Shu har været ude siden 2016 på Playstation 4 og PC. Nu er spillet endelig også udgivet til Nintendo Switch, så den version ser vi nærmere på i denne anmeldelse.

Platform spil har altid haft kronede dage. Og selv i 2018 er der stadig stor hype når visse platform spil udgives. Shu har fået en hel del opmærksomhed, og vi kan med det samme godt forstå hvorfor spillet har fået den opmærksomhed det har.

Når man har sat sig til rette og er klar til at komme i gang med spillet, så bliver man lige sat ind i spillets historie. Den kommer ikke bag på mange, for er den samme fortælling vi så mange gange har hørt. Alt er fryd og gammen indtil det onde sker, og vi skal nu ud og redde verdenen. Sådan kan historien fortælles på 1 linje.

Det skal ikke forstås som en skidt ting, men med et spil med så stort potentiale, kunne man måske godt gå nye veje og give os en historie der virkelig ramte os. Men når det så er sagt, så glemmer man hurtigt historien når man er kommet i gang med spillet.

Man bliver mødt af et klassisk platform spil, dog med en twist der gør at spillet skiller sig ud fra mængden. Når man er ude på sin færd, så møder man spændende skabninger man skal have med igennem banerne. Hver af de skabninger man møder har sine kræfter man kan bruge.

De kan eksempelvis gå på vandet, hoppe en ekstra gang i luften eller noget helt andet (ja vi skal jo ikke afsløre alt vel). Den tilgang til spillet er lige i skabet, for det gør spillet meget varieret. Vi er vilde med den måde at lave et spil på. Det skaber nemlig en stor variation i spillet.

Men ud over denne variation, så er spillet faktisk ret udfordrende. Mange steder i spillet er det lavet sådan, at hvis du træder forkert 1 gang så er det slut. Dette skal forstås på den måde, at hvis du ikke tænker hurtigt og gør det rigtige kan det nemt betyde at det er din død.

Spillets sværhedsgrad gør at spillet helst skal spilles af en der har styr på hvilke knapper man bruger på det rigtige tidspunkt. For de førnævnte evner vi snakkede om, har selvfølgelig forskellige knapper eller måder de skal bruges på.

Spillet er dog ikke så svært så det skræmmer nye spillere væk. For er man ny spiller må man jo bare spille det en gang til. Men er man temperament fyldt, så skal man måske passe på med at spille Shu, for det kan godt få ens humør lidt op i det røde felt når det brænder på.

Selvom Shu ”bare” er et platform spil, så er det jo en lille grafisk perle. Spillet er jo ikke det flotteste der er set nogensinde. Men når man tænker på det er et platform spil, så ligger spillet i den meget gode evne. Vi vil kalde dette spil for Eye Candy!

Shu er genialt, og til hver en tid et spil der burde stå i enhver platform spil elskers samling. Det har meget at byde på, og man får noget for pengene med denne titel.

Der er ikke så meget ondt at sige om dette spil, andet end vi håber på mere af den slags.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægRygte: Crash Bandicoot N. Sane Trilogy på vej til PC og Switch; Nyt spil i 2019!
Næste indlægMonster Hunter: World anmeldelse (PS4)
Redaktør på GamersLounge. Kan nok ikke løbe fra, at jeg er bidt af en gal Playstation. Jeg har været helt vild med Playstation lige siden 1éren kom frem i sin tid. Ellers så har jeg nok haft alle de konsoller der har været værd at eje lige siden NES. Er vild med at spille stort set alle spil, men favoritterne er nok Final Fantasy serien. Er blevet lidt besat af Wii U, så det er min foretrukne spil platform for tiden, så måske er det nye tider for en gamer som mig, hvem ved :)
shu-anmeldelse-switchShu er genialt, og til hver en tid et spil der burde stå i enhver platform spil elskers samling. Det har meget at byde på, og man får noget for pengene med denne titel.