X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Den store Commodore 64-tråd


Svar
millenniummillenniumSkrevet 26/02-15 15:25 
Whaaat? Vi har ikke en C64 tråd?! Hermed udbedret....

Efter generhvervelsen af brødkassen (mit kæreste barndomsminde, kun overgået af ..... naaah) fik jeg lyst itl at tale C64. Fedeste spil? Gode tips til vedligeholdelse?

Jeg har i årtier slæbt rundt på en kasse originale C64 spil på bånd, men har nu hardwaren til at spille det igen, og efter Chassis Commodore-aften fik ... Se hele indlægget
The medium is the message.
419 emne(r).
« < 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Svar
silverstarsilverstarSkrevet 21/01 00:23 
Det skulle da lige være The Arcade :-)
"Listen to them. Children of the night. What music they make."
millenniummillenniumSkrevet 21/01 09:11 
Mine scores bliver altid bedst med et ægte Competition Pro. :-D
The medium is the message.
SumezSumezSkrevet 21/01 09:18 
Er C64 controller-stikket ikke "standard" nok til at man også kan bruge gode controllers til dem?
Spis sundt og tro på dig selvSpiller nu: Toki, Tetris Effect, Shadow Tower: Abyss
dRxLdRxLSkrevet 21/01 09:56 
Man kan bruge Segas Master System og Mega Drive kontrollere på en rigtig c64, har denne genudgivelse de samme porte?
SIMDSpiller nu: Sonic Mania, Super Mario Odyssey, Wonder Boy: The Dragon'...
BeanoBeanoSkrevet 21/01 09:58 
Jo, flere USB-to-DB9 converters er understøttet iflg. linket jeg postede.

Personligt har jeg ikke et romantisk forhold til de gamle knirkende joysticks - nye kvalitets sticks og pads er generelt mere responsive, præcise og behagelise at spille med.
millenniummillenniumSkrevet 21/01 11:05 
Jeg har et mega romantisk forhold til gamle, knirkende C64-joysticks. Ikke kun pga nostalgien, men også fordi jeg synes responsen passer perfekt til den gamle type spil.
The medium is the message.
BeanoBeanoSkrevet 21/01 11:14 
Sårn er vi jo så forskellige - heldigvis :) Mit romantiske forhold er til gengæld med præcision af afviklingen, derfor jeg foretrækker rigtigt hardware og U64 der er lag-frit.
millenniummillenniumSkrevet 21/01 12:21, rettet 21/01 12:22 
Må se hvordan min score bliver i H.E.R.O. når jeg får testet det på den nye C64 med deres not-so-great joystick. Jeg har også altid foretrukket ægte hardware og CRT tv. Der er ikke plads til lag, når en 8-bit flagermus skal undviges.
The medium is the message.
BeanoBeanoSkrevet 21/01 14:43 
Ja de er virkeligt hardcore ;D
KroeboCopKroeboCopSkrevet 21/01 17:26 
millennium>
Der findes nogle USB-adaptors til gamle C64 joysticks. Gad godt vide om det virker til denne nye C64. Intet slår et rigtigt, gammelt Competition Pro eller Zip Stick (utroligt nok).

Ja syntes heller ikke jeg kan se en anden udvej for mig selv, end at købe det. Håber ikke der er for meget input lag, hvis de skulle virke der til :=)
Folk må endelige også skrive, hvis nogle ved om det er muligt at skifte de micro switches til noget bedre :=)
Hoid to colony C05 where the computer is...Spiller nu: DeathSmiles, Ultra Street Fighter IV, Resident Evil 2 (2019)
millenniummillenniumSkrevet 21/01 17:46 
Så vidt jeg husker.... Et gammel Zip Stick eller Competition Pro har en massiv og hårdfør gummi-ring ned ved foden af sticket, som gør at det lynhurtigt skubbes på plads hvis man slipper sticket. Det kan åbenbart holde gennem 3-4 årtier uden nævneværdig slitage.

På denne nye model ser det ud til, at det er en metalspænde på de fire mikroswitches som skubber sticket på plads, hvis man slipper det. Det føles umiddelbart ikke som en forbedring :/
The medium is the message.
KonsolkongenKonsolkongenSkrevet 21/01 17:53, rettet 21/01 17:55 
Det er i hvert fald standard microswitche kan jeg se:

https://www.youtube.com/watch?v=kxx2F4ffmeE

Jeg har dog svært ved at finde en helt eksakt erstatning, men du skal bruge nogen der monteres med pins igennem printet og har samme vippearm. Omron og Panasonic er mulige bud på måske bedre mærker. Kan ikke se hvad der er installeret allerede.

EDIT: Jeg tror ikke det er microswitchen der skubber pinden på plads, da der næsten ikke skal nogen kraft til at trykke switchen i bund :)
Spiller nu: Phantasy Star IV
KroeboCopKroeboCopSkrevet 21/01 19:06 
Den video sad jeg også og kiggede lidt på, for at se om jeg kunne tyde de micro switches. Men kan jo åbne mit eget og se om der står noget, hvis ikke prøver jeg at købe nogle af dem du nævner :=)
Hoid to colony C05 where the computer is...Spiller nu: DeathSmiles, Ultra Street Fighter IV, Resident Evil 2 (2019)
KroeboCopKroeboCopSkrevet 23/01 15:53 
Jeg har droppet at gå videre med det c64 projekt, var nede at få pengene tilbage for "Brødkassen" Jeg oplevede pixelfejl i de spil jeg prøvede fra USB-nøglen af og så var der det med at joysticket føltes lidt cheap i det, ved ikke om det er pga man er vand til Sanwa :=D
Jeg har en drøm om at købte en original "Brødkasse" og så droppe en Raspberry Pi 4 i, kunne være fedt med USB til andre stick og kunne bruge de rigtige sticks, plus man skulle kunne tænde og slukke, det rigtige sted på 64'eren :=) Skriv endelig hvis i har en billig "Brødkasse" lige meget om den er defekt :=)
Hoid to colony C05 where the computer is...Spiller nu: DeathSmiles, Ultra Street Fighter IV, Resident Evil 2 (2019)
millenniummillenniumSkrevet 28/01 17:10 
Jeg byttede min C64, fordi jeg havde fået et rigtigt mandags-joystick med, og den anden version er bedre ... en anelse. Stadig et joystick der er for stift for min smag, og som måske trænger 200 timers Summer Games før det bliver bedre.

Opdaterede til nyeste firmware fra deres hjemmeside - gik som en leg. Og derefter igang med at spille D64 og T64 spil fra USB. Der er lidt trial and error, fordi alle spil der bruger joystick port 1 som default skal have tilføjet _J1 i filnavnet. Jeg kan sgu da ikke huske hvilke spil det er, så der skal ofte rettes. :D Men jeg synes det funker med USB og har kun i ekstremt sjældne tilfælde oplevet spil der ikke virkede ordentlig.

Men slår den nogensinde en rigtig C64 med et rigtigt joystick? Never.
The medium is the message.
BeanoBeanoSkrevet 28/02 08:36 
Til jer som stadig har en "The C64", et utility som gør det muligt at tilføje egne spil til karrusellen:

https://megastyle.itch.io/thec64-game-tool

Jeg ejer ikke maskinen, så har ikke selv teste det, men udvikleren er seriøs nok.
millenniummillenniumSkrevet 28/02 11:12, rettet 28/02 11:12 
Cool udvikling, men så burde der være mulighed for filtrering i karusellen (hvilket jeg umiddelbart ikke kan se?). Ellers bliver det en meeeeeeeget lang tur med karrusellen. :P
The medium is the message.
BeanoBeanoSkrevet 28/02 11:44 
De erstatter ikke system softwaren/UI, de ændrer blot de spil der er på maskinen.
millenniummillenniumSkrevet 24/03 08:17, rettet 24/03 08:17 
Må sige at jeg er blevet svært glad for min The C64 Maxi. Den står fast foran en PC-skærm, er nem at tænde, booter hurtigt og lige spille nogle hurtige omgange HERO - bruger den oftere og oftere, næsten dagligt. Det krævede bare lige lidt ekstraarbejde...

- USB med alfabetisk arkivopdelte ROMer på USB. Helt ok at mætte sin OCD med noget C64 arkiv-arbejde - hvem brugte ikke meget tid på det i 80'erne :)

- Lidt trial and error på filerne, fordi filnavnene skal have en _J1 efter sig hvis default porten er joystick 1.

- Indkøb af et Speedlink af Competition Pro Anniversary joystick. Det er simpelthen en dealbreaker for mig at joysticket fungerer korrekt, og Speedlinks udgave er i en helt anden liga end det medfølgende. Kæmpe forskel. (link vedhæftet).

Fedt med et keyboard der virker, for man skal hele tiden bruge space, Run Stop, Y, N og F-knapperne i spillene. Ville være en pine at skulle åbne et virtuelt keyboard hver gang.

Går du stadig og overvejer, så kan jeg svært anbefale denne maskine. Det slår selvfølgelig aldrig en rigtig C64, men den er tydeligvis energimæssigt mere bæredygtig og kræver ikke et CRT fjernsyn i skabet.

Speedlink joystick - must buy!
The medium is the message.
419 emne(r).
« < 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Login for at besvare
Profilnavn
Kodeord
Husk mig