X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Troldspejlet ændrer profil


Svar
Per SPer SSkrevet 24/09-14 17:57 
Der gemmer sig også nogle ofre for nedskæringerne hos Troldspejlet og stadigvæk fornemmer jeg ikke en ændring af den overordnede holdning til spilformidling og begrebet Public Service. Men det må konstateres når ændringerne træder i kraft.

Pressenyhed dr.dk
Spiller nu: -, Prince Of Persia: The F..., GoldenEye 007: Reloaded
PapandPapandSkrevet 05/04-15 21:14 
Som udenlandsdansker betaler jeg ikke længere licens til DR, men jeg har faktisk altid været fortaler for en offentlig støttet fjernsynskanal, som kunne bidrage med noget til alle danskere og måske vise de programmer og film, som de kommercielle kanaler ikke vil røre. Når Troldspejlet rullede over skærmen mandag eftermiddag på DR1, var det en stor fornøjelse at følge. Jovist, kvaliteten på anmeldelserne var ikke altid optimale, men respekten for mediet var tydelig. Samtidig talte Jakob Stegelmann ordentligt dansk og jeg vælger, måske lidt naivt, at tro han faktisk har en indflydelse på børn og unges danske tale.

Nu kan jeg så konstatere at det hele er ved at være en saga blot. Hjemmesiden, som tidligere havde programmerne i sin fulde længde, er død og borte. Programmerne sendes vel dårligt nok længere. På DR1 er Troldspejlet da i hvert fald helt væk. Nu må man i stedet ty til korte klip på Facebook. Det er simpelthen bare for ringe, når nu spil, film og bøger er så stor en del af de fleste unge menneskers hverdag.

Jeg har et naivt håb om at Jacob Stegelmann og co. fortsat har så meget indflydelse, at der kan sendes kvalitets tegnefilm - gerne af ældre dato, så dagens unge ikke bliver snydt. Men jeg er da alvorlig bekymret for at det også snart er slut.
Spiller nu: Mass Effect 2, Star Wars: The Old Repu..., League Of Legends
WonderboyWonderboySkrevet 05/04-15 21:36 
Er det ikke på DR ultra at de nu sender Troldspejlet ?.
I love monster land
millenniummillenniumSkrevet 06/04-15 06:22, rettet 06/04-15 06:23 
Det lyder som om (som jeg tolker fra teksten) at DR vil opskalere programmets dannende formål med de længere, tematiserede programmer. Så vidt jeg kan forstå, har Troldsspejlet, i dets nuværende form, efterhånden også udviklet til en delvis reklamesøjle, for både filmdistributører, spildistributører og bogforlag kæmper om at få fem minutters omtale i Troldspejlet fordi det er første klasse eksponering. Ikke desto mindre er det stadig ugentlige programmer med skjult reklame.

Troldspejlets svaghed er måske også netop dets flygtighed hvor programmet springer fra den ene omtale til den næste. Med længere, tematiserede programmer har DR måske mulighed for stikke dybere i emnerne og dedikerer til ét område af gangen. Som en prøveklud havde Troldspejlet en hel dag på Ultra der kun handlede om spil, og de kunne derved afdække emnet på mange forskellige vinkler. DR har jo også specialiseret sig i disse tema-aftener på DR2.

Frygten er, at vi ser mindre til Troldspejlet. Jeg håber i høj grad at DR også har lyttebøfferne ude og hører hvad seerne synes. De prøvede jo at starte Filmland op dengang Bogart stoppede, men et eller andet gik grueligt galt med programmmet, og i dag har DR ikke noget særligt kvalificeret filmprogram.
The medium is the message.
WikzoWikzoSkrevet 06/04-15 13:00, rettet 06/04-15 13:02 
So ein ding-programmet gjorde noget lignende for nyligt (altså at arbejde med temaer i stedet for "aktuelle nyheder"), hvilket egentlig fungerede ganske fint, selvom programmerne ikke udkommer så hyppigt.

Jeg ser indimellem stadig Troldspejlet via deres RSS-feed eller via DR-appen på iPad (som vist "bare" er dr.dk/tv). Jeg synes stadig, at programmet holder.

Jeg tror (og håber), at Troldspejlet stadig har en fremtid. I anledningen af "DR 90" blev det kåret af seerne som det bedste ungdomsprogram fra DR. Har også været til forskellige foredrag med Stegelmann, og han virker stadig lige så entusiastisk og motiveret, som da det hele begyndte for så mange år tilbage.
Login for at besvare
Profilnavn
Kodeord
Husk mig