X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

http://www.playright.dk/billeder/artikler/cv_head_03.gif" BORDER = 0>
Castlevania-serien omhandler Belmont-klanens kamp mod den onde vampyr grev Dracula. Til at starte med, var Simon Belmont seriens hovedperson. Men for at undgå den evindelige kamp mod én skurk, der bare nægter at dø, besluttede man sig for at lade Dracula genoplive hvert 100. år. Dermed kom serien til at omhandle Simons forfædre og efterkommere.

100-årsreglen blev ikke overholdt særlig godt, og i det fleste tilfælde er der faktisk bare tale om Draculas onde håndlangere, der vækker den udødelige greve til live før tid. Mest interessant er præsten Shaft, der i Chi No Rondo vækker Dracula til live og udfordrer Richter Belmont personligt. Han nægter selv at dø, og vender ligesom Dracula tilbage i Symphony Of The Night, hvor også Richter skal besejres af spillets hovedperson. Denne er for en gangs skyld ikke en Belmont, men selveste Draculas søn, Alucard.

En lignende afvigelse ses i Aria Of Sorrow, der forgår i det 21. århundrede, hvor Dracula er formodet fuldstændig udslettet. Hovedpersonen Soma Cruz har ingen relation til Belmont-familien eller andre vampyrjægere, og er sammen med sin veninde havnet i vampyrens slot under uforklarlige omstændigheder. Blandt personerne i det spil, er den mystiske kultleder Graham, der forsøger at overtage Draculas evner, og det er op til Soma at besejre ham og udfordre slottets endnu dybere hemmeligheder.

Heller ikke varulven Cornell i Legacy Of Darkness har en forbindelse til Belmont-familien. Spillet foregår i
1844 og er en forhistorie til Castlevania 64. Som et led i Draculas genfødsel har onde ånder kidnappet Cornells søster Ada. Det er nok det eneste spil i serien, hvor ingen faktisk formår at gennemskue og stoppe Draculas planer helt. Han driver kispus med de involverede, og får ført sine rigtige planer ud i livet otte år senere i Castlevania 64.

En ung mand med Belmont-blod i årerne, Reinhardt Schneider, og en efterkommer af Sypha Belnades (Dracula's Curse), Carrie Fernandez, lugter lunten og sætter jagten ind på den onde greve. Samtidig drager Henry Oldrey, som Cornell reddede fra havelabyrinten otte år tidligere, ud for at redde nogle kidnappede børn. Denne mission er, forvirrende nok, kun tilgængelig i Legacy Of Darkness, når først spillet er gennemført.

Derudover har serien aldrig været rig på historie, men i Lament Of Innocence forsøges begyndelsen på det hele fortalt. Dracula er ikke til stede, i hvert fald ikke som vi kender ham, men den berømte pisk overrækkes for første gang til en Belmont. Leon Belmont sværger at tage hævn over en ondskabsfuld og selvisk vampyr, og beskytte uskyldige mennesker. Således er hans familie i mindst tusinde år fremover kastet ud i en kamp mod ondskaben.

Det afsløres iøvrigt i Aria Of Sorrow, at den endelige kamp mod Dracula foregik under den europæiske solformørkelse i 1999, hvor Julius Belmont, sammen med en gruppe andre vampyrjægere, gjorde bugt med den onde greve en gang for alle.

Myten om Døden
Døden er måske den mest brugte boss i spil overhovedet. I næsten samtlige Castlevania-spil står han i skyggen af Dracula som dennes højre hånd og er en af de sidste bosser inden mødet med mørkets fyrste selv. En tragisk begivenhed, som afdækkes i Lament Of Innocence, ligger til grund for at Dracula mister troen på Gud, og istedet allierer sig med Døden.

I de fleste Castlevania-spil antager Døden den typiske middelalderlige skikkelse fra 1500-tallet iklædt en munkedragt med en le som våben. Konami har dog ændret hans udseende i Lament Of Innocence, så han virker større og stærkere på en mere gudelig måde.

Efter sigende stammer Døden fra græsk mytologi, og kan ses som en videreudvikling af titanen Kronos, der har rødder længere tilbage end de græske guder. Gaia (Jorden) og Uranus (Himlen) var Kronos' forældre. Da Uranus frygtede sine børn, tvang han dem ind i Gaia. Men Gaia ønskede at befri sine børn og besluttede at give Kronos en le. Med denne kastrerede han sin fader, som blødte til døde.

Kronos fik selv børn, men frygtede at hans skæbne ville blive den samme som faderens. Da hvert barn blev født, åd han dem derfor en efter en. Den mægtigste af børnene, Zeus, fandt en løsning, så han kunne befri sig selv og sine søskende fra Kronos' mave. Med hjælp fra dem overvandt Zeus med tiden Titanerne.

Gennem oldtidens historie og antropologiske kilder, mente man, at Kronos var en gud, der høstede og blev tilbedt af en kultur før grækernes. Høst var ensbetydende med "død", fordi det signalerede slutningen af vækstsæsonen og begyndelsen på vinteren. Tiden som fortærer alting, blev billedligt gengivet i myten om Kronos, der åd sine egne børn. Det var grækernes dramatiske måde at sige "intet varer for evigt".

Da det græske ord "Chronus" betyder "tid", er Kronos personificeringen af denne og derfra også ord som kronologi og krønike.















Spillenes historiemæssige rækkefølge
1094
Leon Belmont grundlægger traditionen i Lament Of Innocence.
1450
Sonia Belmont var hidtil kendt som den tidligste Belmont i Castlevania Legends.
1476
Sonias søn, Trevor, får hjælp fra Grant, Sypha og ikke mindst Draculas søn, Alucard, i Dracula's Curse.
1576
Christopher Belmont må tage pisken op i Castlevania Adventure.
1591
Soleiyu Belmont fortsætter kampen i Belmont's Revenge.
1691
Christophers barnebarn, Simon, er hovedpersonen i et utal af spil, hvor de fleste reelt set er genfortællinger af det første spil, Castlevania.
1698
Simons historie fortsættes i Simon's Quest.
1748
Juste Belmont og hans ven Maxim drager ud for at redde deres veninde, Lydie, i Harmony Of Dissonance.
1792
Richter Belmont må leve op til familienavnet, da Dracula kidnapper endnu flere kvinder i Chi No Rondo.
1797
Alucard vender tilbage til Castlevania, da Richter forsvinder under mystiske omstændigheder i Symphony Of The Night.
1830
Morris Baldwin har overtaget jobbet som vampyrjæger, og giver i Circle Of The Moon tjansen videre til hovedpersonen Nathan Graves.
1844
I Legacy Of Darkness kæmper varulven Cornell mod Dracula. Henry Oldrey optræder derefter i en bonusmission, der foregår otte år senere.
1855
Reinhardt Schneider og Carrie Fernandez fortsætter kampen i Castlevania 64. Førstnævnte skulle være Belmont-relateret, og er i besiddelse af den berømte pisk.
1914
John Morris (søn af hovedperson fra Bram Stokers roman) er en Belmont-efterkommer der sammen med Eric Lecarde rejser Europa rundt i jagten på Dracula i Castlevania: Bloodlines.
2035
Aria Of Sorrow er det eneste spil i serien, der foregår i fremtiden. Dracula er ikke længere til stede, men hans slot indeholder stadig mange farer.