rain er et spil udviklet af Sony’s Japan Studio, og da det blev præsenteret sidste år på Gamescom var jeg sandt at sige en smule skeptisk. Jeg har set lidt for mange at denne type spil hvor det mere er præsentation end faktisk indhold. Så da anmelder koden lå i min indbakke så måtte jeg straks opleve det færdige spil.

rain 01Hvis du ønsker at kæmpe dig vej gennem et spil med våben i hånd så er rain ikke noget for dig. rain er som genre tættest ved et stealth spil, med store elementer af opgaver (puzzels). Du kan ganske få ting som at bevæge dig, hoppe i vandpytter og ellers skjule dig for de monstre der jager din og den pige du så ihærdigt forsøger at komme i kontakt med. Det er også disse enkle elementer der sammen med klaverstykket “Clair de Lune” skrevet af Claude Debussy og udført af Jackson Berkey er kendetegnene for hele spillet.

rain 03Det er også den eneste lydside hvis du ellers ser bort fra dine fodtrin i vandpytter og en silende regn. rain er en historie der fortælles gennem følelser og mimik. Det er også de stærke følelser mellem en skræmt lille pige og en heltemodig lille dreng der er omdrejningspunktet. Spillet minder langt mere om en poetisk fortælling, end noget andet. Det er sammen med et fast kamera, som det kendes fra mange platformsspil, også det fastholder enkeltoplevelser og store scener.

Det er ikke en lang oplevelse og kan mageligt spilles igennem på 4-5 timer. Det er selvfølgelig udgivet eksklusivt til PlayStation og bliver dermed endnu et spil i rækken af Sony’s mere kunstneriske udfoldelser. Der er også masser af imponerende scener og virkningen mellem regnen hvor du, pigen og uhyrerne er synlige og områder med læ hvor det eneste du kan se er dine våde fodspor, virker godt.

rain 02Jeg synes at Sony igen er sluppet godt fra at skabe noget der er helt anderledes. Det virker som om der med mange af udgivelserne er givet los for forskellige idéer, for jeg har svært ved at se det kommer til at tjene sig ind når det sælges til kun 100 kr. Spilmekanismer fungerer upåklageligt selvom jeg savner lidt mere bid i historien. Hvis du elsker at spille mange forskellige spil så vil du være underholdt fra start til slut. Det giver et velfortjent 4-tal. Rigtig god fornøjelse.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægFlere snydekoder til GTA V til PlayStation 3 og Xbox 360
Næste indlægKillzone: Mercenary anmeldelse
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC, PS5 og Switch. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS2 og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
rain-anmeldelseJeg synes at Sony igen er sluppet godt fra at skabe noget der er helt anderledes. Det virker som om der med mange af udgivelserne er givet los for forskellige idéer, for jeg har svært ved at se det kommer til at tjene sig ind når det sælges til kun 100 kr. Spilmekanismer fungerer upåklageligt selvom jeg savner lidt mere bid i historien. Hvis du elsker at spille mange forskellige spil så vil du være underholdt fra start til slut. Det giver et velfortjent 4-tal.