X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Denne kategori var præget af stor lighed, hvor kun relativt få stemmer adskilte nummer syv fra nummer to. Lidt overraskende passerede musikspillet Amplitude mange af de større Sony-titler og sikrede sig tredjepladsen. Kort foran endte Segas opdaterede kampspil Virtua Fighter 4 Evolution.

Men trods ligheden var der aldrig rigtig tvivl om udfaldet. Konamis fodboldserie Pro Evolution Soccer er i en klasse for sig og tredje udgave tog en tredjedel af stemmerne.

Pæn lighed var der også fra P:R-staben, hvor kun Zone Of The Enders: The 2nd Runner skilte sig ud og dermed - noget overraskende - vandt.Kristian Meller >
Med Pro Evolution Soccer 3 viser Konami igen, at de er mestrene, når det gælder realistiske fodboldspil. Udviklerne har lyttet til kritik fra fans angående forgængerens fejl, og resultatet er et spil der føles anderledes, selvom det stadig er PES, som vi kan lide det. Bare bedre end nogensinde før.

Det bliver ikke mere realistisk end PES 3. Animationerne er igen blevet forbedrede, og spillerne minder meget om deres virkelige modstykker. Spillet har en næsten uendelig holdbarhed, da der igen er blevet føjet til udvalget af måder, at spille det på. Der er næsten intet der slår spillets dybe managerdel, der ikke blot kræver meget af spilleren på banen, men også udenfor banen, idet der også skal købes og sælges spillere.

Som altid er der problemer med rigtige navne på enkelte spillere, men så er det, man må spørge sig selv, hvad der er vigtigst: rigtige navne eller gennemført og realistisk gameplay? Afstemningen besvarer fint det spørgsmål.

Forbedret grafik, forsimplede menuer og et væld af nye muligheder hæver helhedsindtrykket yderligere. Pro Evolution Soccer 3 er formentligt årets bedste sportsudgivelse.
PlayStation 2 prisen