Ubisoft har udgivet The Crew Motorfest som er tredje The Crew udgivelse fra Ivory Tower. Motorfest er anderles end de andre to udgivelser hvor handlingen udspiller sig i USA. Denne gang forgår alle herlighederne på øen Oʻahu som er en del af øgruppem Hawai. Det er også med et større udvalg af forskellige biler og med en opbygning som vi også så i Riders Republic fra 2021.

The Crew 1 og 2 er udmærkede spil med en klassisk model hvor du gennem forskellige løb skal tjene point og dermed få bedre og bedre biler. I Motorfest så er der meget mere frihed til at vælge discipliner med tilhørende unikke fartøjer som passer dit temperament. Det er samme princip som du finder i Riders Republic hvor du på forskellige punkter i landskabet kan vælge en ekstremsport. I Motorfest så kører du rundt på Oʻahu indtil du rammer dit bestemmelsessted. Her skal du så deltage i et løb hvor du får lov at låne et egnet fartøj. Jeg synes det er en meget mere moderne og afslappet tilgang til arkade racing. Det understreges med anvendelsen af personligheder som James Pumphrey fra Donut og Alexandra Mary “Alex” Hirschi som du sikkert kender fra Supercar Blondie. Det er James der lægger ud med 7 spørgsmål som du besvarer gennem playlistens forskellige løb. Der er flere andre fra den lidt mere poppede del af bilscenen. Det synes jeg er fedt.

Der er også er årsag til at jeg skriver fartøjer og ikke bare køretøjer. Der er selvfølgelig også både. Det ville være mærkeligt ikke at have dem med når det nu foregår på en ø. Og du får også mulighed for at flyve. Når du har gennemført løbet så bliver båden og flyveren din. Dem kan du vælge til at komme rundt på Oʻahu til de forskellige aktiviteter. Under din vej frem kan du vælge at deltage i f.eks. en tidskørsel eller et slalom for at tjene ekstra XP på din vej mod toppen. Der er hele tiden et eller andet at give sig til på din vej rundt. Der er også forskellige skjulte skatte som du kan finde ved at bruge din GPS. Den fungerer som tampen er varm hvor GPS bipper hurtigere og hurtigere som du kommer tættere på skatten.

Jeg synes at The Crew Motorfest er en tilgivende oplevelse hvor det at have det sjovt er sat i højsædet. I den almindelige sværhedsgrad bliver du udfordret og skaderne på dit bil er alene af kosmetisk karakter. Du kan selvfølgelig altid gå efter noget der kræver mere øvelse og dermed også kaster flere point af sig. Går det fuldstændigt galt så har du mulighed for at spole 15 sekunder tilbage og prøve igen. Så slipper du for at skulle starte helt forfra på en aktivitet bare fordi den lige skulle have lidt ekstra gas i næstsidste sving. Det skal være underholdende samtidig med at der er en gulerod for at vælge en sværhedsgrad hvor du bliver udfordret. The Crew Motorfest foreslår også i de indledende aktiviteter en anden sværhedsgrad hvis det ser lidt for let eller svært ud.

Både baner, biler, fly og både er smukt gengivet i den virtuelle racer verden på Oʻahu. Øen er også i sig selv en malerisk oplevelse hvor der er masser af muligheder for at udnytte fotomode til at tage den ene selfie efter den anden af dig og din bil. Helt generelt så er det et utroligt smukt spil selvom jeg som sædvanlig synes at lige denne form for open world virker en smule øde. Ja bevares der er fin stemning når du deltager i aktiviteter mens det er lidt en livløs oplevelse at bevæge sig rundt til de forskellige aktiviteter. Biler, både og fly har så en rigtig god og indlevende følelse. Det gælder også når du gennem nogle af aktiviteterne skifter mellem forskellige former for belægninger. Der er stor forskel på at gå fra asfalt, til en våd jungle og løs sand på en strand. Det samme gør sig gældende for bådene hvor du næsten kan følge skumsprøjtet når du bevæger dig fra smult vande tæt ved stranden og ud på det åbne havn med bølger. Det hjælper på indlevelsen at jeg har spillet på PlayStation 5 med DualSense kontrolleren. De adaptive aftrækker som anvendes til gas og bremse giver en rigtigt god indlevelse. Du kan mærke hvordan ABS systemet slår til når du laver en katastrofe opbremsning ind i et sving. Når du giver den fuld gas ud af svinget kan du mærke hvordan automatgearkassen aggressivt skifter indtil du når tophastighed og det er tid til nitroboost. Hvis du er til den lidt mere avancerede oplevelse så kommer du til at savne tuning af dine biler. Det er begrænset til at skifte dele uden at du behøver at overveje om den nye motor passer sammen med dæk og gearkasse. Alt som er vurderet bedre end det du aktuelt har skal udskiftes.

The Crew Motorfest er en fornøjelse for dig med benzin i blodet. Det er afslappende arkade action. Jeg er begejstret for modellen med at fra den ene aktivitet til den anden ved at bevæge sig rundt på Oʻahu. Det virker meget bedre i arkade genren end de klassiske menu’er hvor du ledes fra den ene faste aktivitet til den anden. Fortvivl ikke der er Fast Travel til en række punkter så du ikke er tvunget til at køre øen tynd. The Crew Motorfest har masser af fartøjer som passer rigtigt godt til den mere afslappede atmosfære i arkade genren.

Tak til Ubisoft og MI5 Communication for at gøre denne anmeldelse mulig.