Der er gået 9 år siden vi sidst har set en Pikmin udgivelse. Det var på GameCube hvor du skulle hjælpe Kaptajn Olimar med at finde stumperne fra det havarerede rumskib. Denne gang følger vi de tre opdagelsesrejsende Alph, Brittany og Charlie. De har forladt deres hjemplanet, Koppai, der er ramt af hungersnød, for at finde mad til de altid sultne indbyggere. Deres rejse går så grueligt galt, eller så galt som det kan gå når vi taler om Nintendo. Det betyder at de, igen, havarerer på planet de har valgt at kalde PNF-404. Her bliver vores tre helte væk fra hinanden og dermed bliver spillet meget mere et spørgsmål om at finde hinanden og overleve de grumme uhyrer på PNF-404. Heldigvis er planeten fyldt med hjælpsomme Pikmin’s af enhver type.

pikmin3 03Kernen i spillet er en kombination af overlevelse, styring og opgaveløsning. Pikmin er et avanceret Real Time Strategy (RTS) spil, selvom det er forklædt i muntre melodier og klare farver. Selvom du mister Pikmin’s undervejs så er det stadigt et lyst og humørfyldt univers der ønsker at du skal have det sjovt med et udfordrende gameplay. I det første Pikmin spil skulle du gennemfører spillet på under 30 dage (eller runder) mens nummer 2 ikke havde nogen form for tidsgrænse. Pikmin 3 har en kombination, hvor du kan blive ved lige så længe du har forsyninger. Det giver den perfekte balance mellem opgaveløsning og udforskning. Der er tid til at nyde de smukt skabte baner selvom du også skal finde mad så Alph, Brittany og Charlie ikke skal gå sultne i seng.

pikmin3 01Spillet har også et højere tempo end de tidligere og det betyder at du hurtigere får adgang til de mange forskellige typer af Pikmin. Det betyder også at du skal vende dig til at have gang i flere opgaver på samme tid. Hver af vores tre helte kan have gang i hver sin opgave og selvom det lyder som en udfordring, så går det forbavsende let med den store Wii U gamepad. Det er en fornøjelse at have den ekstra skærm hvor du kan se området hvor du befinder dig i oversigtsform. Der er også mulighed for at benytte Wii U gamepad’en til at kigge på områder i et første persons perspektiv og tage billeder. Der findes ikke noget bedre system at spille end en Wii U når spillet bruger muligheden med den store Wii U gamepad. Synes du den er for stor så efterlad den i standeren og brug pro kontrolleren eller Wiimote. Det eneste der er af udfordringer omkring gameplay er at Pikmin’s stadig kan sætte sig fast, selvom det kun sker sjældent. Det er åbenbart svært at løse for alle spil har haft samme udfordring.

pikmin3 04Der er selvfølgelig de klassiske røde, gule og blå Pikmin, med yderligere to nye varianter. Den med vinger give helt nye muligheder i spillet, da de kan flyve over vand og kløfter for at bringe mad tilbage til dit rumskib. Der er også kommet Rock (Klippe) Pikmin som er nogle seje små fætre. De kan bruges til at slå glas og krystal i stykker og så er de formidable i kamp mod nogle af de mange spændende skabninger der gerne vil spise Pikmin. Hvide og Lilla Pikmin finder du kun i spillets multiplayer del. Der findes en samarbejds udgave kaldet Mission, og hvor du kæmper mod en anden kaldet Bingo Battle. Bingo Battle er del i tre kategorier så du kan koncentrerer dig om f.eks. at samle skatte eller at kæmpe mod en boss. Bortset fra boss kampene så giver multiplayer elementerne helt nye opgaver. Opgaverne er udfordrende og kræver samarbejde for at lykkes.

pikmin3 00Pikmin 3 bringer ikke bare en klassisk og elskelig serie tilbage, den gør det i de smukkeste og mest farverige omgivelser du kan forestille dig. Der ikke tvivl om at Nintendo stadig har nogle af de bedste idéer, der samtidig er utroligt veludførte. Uanset om du helt nyt til Pikmin eller en mangeårig fan så er Pikmin 3 en af de bedste undskyldninger for at købe en Wii U. Pikmin 3 placerer sig flot i toppen af skalaen. Rigtig god fornøjelse.

[box_info]Spillet er anmeldt på Wii U og leveret af Nintendo[/box_info]