Den sadistiske computer GLaDOS fra Portal har ikke levet forgæves, hvilket er helt tydeligt når du går i gang med at spille Stealth Inc. A Clone In the Dark. Det har været udgivet som Stealth Bastard, på PC af udvikleren Curve Studios, selvom jeg synes at A Clone in the Dark faktisk er meget mere passende.

stealth 01Det er en 2D platforms puzzle eller opgave spil, hvor du skal bringe din lille figur sikkert gennem en bane indtil den fortvivlede stakkel når udgangen. Gennem hver bane bliver den mindste fejl straffet med døden hvilket hurtigt bringer en ny klon i spil fra seneste kontrol punkt. Der er heldigvis en endeløs rækker af kloner tilgængelig selvom det ikke hjælper på din score når du er kommet gennem banen. Du bliver vurderet på antallet af kloner du har slået ihjel, tiden for at gennemføre banen og hvor mange gange du er blevet opdaget.

stealth 02Det er så her Stealth, eller at snige, kommer ind i billedet. Din klon har meget begrænsede muligheder. Den kan hoppe, løbe og dukke sig samt holde fast i kanter så du kan kravle over kasser og andre forhindringer. Det betyder at du skal holde dig i skyggen for at ikke at blive opdaget og dermed dræbt. Du kan på farven af din klons briller se om du er synlig eller usynlig for de mange automatiske sikkerhedsforanstaltninger. Anvendelse af lys og skygge er der ikke meget logik bag og derfor bliver det at arbejde sig gennem banen og en øvelse i tålmodighed. Du skal ikke langt før det for mange baners vedkommende bliver et spørgsmål om at udføre den korrekte timing for at komme videre. Det kan være en frustrerende oplevelse.

stealth 03Der er ellers ikke noget at udsætte på spilmekanikken, som er perfekt udført. Styring er præcis og mængden af detaljer gennem hver bane er flot. Der er også alle de mange små ting som er med til at holde dig fanget. Du skal bl.a. flytte på nogle delvist intelligente blokke med øjne for at komme videre. Øjnene lyser op af glæde når du nærmer dig og livs-gnisten slukkes langsom når du forlader den stakkels blok. Lidt i samme stil er de sadistiske kommentarer fra den observatør der hele tiden holder et vågent øje med dig.

stealth 04Der er i alt 80 udfordrende baner hvor de 64 låses op undervejs mens de sidste 16 kræver at du opnår S vurderingen i hver bane i en sektion og finder alle Helix dimserne på din vej. Du kan også til denne udgave hente Teleporter pakken helt gratis og som ekstra bonus så er titlen Croos-Buy altså så du får den til både PlayStation 3 og PS Vita. Som den tekniske krone på værket er der Cloud Save så du fra PlayStation 3 kan spille videre på PS Vita og omvendt. Det er en rigtig fed feature jeg kunne ønske mig i mange andre titler.

Der er også en bane designer og den savner den kærlighed som de enkelte baner har fået. Meget underligt er der ingen mulighed for at dele dine baner med andre og det gør funktionen ret ligegyldig. Hvad er der ved at gennemføre en opgave du selv har lavet?

Hvis du er til opgave spil så er Stealth Inc A Clone in the Dark, et rigtigt godt bud. Spillet benytter platforms- og snige-elementer helt naturligt og der er mange timers god underholdning. Har du svært ved en bane eller to, kan en hurtig søgning på nettet hjælpe dig videre. Stealth Inc A Clone in the Dark lander på et solidt 4-tal. Rigtigt god fornøjelse.

[box_info]Spillet er anmeldet på PS Vita og leveret af Sony[/box_info]