X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK
Please note that Play:Right is a Danish site and while usable without,
it is only partially translated to English.
Blocks marked with yellow backgrounds are systematically translated
by Bing Translate.

Saturn


Efter at have forsøgt at holde kunstigt liv i Mega Drive med Mega CD- og 32X-udvidelserne, begyndte Sega at arbejde på en ægte 32 bit-konsol. Rygterne siger at man arbejdede på den perfekte 2d-konsol, da Sony annoncerede PlayStation med 3d-grafik. Man færdiggjorde hurtigt Saturn med ekstra kraft, så den kunne konkurrere. Kompromisset var højere pris, færre spil og problematisk hardware. Resultatet blev at både PlayStation og Nintendo 64 tromlede Saturn, selvom det gik hæderligt i Japan.

Det mest specielle ved Saturns hardware er, at den har to ens CPU’er i form af Hitachis SH-2. Dette gjorde maskinen meget svær at udvikle til, også fordi der var mangel på værktøjer. Sammenlignet med PlayStation mangler maskinen finesser som transparente effekter og video-dekodning, som var væsentlig på tidspunktet. Senere spil viste at der var meget kraft gemt i Saturn.

Sega konverterede deres store 3d-arcadespil som Daytona USA og Virtua Fighter, men generelt var de ikke på niveau med originalerne. I stedet var det titler som Guardian Heroes, Burning Rangers og Nights der skilte sig ud. Først og fremmest er det dog det store udvalg af 2d-skydespil, 2d-kampspil og rollespil der i dag gør konsollen til en fanfavorit med titler som Radiant Silvergun, Shining Force III og Panzer Dragoon Saga.
Abbrevation SS
Company Sega
Debut 1994
Covers 1'083
Games 687 physical
Accessories 44
Search
Saturn
Most popular games
# Title Developer Publisher Release Sortering
1.
Saturn [This Is Cool]
Sega Sega
2.
JVC VICTOR V-Saturn RG-XJ2 Christmas Edition
Sega Victor
3.
Saturn Prototype
Sega Sega
4.
Saturn
Sega Sega 1994
5.
JVC VICTOR V-Saturn RG-JX2
Sega Sega 1998