskrive nogle af dine tidligere oplevelser. Det er her titlen kommer ind i billedet. Du får gennem de mange kampe mod utallige monstre jævnligt mulighed for enten af ofre deres sjæl (Soul Sacrifice) eller at redde den fortabte stakkel som er blevet forvandlet af troldmanden. Det giver så enten energi til din livsenergi eller til din magi. Begge dele får du rigeligt behov for når du endelig skal kæmpe mod troldmanden.

Soul Sacrifice 04Der er selvfølgelig masser af kampe inden du er  klar til det endelige opgør. Hver kamp giver endnu en ledetråd til hvordan du er blevet taget til fange. Det er som mekanik velfungerende selvom udfaldet må siges at være givet på forhånd. Tilsvarende er det kampe hvor din hånd bliver ført. Det skal forstås på den måde at du ikke selv kan vælge afslutningen, hvis du gerne vil videre. Her havde jeg gerne set at den frie vilje spillede en større rolle.

Det er enkelt at styre og den store kompleksitet ligger gemt i mulighedere for at kombinerer der mange forskellige trylleformularer til angreb og forsvar. Det er enkelt at kaste en formular som dermed langsom forbruges. Det er også et af de elementer der er med til at give spillet ekstra dybde. Det er ikke nok at have den kombination som er mest velegnet til de aktuelle monstre, nej du skal også styre ressourcer som du kender det fra den mere strategiske genre. Dermed kan du blive presset ud i at dine favorit formularer er udtømte til du igen får flere ressourcer. Derfor blev det naturligt at prøve nye kombinationer så jeg altid havde et alternativ til mit faste repertoire.

Soul Sacrifice 03De enkelte kampe er forholdsvis korte og derfor egner Soul Sacrifice sig glimrende til at tage frem som tidsfordriv – også når du ikke kan spille i mere end 15-20 minutter. Trænger du til at genopfriske dine færdigheder så kan du altid vælge at spille en tidligere udfordring inde du tager fat på de gradvist vanskeligere og vanskeligere opgaver med at nedkæmpe de mange forskellige monstre. Har du ikke lige 2 venner som kan spille med så er der altid god hjælp at hente fra dine to AI bekendte der findes med forskellige evner. Dermed er du altid til at dele tæsk ud for at få adgang til flere og bedre formularer.

Soul Sacrifice 02Der er rigtigt mange udviklere der bare leverer mere af det samme, hvilket i længden ikke er voldsomt underholdende. Sony’s studie i Japan har med Soul Sacrifice udviklet et spil der kombinerer mange velfungerende spilmekanikker med en flot grafisk side og en anderledes historie. Det betyder også at det rammer bredere uden at gå efter en specifik genre. Dermed bliver det mere et spørgsmål om du er parat til at bryde dine egne grænser for underholdning end noget andet. Jeg synes det samlet set passer rigtigt godt til PS Vita og kvitterer med et velfortjent 4-tal.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægPlayStation 4 nu med billeder, pris og tekniske specifikationer
Næste indlægGalewski’s Corner – Oil Rush
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC, PS5 og Switch. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS2 og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
soul-sacrifice-anmeldelseSoul Sacrifice er et spil der ikke umiddelbart lader sig putte i bås. Det har mange fællestræk med rollespil (RPG) hvor du skal stige i niveau mens du får adgang til stadig kraftigere og mere varieret magi, selvom der ikke er opgaver (quest). Det minder også lidt om Multiplayer Online Battle Arena (MOBA) hvor du skal kæmpe på faste baner, selvom du kun kæmper mod den kunstige intelligens (AI). Disse elementer røres godt sammen med klassiske boss kampe og en anderledes historie.