X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Projektor ophæng?


Svar
dRxLdRxLSkrevet 18/04-16 11:01, rettet 18/04-16 11:02 
Nu hvor vi så småt er ved at være på plads i det nye hus, og Game of Thrones sæsongen er lige på trapperne, er det tide at gang i min trofaste gamle Epson TW-2000 igen.

I det nye hus er der dog ikke nogen oplagt hylde at stille projektoren på, så jeg skal have mig et ophæng til loftet, med det lille tvist at der ikke er super højt til loftet i vores nye hus (230cm tror jeg) så ophænget må gerne sætte projektoren med så lille afstand til loftet som muligt.

Som det fremgår af nedenstående billede skal jeg bruge et ophæng med 4 skruer placeret i et 30*16cm rektangel:

Projektor ophæng?

Da projektoren er en lidt ældre model fra ca 2008, regner jeg med at skulle ud i et 3. parts ophæng, og det her at jeg godt kunne tænke mig at høre om der generelt er nogle producenter af disse man bør hælpde mere til end andre, hvis der er nogen herinde der har den slags erfaringer.

Alternativt, vil jeg gerne sendes i retning af andre fora, hvor ovenstående spørgsmål kunne tænkes at blive besvaret fyldestgørende.
SIMDSpiller nu: Sonic Mania, Super Mario Odyssey, Wonder Boy: The Dragon'...
WonderboyWonderboySkrevet 18/04-16 11:15 
Besked sendt.
I love monster land
dRxLdRxLSkrevet 18/04-16 13:03, rettet 18/04-16 13:28 
edit: nevermind, jeg havde læst 323mm som 343mm, så i følge mine egne beregninger mangler der 20mm.

Nogen der er gode til geometri?

Jeg har fundet et ophæng fra Vogel jeg gerne vil købe:
https://www.vogels.com/en-dk/c/epc-6545-projector-ceiling-mount

Men så er der nogle på et eller andet forum der skriver at det ikke passer til diagonalen på min projektor (se her: http://www.dtvforum.info/index.php/topic/672...-buying-mount/page-2) , men det ser ud som om vedkommende har regnet forkert.

På nedenstående tegning har jeg indsat den mindst mulige cirkel der rammer 3 af ophængshullerne (og derfor selvfølgelig også alle 4):
Projektor ophæng?

Denne cirkel må, qua Pytagoras, have en diameter på 34cm (ie. sqrt(30^2+16^2)), hvilet er mindre end den diagonal på op til 343mm som ovenfor nævnte Vogel understøtter.

Har jeg overset noget?
SIMDSpiller nu: Sonic Mania, Super Mario Odyssey, Wonder Boy: The Dragon'...
dRxLdRxLSkrevet 18/04-16 13:49 
Nå, med den radius jeg skal bruge mellem hullerne bliver det denne model fra Vogels: https://www.vogels.com/en-dk/professional/pp...ng-mount#prettyPhoto

Men er der ikke nogle andre mærker man kunne kigge på?
SIMDSpiller nu: Sonic Mania, Super Mario Odyssey, Wonder Boy: The Dragon'...
OdinOdinSkrevet 18/04-16 14:48, rettet 18/04-16 18:29 
Vi har også et meget lavloftet hus (230cm), så jeg var i samme situation som dig da jeg skulle ud at finde beslag. Der skulle være frihøjde nok til at projektoren kunne ånde, men det skulle samtidig være kort nok til at jeg kunne kaste billedet højt nok op på væggen og være fleksibelt nok til at modkompensere hældningen på vores lofter (vi bor i en fungisvilla). Mit valg faldt i sin tid på dette, som jeg har været ganske godt tilfreds med:
https://www.dustinhome.dk/product/5010082487/aero-light-w-sms-unislide

SMS er svenske og laver monteringsløsninger til alle former for A/V så du kan sikkert finde nyere modeller her:
http://www.smartmediasolutions.se/en/Products/Brackets-for-projectors/
dRxLdRxLSkrevet 18/04-16 17:02 
+1
SIMDSpiller nu: Sonic Mania, Super Mario Odyssey, Wonder Boy: The Dragon'...
KTCKTCSkrevet 18/04-16 18:29, rettet 18/04-16 18:32 
Jeg har, som du ved, haft en projektor magen til din, og det Vogel's luftophæng du linker til, ligner til forveksling det jeg brugte/bruger.
Men... Mit loftophæng fungerede ikke med min TW-2000, da armene ikke er lange nok til at kunne monteres, alle fire. Derfor fik jeg hjælp til at få lavet nogle forlænger-blokke med en længde på omkring 4cm i aluminium (tror jeg), som jeg har brugt lige siden.

Om det er samme loftophæng som mit, du linker til, kan jeg ikke vurdere, men det kan sagtens være at mit er en mindre model ala https://www.vogels.com/en-dk/professional/pp...ceiling-mount-silver , f.eks.

Nå, men jeg er godt tilfreds med min løsning, og hvis du køber den du linker til, er der nok gode chancer for at den har tilstrækkeligt vingefang.

I øvrigt er TW-2000 meget taknemmelig, med hensyn til positionen i forhold til lærredet, så du bør godt kunne montere projektoren 15-20cm under loftet.
Jeg har lidt problemer med min nye projektor, som er mere besværlig i forhold til ikke-digital keystone, da billedet bliver lidt uskarpt i bunden, når jeg presser den til nogenlunde samme position som mit TW-2000.
A small cog? Now that you mention it, I know a puzzle about an object that almost fits that description.
dRxLdRxLSkrevet 18/04-16 19:27 
+1
SIMDSpiller nu: Sonic Mania, Super Mario Odyssey, Wonder Boy: The Dragon'...
dRxLdRxLSkrevet 19/04-16 14:43 
Hmm, ind på SMS's hjemmeside har de denne model som jeg helst vil have med minimum afstand til loftet på kun 7cm:
http://www.smartmediasolutions.se/en/Product...ojector-X-CL-F-Mini/
(de bruger tilmed kabinettet for en TW-2000/TW-700 som model på et af billederne), men jeg kan ikke finde den til salg nogen steder i danmark, og dustin.dk har en skjult side der siger at den er udgået: https://www.dustin.dk/product/5010464053/projector-x-cl-f-mini

Nå, nu bestiller jeg den samme som Odin, som ser ud til at have en minimum afstand til loftet på 14cm, hvilket er acceptabelt, og sikkert også bedre for projektoren.
SIMDSpiller nu: Sonic Mania, Super Mario Odyssey, Wonder Boy: The Dragon'...
KTCKTCSkrevet 19/04-16 16:37 
Så vidt jeg husker, er der kun indsugning i toppen (eller reelt bunden, fordi den hænger i hovedet), mens udblæsningen er i fronten af din projektor, og derfor betyder det ikke helt så meget, hvor langt der er til loftet i forhold til ventilationen.
A small cog? Now that you mention it, I know a puzzle about an object that almost fits that description.
Login for at besvare
Profilnavn
Kodeord
Husk mig