X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Star Wars: The Last Jedi (spoilers)


Svar
WehnerWehnerSkrevet 12/12-17 23:57 
Diskussionstråd for folk, der har set episode 8 og vil tale om den.
>>Here's some boots and a sandwich<<Spiller nu: Assassin's Creed: Revel..., Elder Scrolls V, The: S...
292 emne(r).
« < 1 2 3 4 5 6 > »

Svar
3of193of19Skrevet 26/12-17 19:29 
ChronoSousa>
Luke ville aldrig tænde sit lys sværd og dræbe hans søsters barn (og Solo) Aldrig!

Rian har misforståes Luke.
Osse selv om der er 2 sec tvivl? Det er ikke ham. Ikke ham jeg så i episode 4-6

Det gjorde han jo heller ikke. Han TÆNKTE på det et bogstaveligt øjeblik og fortrød det med det samme.
Der er små forskelle i fremstillingen af øjeblikket set fra Kylos og Lukes synsvinkel. Kylo troede at Luke ville dræbe ham.
FancyPantsFancyPantsSkrevet 26/12-17 20:41 
Den Luke vi så i Episode 4 var jo så også ved, at tænde et lyssværd direkte i fjæset på sig selv.
PEW PEW PEWSpiller nu: StarCraft II: Legacy Of..., Monster Hunter: World, Warframe
millenniummillenniumSkrevet 26/12-17 22:50 
Følg Grumpy Old Luke på Twitter :P
The medium is the message.
JmogJmogSkrevet 27/12-17 01:14, rettet 27/12-17 01:21 
Emo Kylo er forrygende på Twitter.

Emo Kylo Ren
@KyloR3n
·
21 Dec
dear diary
today i got to first base
it was a rebel base
i destroyed it
WehnerWehnerSkrevet 27/12-17 12:02 
what base is it when she tears your lightsaber in half

...

Ja, de Star Wars-relaterede twitters er ret gode :)
>>Here's some boots and a sandwich<<Spiller nu: Assassin's Creed: Revel..., Elder Scrolls V, The: S...
BeanoBeanoSkrevet 27/12-17 13:13 
FancyPants>
Den Luke vi så i Episode 4 var jo så også ved, at tænde et lyssværd direkte i fjæset på sig selv.

Dette du tænker på?

https://futureofstarwars.wordpress.com/2013/12/29/behind-the-scenes-episode-iv-never-stare-into-the-lightsaber-hilt/

Klippet er ikke med i filmen :)
3of193of19Skrevet 27/12-17 22:19 
Fra en bekendts Facebook tråd (ikke mine ord):
"I have a theory about the humor. It's based on a lot of broad generalizations and speculations and anecdotal evidence but here goes:

When I was a kid, I thought Star Wars was "serious" film. I thought the whole thing was deep, heavy, important, and philosophical. I grew with that mindset because I was born in 1983 and Star Wars was a big part of my life as soon as I was able to watch and understand movies.

What I didn't understand, because I was a child, is that Star Wars is goofy. And funny. And campy. And beyond ridiculous. And a lot of people who saw the first films in theaters got that. It's a wild and wooly mashup of Westerns, Samurai, adventure serials, etc. It blatantly rips off other films in ways I didn't understand as a 6 year old. But I get it now.

So here's where I think things go off the rails for some people. I thought TLJ was hysterically funny, but it's because, while Star Wars is a very big and important part of my life, I don't take it super seriously, and I see how the humor in TLJ fits in very neatly with the rest of the canon. For other folks, and THIS IS COMPLETELY OK, funny Star Wars movies in 2017 create some serious mental friction because it's just not the Star Wars they know and love - even though I would vehemently argue that no, actually, it is.

So, Po trolling Hux in the first 5 minutes - I would argue that it was funny and great and worked really well. Other people hate it. That's fine. But I think it's completely consistent with the rest of the universe and only doesn't work if you're looking at these movies from a really narrow lense, or don't have much of a sense of humor.

Pointless thought experiment - if you took the trash compactor scene out of ANH, and dropped it into TLJ with TLJ, I suspect Star Wars people would really really hate it. "It's not funny" "the humor is pointless" "it doesn't add anything to the plot" "something something about The Force being inconsistent" etc. But to me it's one of the funniest and best scenes in the entire series. Anyway."
millenniummillenniumSkrevet 27/12-17 22:37 
Naaah, holder ikke helt. Komikken er kun en del af SW. The Last Jedi har mange andre niveauer som fejler :P
The medium is the message.
millenniummillenniumSkrevet 28/12-17 08:51 
Flere gode argumenter (animated)....

What went wrong...
The medium is the message.
3of193of19Skrevet 28/12-17 09:28 
"not a lot of character development"
Ahahahahahahaa
ChronoSousaChronoSousaSkrevet 28/12-17 11:44 
millennium>
Flere gode argumenter (animated)....

Enig! Well said
Spiller nu: Plumbers Don't Wear Ties
KTCKTCSkrevet 28/12-17 15:33, rettet 28/12-17 22:06 
Nu har jeg også fået set The Last Jedi, og jeg følte virkelig, at jeg havde oplevet noget, da jeg forlod biografen.
Ved nærmere analyse er jeg kommet frem til, at det, som filmen gør så godt og som ramte mig, er mange af de ting, som nævnes her i tråden og andre steder som kritikpunkter...

Jeg kunne godt lide The Force Awakens, da den formåede at kombinere nostalgi og friskhed, men samtidig var den også i store træk for forudsigelig, hvilket også gjorde den lidt "kedelig". Den fik introduceret figurer som Rey og Kylo, som viste sig at være mere komplekse og flerdimensionelle end forventet, hvilket jeg elskede. Finn og Poe havde bestemt deres plads i filmen, men var mere efter opskriften og forudsigelige, synes jeg.

Så er der Rogue One, som på mange måder splitter mig, da jeg sagtens kan se den som sin egen historie, men samtidig var den også karikeret og forudsigelig næsten hele filmen igennem. I bund og grund var slutningen bittersød, men mest af alt, betød den at jeg i bakspejlet synes den er deprimerende og unødvendig, både fordi den et eller andet sted bare var ligegyldigt fyld mellem Revenge of the Sith og A New Hope og på alle måder var en afsluttet historie, men det var alligevel forfriskende med en mere dyster fortælling.

The Last Jedi tager mange af de bolde, som The Force Awakens kastede op i luften, og leverede en imponerende variation, som bestod af både drop server, trick skud, smash, o.s.v.. Ja, visse af de mere spændende elementer, der blev sat i søen af TFA, som blev pillet ned, var da skuffende, men i det store hele var det fedt at blive hevet ud af sin comfort zone og seriens/genrens klichéer, og det kræver altså nosser at viderebringe den store opbyggende scene, hvor Rey giver Luke lyssværdet, med at han ligegyldigt bare kaster den over skulderen!
At der var så mange planer, som gik i ged og personer, som ikke kunne finde ud af at respektere og kommunikere klart med hinanden, synes jeg gav dem en menneskelighed, og jeg synes faktisk heller ikke at det er fordi at det blev en one-trick-pony, som visse kritikere mener, da der også var masser af store øjeblikke og slag, der gik som forventet. Arrogance, mistillid og dårlig kommunikation har hele serien igennem været noget, som både alliance og specielt Jedi ordenen har mistet meget på, hvis man analyserer lidt på det.

Nej, jeg var ikke fan af Leia scenen, hvor hun flyver tilbage fra rummet, men omvendt satte jeg pris på at Fisher fik noget mere tid i filmen, set i lyset af at hun jo ikke kommer til at lave flere film.
Grumpy Old Luke er jeg lidt ambivalent med, for med alt det lort han har oplevet, er det da kun menneskeligt, at han er blevet gnaven og desillusioneret, men det kunne nu have været rart, hvis han for alvor vågnede op til dåd i løbet af filmen. Hans lille finte i slutningen gjorde mig glad, da jeg ville hade hvis den lille lort til Kylo Ren fik lov at nakke alle de oprindelige helte, og Lukes afslutning var flot lavet, men jeg kunne nu godt have tænkt mig at han fik lov at være med i den næste film.
Hele afsnittet med kasino-planeten synes jeg var svag, men alligevel fedt med det twist, at DJ var en røv, i stedet for at vise sig at være en Han Solo eller Lando, som mange nok havde forventet.

Jeg ved godt at både den oprindelige trilogi og prequels er meget fokuseret på, at Jedi er en eksklusiv klub, og tronfølgen arves, men jeg synes faktisk det var fedt at de kom med budskabet, at selv om ens forældre ikke er noget ved musikken, kan man godt støbe sin egen skæbne, og så synes jeg faktisk også det var meget fedt at Snoke bare fik lov at være Snoke, i stedet for at afsløre ham som Darth Plagueis, som mange har gættet ham til at være. Jeg ville dog alligevel gerne vide, hvem der har givet ham den flotte skilning...

Summa summarum, så synes jeg filmen gjorde flere ting rigtigt, end den fuckede op, og som filmveteran er det rart med en film, der ikke er forudsigelig fra start til slut.
A small cog? Now that you mention it, I know a puzzle about an object that almost fits that description.
WehnerWehnerSkrevet 28/12-17 15:37 
Jeg skal ind at se den for anden gang i aften. Vil prøve at tage dine briller på og håber på en god oplevelse :)
>>Here's some boots and a sandwich<<Spiller nu: Assassin's Creed: Revel..., Elder Scrolls V, The: S...
JmogJmogSkrevet 28/12-17 16:17 
Hvordan skulle Snoke have været Darth Plagueis? Han blev jo slået ihjel af sin lærling. Implicit af Palpatine.

Jeg har i øvrigt et problem med at Snoke leder imperiet. Det lå altid mellem linierne i de gamle film og decideret udpenslet i de Lucas-godkendte bøger (ikke canon, min røv), at Imperiet var racistiske. Det er derfor vi aldrig ser andre end mennesker i uniform. Men First Order, som vil "restore the glory of the Empire", lader sig lede af et non-menneske? Tyndt.
millenniummillenniumSkrevet 28/12-17 16:19, rettet 28/12-17 16:28 
Tror især jeg manglede en scene som denne (fra TFA) hvor Kylo Ren afhører Rey. Fantastisk eksekveret rent filmisk, meget menneskelig og en minimalistisk scene i en film som ellers dyrker sit larm og tempo.

https://www.youtube.com/watch?v=QlT-sJLfCPU

Der var _intet_ i dette format i TLJ.
The medium is the message.
WehnerWehnerSkrevet 28/12-17 16:21 
Hvor mange gange har du set den Millennium? For jeg hælder indtil videre til at være enig i det meste af din kritik. Håber at noget af det bliver lettere at sluge anden gang.
>>Here's some boots and a sandwich<<Spiller nu: Assassin's Creed: Revel..., Elder Scrolls V, The: S...
ChronoSousaChronoSousaSkrevet 28/12-17 17:21, rettet 28/12-17 17:22 
Ja men, Plagueis kan snyde døden. Det er det fan tror med snoke? Måske har snoke igen i TLJ snydt døden en gang mere? :p og vi ser ham i næste?
Spiller nu: Plumbers Don't Wear Ties
DarkbeatDarkbeatSkrevet 28/12-17 17:50 
Snoke er den dér Stormtrooper fra a New Hope som går ind i døren

Star Wars: The Last Jedi (spoilers)
KonsolkongenKonsolkongenSkrevet 28/12-17 21:53, rettet 28/12-17 21:53 
Jeg troede da at han var menneske? At han bare havde ødslet med kraften og dermed blevet vansiret og fik hareskår i panden :/
Spiller nu: Phantasy Star IV
3of193of19Skrevet 28/12-17 21:57 
millennium>
Tror især jeg manglede en scene som denne (fra TFA) hvor Kylo Ren afhører Rey. Fantastisk eksekveret rent filmisk, meget menneskelig og en minimalistisk scene i en film som ellers dyrker sit larm og tempo.

https://www.youtube.com/watch?v=QlT-sJLfCPU

Der var _intet_ i dette format i TLJ.

Dem havde vi så tre eller fire af med deres "Force-Skype".
Det er scener hvor Rey begynder at se Kylo som noget andet end bare et "monster", som hun kalder ham i TFA, og Kylo får begyndelsen af sin empati tilbage, da han begynder at se noget af sig selv i Rey, istedet for bare at se hende som skrald.
Flot narrativt håndgreb når du vil have to personer at nærme sig hinanden uden at de fysisk kan mødes.
WehnerWehnerSkrevet 29/12-17 00:22 
Lige den scene fra TFA, vi taler om her, er der nu ikke noget, der kommer i nærheden af i TLJ.

Derudover var jeg meget positivt overrasket over gensynet her til aften. Summen var alligevel noget større end de enkelte dele.
>>Here's some boots and a sandwich<<Spiller nu: Assassin's Creed: Revel..., Elder Scrolls V, The: S...
KTCKTCSkrevet 29/12-17 00:31 
Dejligt at høre, og det varmede også, at du forsøgte at se den med tanke på mine betragtninger.
Alle film kan pilles fra hinanden, hvis det er det man vil, og i dette tilfælde var jeg i det store hele godt underholdt af The Last Jedi.
A small cog? Now that you mention it, I know a puzzle about an object that almost fits that description.
JmogJmogSkrevet 29/12-17 02:47 
Min yndlingsscene i TFA var Reis udforskning af den strandede Star Destroyer. Det var så smukt lavet. Ikke et ord blev sagt og vi fik på én gang etableret, at det er længe efter de gamle film, Reis profession er skrotsamler og så var det vildt stilfuld fanservice.

Uden et ord. Virkelig godt håndværk.
WehnerWehnerSkrevet 29/12-17 03:00 
Helt enig :)
>>Here's some boots and a sandwich<<Spiller nu: Assassin's Creed: Revel..., Elder Scrolls V, The: S...
millenniummillenniumSkrevet 29/12-17 08:12, rettet 29/12-17 08:12 
Meget enig også. Elegant måde at introducere den nye main character med hentydninger fremfor neon.
The medium is the message.
DunwichDunwichSkrevet 03/01-18 13:23 
Som om filmen ikke var træls nok, og Carrie Fisher der ikke længere kan spille skuespil og skabe troværdighed om sin egen karakter og replikker, så går det nu også ud over Star Wars Lego sættene, som - i The Last Jedi's tilfælde - må siges at være ret...alternativt konstruerede.

https://www.youtube.com/watch?v=P_Rubizcgj0

Jeg har samlet Star Wars Lego i nogle år nu, og dét der er fandme latterligt at udgive, og forvente folk betaler penge for.
millenniummillenniumSkrevet 03/01-18 13:41 
Hvad hentyder du til? At denne AT-ST ikke fandtes i filmen og var frit opfundet? Jeg synes først og fremmest at den er grimt konstrueret og det giver ikke mening, at der ikke findes noget lukket cockpit på den. Kategoriseret under: WTF?

Men, det med at udvikle Star Wars legetøj som ikke fandtes i filmen, er faktisk noget som stammer helt tilbage fra dengang Kenner havde legetøjs-licensen. Se dokumentarfilmen om det på Netflix. Figurerne var billige og fartøjerne var dyre, så for at lave en prismodel som udlignede hullet, opfandt Kenner deres mini-frigs; fartøjer som ikke fandtes i filmen, men som reelt kunne have været der off screen og deraf udvidede filmens univers. Lucas elskede det.
The medium is the message.
slk486slk486Skrevet 03/01-18 15:14 
KTC>
Dejligt at høre, og det varmede også, at du forsøgte at se den med tanke på mine betragtninger.
Alle film kan pilles fra hinanden, hvis det er det man vil, og i dette tilfælde var jeg i det store hele godt underholdt af The Last Jedi.

Jeg er bestemt også glad for TLJ, og min oplevelse minder meget om din velbeskrevede post :)
j/k
KonsolkongenKonsolkongenSkrevet 03/01-18 16:31 
Jeg troede at den AT-ST i filmen var en maskine der ikke var bygget færdig.
Spiller nu: Phantasy Star IV
FancyPantsFancyPantsSkrevet 03/01-18 16:52 
AT-ST'en var låst i "dock" ombord på skibet.
Huset bliver flået af da BB-8 har overtaget styringen af den, men jo så åbenbart ikke kan override låsen der holder AT-ST'en på plads via huset/skjoldet

Det var i hvert fald sådan jeg opfattede scenen :)
PEW PEW PEWSpiller nu: StarCraft II: Legacy Of..., Monster Hunter: World, Warframe
millenniummillenniumSkrevet 04/01-18 10:00 
Den scene er åbenbart slettet fra min hukommelse O_o Må være druknet i alle de andre scener jeg krummede tæer over.
The medium is the message.
WehnerWehnerSkrevet 04/01-18 17:16 
Star Wars: The Last Jedi (spoilers)
>>Here's some boots and a sandwich<<Spiller nu: Assassin's Creed: Revel..., Elder Scrolls V, The: S...
DarkbeatDarkbeatSkrevet 05/01-18 07:21 
Jeg kan stadigvæk virkelig godt lide filmen, men jeg syntes samtidig at Wide Boi Kylo/Ben Swolo er noget af det sjoveste som filmen har afartet :D

Star Wars: The Last Jedi (spoilers)
Star Wars: The Last Jedi (spoilers)
Star Wars: The Last Jedi (spoilers)
Star Wars: The Last Jedi (spoilers)
millenniummillenniumSkrevet 08/01-18 22:55 
Efter den ukonventionelle drejning for The Last Jedi, tager Star Wars atter serien i nye, uventede retninger. :D

Storm - a Star Wars indie
The medium is the message.
3of193of19Skrevet 15/01-18 21:50 
Stadig ikke glad for Last Jedi? Lad Moviebob befrie dig fra hadet :)

Link...
millenniummillenniumSkrevet 16/01-18 08:49 
Jeg venter på Mr. Plinketts review. Så kommer hadet sikkert frem igen. :-D
The medium is the message.
BeanoBeanoSkrevet 16/01-18 09:26 
Mr. Plinkett vil 100% sikkert bringe den sandhed som alle rigtige Star Wars fans allerede kender i hjertet. Det bliver episk :D
millenniummillenniumSkrevet 16/01-18 11:10 
Mens jeg cyklede til arbejde tænkte jeg faktisk, at den gamle prequel trilogy var mere sandfærdig overfor Star Wars universet end The Last Jedi var. Jeg begynder ligefrem at synes Revenge of the Sith er god. Det er hårdt at være Star Wars fan i disse tider - jeg har brug for en drink. Godt jeg også er Whisky-fan....
The medium is the message.
ChronoSousaChronoSousaSkrevet 16/01-18 11:20 
Haha. Jeg så Revenge of the Sith for 2 uger siden...: Hey det er sgu da en meget god film... blev osse overresket over det :D
Spiller nu: Plumbers Don't Wear Ties
millenniummillenniumSkrevet 16/01-18 14:01 
Ja, det er strange days I Star Wars fanbasen... :-D
The medium is the message.
WehnerWehnerSkrevet 16/01-18 15:59 
Har du prøvet at gense den?
>>Here's some boots and a sandwich<<Spiller nu: Assassin's Creed: Revel..., Elder Scrolls V, The: S...
millenniummillenniumSkrevet 16/01-18 16:09 
The Last Jedi eller Revenge of the Sith?
The medium is the message.
WehnerWehnerSkrevet 16/01-18 16:13 
Tænkte på Last. Antager dog at du har set den anden mere end én gang :)
>>Here's some boots and a sandwich<<Spiller nu: Assassin's Creed: Revel..., Elder Scrolls V, The: S...
millenniummillenniumSkrevet 16/01-18 19:54 
Nej, har vitterligt ikke følt behovet for en revisit, i modsætning til TFA som jeg straks ville se igen. Skal jeg da virkelig give filmen en chance? Er det sådan underholdningsindustrien er blevet? Jeg gør vel Disney en tjeneste ved at købe biografbiletter - ikke omvendt. :D
The medium is the message.
BeanoBeanoSkrevet 16/01-18 20:22 
Jeg genser kun film i biffen som jeg syntes var fantastiske første gang. Vil ikke belønne Disney unødigt ved at se dette bras igen i biffen, det må blive på Netflix i en brandert.
WehnerWehnerSkrevet 16/01-18 20:56 
Jeg havde det som jer, bortset fra, at jeg dog kunne lide den, mens jeg så den, og så efterrationaliserede mig (sammen med bl.a. jer) frem til, at den var poop. Men jeg havde en fast aftale booket om at se den igen, og jeg blev meget positivt overrasket. Selvom den selvfølgelig ikke når op på TFA.

Læs KTC's indlæg inden anden gang :)
>>Here's some boots and a sandwich<<Spiller nu: Assassin's Creed: Revel..., Elder Scrolls V, The: S...
BeanoBeanoSkrevet 16/01-18 21:01 
Det vil jeg prøve at huske ;)
slk486slk486Skrevet 18/01-18 15:19 
Beano>
Jeg genser kun film i biffen som jeg syntes var fantastiske første gang. Vil ikke belønne Disney unødigt ved at se dette bras igen i biffen, det må blive på Netflix i en brandert.

Den kommer da aldrig på Netflix nu hvor Disney laver deres egen service ;p
j/k
BeanoBeanoSkrevet 18/01-18 15:32 
Åh ja, hvem ved hvor eksklusive de laver servicen... TFA er på Netflix og Episode 1-6 på HBO så der er "håb" :)
3of193of19Skrevet 18/01-18 15:43 
The Force Awakens VAR på Netflix. Indtil ca to/tre uger inden The Last Jedi kom i biffen.
292 emne(r).
« < 1 2 3 4 5 6 > »

Login for at besvare
Profilnavn
Kodeord
Husk mig