X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Finanskrisen


Svar
Captain NCaptain NSkrevet 26/05-13 14:04 
Nok ikke det mest opløftende emne man kunne forestille sig men det er jo sørgeligt nok stadig et meget aktuelt topic efter snart et halvt årti.
Personligt er jeg ikke selv blevet ramt så hårdt af det da jeg hverken sidder i nogen høj stilling eller er selvstændig. Jeg mærker den mest med alle de forretninger der lukker omkring en og de manglende arbejdspladser over alt.

"Løsninger" er der jo nok af fra politikerne men efter min mening syntes jeg de fleste virker meget kortsigtede og i sidste ende ting der vil give bagslag.
Nu forstår jeg mig ikke så meget på verdens økonomi og jura(Ville jeg nok også få hovedpine af) men syntes det da er mærkeligt hvordan alle lande på jorden tilsyneladende kan stå i gæld til alle.
Kineserne ser ud til at være de enester der tjener på hele krisen.

En "løs" løsning jeg selv kom op med for at booste verden økonomien var følgende
"Alle lande erklare undtagelses tildstand og tillader 'kun denne ene gang' at alle landes økonomi kunstigt bliver hævet, ved at alle lande simpelthen får 'produceret' et bestemt beløb til statens økonomi eller alle borgere får indsat x antal $ på deres kontoer.
Man kan så i de næste 10-20 år så meget langsomt betale ned på de penge der er blevet produceret til formålet som så vil blive destrueret."

Det er ét af mine bud men er sikker på nogen nok skal fortælle mig hvorfor det ikke kan lade sig gøre :)
Ved godt det strider imod loven at "producere" penge, men hvis alle lande kan blive enige kan det jo måske være.


Men hvad med jer andre her på PR?

Har finanskrisen ramt jer i de seneste år, og på hvilken måde?
Og har i selv nogle kreative forslag til hvad fanden man kunne gøre ved de?
Are you sure you want to delete "Your Life.exe" ....OK....... File not foundSpiller nu: Minecraft, Pilotwings Resort, Back To The Future: The...
KillerBean2KillerBean2Skrevet 26/05-13 14:59, rettet 26/05-13 15:03 
Captain N>
"Løsninger" er der jo nok af fra politikerne men efter min mening syntes jeg de fleste virker meget kortsigtede og i sidste ende ting der vil give bagslag.

Det, der pisser mig mest af, er, at den eneste "løsning", de kan finde på, er at genstarte hele det cirkus, som fik os på skideren i første omgang (og har gjort det mange gange i løbet de sidste par hundrede år). De render bare rundt som en flok papegøjer og råber: "Vækst! Vækst!". Det er sgu sørgeligt.

Captain N>
Ved godt det strider imod loven at "producere" penge, men hvis alle lande kan blive enige kan det jo måske være.

Der er da vist ikke nogen lov, der forhindrer den slags? Når et land engang imellem render ind i håbløs inflation, er statens første reaktion som regel at at sende store mængder ny valuta i omløb. Selvom det er lidt som at pisse i bukserne, når man fryser. Mængden af penge, der bliver trykt og er i omløb er temmelig meget på gefüel... Eller sådan har jeg i hvert fald forstået det. Det er efterhånden ved at være rigtig mange år siden, at pengemængden var bundet til statens guldreserver.

Captain N>
Har finanskrisen ramt jer i de seneste år, og på hvilken måde?

Jeg har i hvert fald ikke haft meget held med at finde mig et arbejde efter jeg blev udlært. Det kan nok også delvist tilskrives, at jeg blev voldsomt kronisk syg i samme periode, og at jeg ikke ligefrem er fantastisk god til alt det "networking"-fis, som er så enormt på mode lige for tiden.

Captain N>
Og har i selv nogle kreative forslag til hvad fanden man kunne gøre ved de?

Jeg kan godt finde på noget kreativt, men nok ikke særligt nyttigt :D

Hvis der er én ting, jeg er specielt dårlig til, må det være alt det, der har med penge at gøre.

Jeg ser desværre ret sort på hele det hjernedøde system, vi kalder "økonomien". Det er vævet uhjælpeligt grundigt ind i vores samfundsstruktur og kan sandsynligvis ikke ændres til det bedre, før vi ændrer vores væremåde og tankegang fundamentalt. Uheldigvis er den slags hovedsageligt styret af vores genetiske programmering, så jeg forudser ikke nogen ændringer de næste 10-20 tusinde år.
AV Intelligent Terminal
FancyPantsFancyPantsSkrevet 26/05-13 15:05 
Captain N>
Har finanskrisen ramt jer i de seneste år, og på hvilken måde?

Både ja og nej. Jeg betragter mig heldigvis ikke værende nær så hårdt ramt som andre.

Inden finanskrisen væltede det med ledige pædagogstillinger hver uge.
Jeg blev færdiguddannet sidste år, og nu er jeg pt. heldig hvis der er mere end to relevante stillinger for mig om ugen.
Ikke nok med, at antallet af stillinger er reduceret kraftigt fordi flere klinger sig til deres job - Nu er der sjældent under 200 ansøgere til et job, selv ude i de mindre landsbyer. 400 ansøgere er indtil videre det højeste, og det var endda i den mindste landsby jeg har set (jeg vil næsten tro det er flere ansøgere end der er beboere i den by).

Jeg har da heldigvis stadig et års tid tilbage af min dagpengeperiode, men derfor ville jeg nu alligevel foretrække rent faktisk at få brugt 3½ års uddannelse til noget :)
PEW PEW PEWSpiller nu: StarCraft II: Legacy Of..., Monster Hunter: World, Warframe
KillerBean2KillerBean2Skrevet 26/05-13 15:15, rettet 26/05-13 15:16 
Jeg er også pænt træt af ikke at have noget, jeg kan stikke en loddekolbe i.

Jeg skal være heldig, hvis der dukker én stilling om måneden. Og den sidste jeg søgte, fik jeg at vide, at der var ca. 700 ansøgere til :(

...måske kigger jeg bare de forkerte steder.
AV Intelligent Terminal
ChronoSousaChronoSousaSkrevet 26/05-13 15:19, rettet 26/05-13 15:21 
Jeg har haft det samme job i 11 år. Jeg kan mærke at mine akkorder er blivet mindre , så jeg tjener ikke så meget som jeg gjorte før 2008 :( men det vender nok om igen.
Håber til næste år der er flere penge i mine sager.?

Så jo, tror alle vil mærke på den ene eller anden måde, om det er en selv, eller en man holder af som er i penge nød.
Spiller nu: Plumbers Don't Wear Ties
WehnerWehnerSkrevet 26/05-13 15:20, rettet 26/05-13 15:21 
KillerBean2>
...måske kigger jeg bare de forkerte steder.

Næppe. Jeg arbejder under Nordisk Ministerråd, der har en politik, der siger, man kun må arbejde der otte år. Jeg har fulgt med i to af mine kollegaers jobsøgning her det sidste års tid. Dygtige folk med stærkt cv, der udelukkende skal stoppe pga. et dumt rotationsprincip. Og det er op ad bakke for dem. Få stillinger og mange ansøgere hver eneste gang.

Mine otte år udløber om 11 måneder. Jeg glæder mig ikke.
>>Here's some boots and a sandwich<<Spiller nu: Assassin's Creed: Revel..., Elder Scrolls V, The: S...
SonicSonicSkrevet 26/05-13 15:29 
Har haft samme job i 9 år nu, og kan bare intet nyt finde. Jeg får forskellige nyhedsmails med jobopslag, og kigger rundt på nettet, forhører mig i netværket osv., men der er bare intet at komme efter. Dvs. jeg har da fået et par interviews hist og her, men enten får jeg at vide, at jeg er overkvalificeret, eller at virksomheden har fundet en anden. For at sige det mildt er det en kamp uden lige, at man er da af og til på grænsen til at give op. Så ja, at skifte job er pretty much op ad bakke i modvind.
Parental Advisory: Explicit Lyrics
--Skrevet 26/05-13 18:09 
Nu er vi p.t. så heldige at "overhale finanskrisen indenom" ved at være studerende. Jeg er dog færdiguddannet om et år, og damen om 2 år. Ved siden af studiet har jeg vikararbejde, så vi mærker som sådan ikke noget til krisen.

Når jeg er færdig om et år, regner jeg med at finde arbejde - håber i hvert fald på det, og ellers må jeg skrue bissen på :D

Heldigvis er pædagogfaget rimelig bredt, så det burde være muligt. Gerneralt er alle former for service fag herlige, da de ikke "bliver sendt til Østen" Konen læser til sygeplejeske, og her burde der også være job efterfølgende - håber vi da på.

Er nu også ved at være træt af politik, og om alle de smarte vækstplaner.

Jeg tror dog på at der skal en anden holdning på bordet - overordnet set - omkring at det er ok at gå ned i løn, frem for at betegne det som en menneskeret altid at stige i løn til forhandlinger.

Ligeledes tror jeg også at det er en fordel at tænke optimering når man skal anskue arbejdsmarkdet, og acceptere at man skal "løbe stærkere". Hvis man blot giver sig til at deltage i den evige klagesang vedr. at "vi mangler hænder", er det begrænset hvor løsnings orienteret tænkninger er. Jeg tror derfor at man netop bliver nød til at markere sig på arbejdsmarkedet, og skille sig ud (tænke på pædagogfaget), og tænke ud af boksen.
Spiller nu: Animal Soccer World
PapandPapandSkrevet 26/05-13 18:52 
Løsningen i Danmark: Sænk skatten på arbejde og sænk lønningerne. Skær ned på den offentlige sektor. Indfør brugerbetaling på lægebesøg.
Spiller nu: Mass Effect 2, Star Wars: The Old Repu..., League Of Legends
NaieraNaieraSkrevet 26/05-13 19:03 
Det er lige præcis ikke løsningen...
THERE... ARE... FOUR... LIGHTS!Spiller nu: Final Fantasy VII: Rebi...
ChronoSousaChronoSousaSkrevet 26/05-13 19:19 
Indføre du betaling mod læge besøg? Lære vi mænd aldrig at komme til læge i god tid. :)
Spiller nu: Plumbers Don't Wear Ties
GreaseballGreaseballSkrevet 26/05-13 19:28 
Personligt mistede jeg jobbet for et 1½ år siden. Har dog fundet et barselsvikariat hos DLG tele i en 5 måneder pt. Så det giver da lidt ro på. Kan være det bliver længere.. Det må jeg se.
Desuden har jeg et andet projekt i gang(som nogen nogen få her indefra også godt ved) :)

Ikke så meget mærket det på familien, nogen venner som snart er færdige med studier er lidt bekymrede over at skulle ud og søge arbejde.

Personligt syns jeg at danske politikere skulle huske på det lille ordsprog "fej foran egen dør"
De bruger SÅ mange penge selv på for dyre biler, rejser, ekstra boliger til dem selv hvis de ikke lige bor i københavn(og vi taler ikke bare en lille 2 værelse som bare lige skal huse en person et par dage).
Tør ikke tænke på hvad mad der serveres på Christiansborg.
Plus har de været ministre i bare 2 år. Så får de en ekstra fed pension.

Jeg syns den høje løn de får er forkert.. Det er et job som de bliver valgt til af folket. Fordi de VÆLGER at stille op. De stiller ikke deres liv i farezonen hver dag som politiet f.eks.
nerosnerosSkrevet 26/05-13 21:44 
m1chelsen>
Nu er vi p.t. så heldige at "overhale finanskrisen indenom" ved at være studerende. Jeg er dog færdiguddannet om et år, og damen om 2 år. Ved siden af studiet har jeg vikararbejde, så vi mærker som sådan ikke noget til krisen.

Ja finanskrisen slutter jo om et årstid det ved alle ;-) Host..
Bashful Neophyte
dRxLdRxLSkrevet 26/05-13 21:46 
Det er pisse ligemeget, jeg kan kode, vi hæver bare loftet :-p

Nej mere seriøst:
Finanskrisen
SIMDSpiller nu: Pokémon Ultra Moon, Pokémon Omega Ruby, Pokémon HeartGold
NaieraNaieraSkrevet 26/05-13 21:48 
It's funny because it really happened!
THERE... ARE... FOUR... LIGHTS!Spiller nu: Final Fantasy VII: Rebi...
WehnerWehnerSkrevet 26/05-13 21:51 
It's funny because so many people believe it.
>>Here's some boots and a sandwich<<Spiller nu: Assassin's Creed: Revel..., Elder Scrolls V, The: S...
SonicSonicSkrevet 26/05-13 21:53 
Politik er rådden hele vejen rundt. Og jeg kan dårligt tåle at snakke om det, for de fjolser hidser mig seriøst op.
Parental Advisory: Explicit Lyrics
WehnerWehnerSkrevet 26/05-13 21:57 
Papand>
Løsningen i Danmark: Sænk skatten på arbejde og sænk lønningerne. Skær ned på den offentlige sektor. Indfør brugerbetaling på lægebesøg.

Ah, lige som i Spanien eksempelvis. http://en.wikipedia.org/wiki/2008%E2%80%932012_Spanish_financial_crisis

Hvis man tror, krisen er alvorlig i Skandinavien, på grund af vores stærke velfærdssamfund, så kan altså bare søge lidt rundt på, hvordan det går landene uden. Det kan være noget af en øjenåbner.
>>Here's some boots and a sandwich<<Spiller nu: Assassin's Creed: Revel..., Elder Scrolls V, The: S...
dRxLdRxLSkrevet 26/05-13 22:01 
The Daily Show's John Olivier forklarede mekanismen med "rigdom" der drypper ned fra oven meget godt tilbage i 2010.
http://www.thedailyshow.com/watch/tue-december-7-2010/supercuts

Det "sjove" starter ca. 6:30 inde i klippet.
SIMDSpiller nu: Pokémon Ultra Moon, Pokémon Omega Ruby, Pokémon HeartGold
The DaneThe DaneSkrevet 26/05-13 22:21, rettet 26/05-13 22:23 
Greaseball>
Personligt syns jeg at danske politikere skulle huske på det lille ordsprog "fej foran egen dør"
De bruger SÅ mange penge selv på for dyre biler, rejser, ekstra boliger til dem selv hvis de ikke lige bor i københavn(og vi taler ikke bare en lille 2 værelse som bare lige skal huse en person et par dage).
Tør ikke tænke på hvad mad der serveres på Christiansborg.
Plus har de været ministre i bare 2 år. Så får de en ekstra fed pension.

Jeg syns den høje løn de får er forkert.. Det er et job som de bliver valgt til af folket. Fordi de VÆLGER at stille op. De stiller ikke deres liv i farezonen hver dag som politiet f.eks.

Kan kun være enig. "Krisen" var kun lige begyndt, men vi så stadig at de stemte deres lønforhøjelse igennem sidste gang (før nuværende regering). Og det virker trods alt underligt hvordan der kan tales om et socialt balanceret tiltag når vi ikke høre hvordan ministrerne / de valgte giver afkald på ting. For ikke at tale om pensionen som du nævner - sidst der blev snakket om den (hvilket der sjovt nok hurtigt blev stille om) og hvordan den skulle stilles lige med andres pension i hvertfald mht. alder, så mente de at minstrerne så også skulle have lønforhøjelse før det gik an. Det er kun et par enkelte fra Enhedslisten som har nævnt at de ikke mener de burde have den løn der nu er (og hvorfor kunne de ikke bare sige "vi går ned i løn til krisen er ovre" det kunne kun give plus point hos folket).
Nåja, og deres snak under SU forhandlingerne om at frivillige ikke ville overtage det normale arbejde, og så ser vi Zenia Stammpe fiske efter folk, som skal lave fuldtid (såvidt jeg forstod).

Det er så kun et par enkelte ting, men burde ikke forundre nogen at der er politikerlede.
Jeg gør hvad jeg kan, og så gør jeg det godt!!!Spiller nu: Final Fantasy VII: Dirg..., Breath Of Fire: Dragon ..., World Of Warcraft
silverstarsilverstarSkrevet 27/05-13 00:43, rettet 27/05-13 00:43 
Hehe, trickle down economics

"a golden stream showering us in slightly used oddly hot champagne" :-)

Jeg forstår ikke, hvorfor man hellere vil give skattelettelser end f.eks. at starte større offentlige projekter op. Det er sgu da nu det giver mening at få renoveret skoler, der er ved at være nedslidt, givet sygehusvæsenet et løft, renovere/udbygge infrastrukturen o.s.v. De penge man benytter ville skabe jobs og kunne være med til at sætte gang i hjulene.

Der er ingen garanti for at folk benytter penge fra evt. skattelettelser på øget forbrug, tværtimod stikker de dem pt i madrassen p.g.a. usikkerhed og venten på bedre tider.
"Listen to them. Children of the night. What music they make."
PapandPapandSkrevet 27/05-13 02:14 
Naiera>
Det er lige præcis ikke løsningen...

Din argumentation er altid fantastisk.

Men det er jo trods alt et faktum at vores eksportvirksomheder har det svært, primært pga. de vanvittige lønningsomkostninger. Det er disse gigantiske virksomheder der finansierer vores alles velfærd, derfor bør der gøres noget drastisk for at komme dem til undsætning.

I dag kan det dårligt betale sig at tage et lavtlønnet job. Det skal der gøres op med, ved at sænke skatten på arbejde og tilsvarende fryse yderligere lønstigninger for alle.

Jeg er bosat i Norge, og selvom landet vælter sige i penge, så er der fortsat brugerbetaling på besøg hos lægen eksempelvis. Det burde Danmark indføre med det samme.

Vi har verdens største offentlige sektor. Det bør der gøres op med.

Wehner ->
Jeg siger ikke at krisen er alvorlig i Skandinavien. Men at bare dreje opad på skatter, afgifter og lønninger er altså lidt af en dødspiral. "Problemet med socialisme er, at man på et tidspunkt løber tør for andre folks penge". Det kan godt være alle hader McDonalds med en ide' om at de ikke betaler skat. Men de beskæftiger trods alt en masse mennesker. Hvis det pga. lønninger og skatter ikke længere vil være lønsomt for dem at være i Danmark, hvad har man så tænkt sig?

Sverige og Norge klarer sig ganske udmærket. Norge har olien og Sverige har lavere skatter, afgifter og lønninger. Jeg mener som men at vi kan lære meget af dem.

At sammenligne min argumentation med tilstanden i Spanien er useriøst.
Spiller nu: Mass Effect 2, Star Wars: The Old Repu..., League Of Legends
millenniummillenniumSkrevet 27/05-13 09:05 
Under finanskrisen har jeg været i to virksomhedern, som heldigvis begge havde set krisen komme og handlede derefter, så omsætningen ikke tog skade. Tværtimod faktisk. Med skærpet fokus oplevede virksomhederne vækst, og måtte ansatte nye medarbejdere.

Så jeg har slet ikke været tæt på nogen opsigelser. Mega-heldigvis, for i min webmaster/-designer branche er der pokkers mange om buddet, og det ville ikke være nemt at finde et nyt ståsted.
The medium is the message.
SumezSumezSkrevet 27/05-13 10:02 
KillerBean2>
Det, der pisser mig mest af, er, at den eneste "løsning", de kan finde på, er at genstarte hele det cirkus, som fik os på skideren i første omgang (og har gjort det mange gange i løbet de sidste par hundrede år). De render bare rundt som en flok papegøjer og råber: "Vækst! Vækst!". Det er sgu sørgeligt.

Jeg synes det er så sindssygt klamt at det har lykkedes højre-politikerne at tvinge det ord, "vækst" så langt ned i alle folks ganer, at det er det eneste både partierne og vælgerne pludselig tænker på, som om en regerings vigtigste opgave er at sørge for at private firmaer kan tjene en masse penge. Jeg synes det er helt absurd, og har ødelagt både venstre- og højrefløjen.

Men jeg tror jeg stopper her, P:R er nok ikke et sted jeg har lyst til at diskutere politik. :)
Spis sundt og tro på dig selvSpiller nu: Gravity Circuit, Bonze Adventure
SumezSumezSkrevet 27/05-13 10:26, rettet 27/05-13 10:32 
KillerBean2>
Jeg er også pænt træt af ikke at have noget, jeg kan stikke en loddekolbe i.

Jeg skal være heldig, hvis der dukker én stilling om måneden. Og den sidste jeg søgte, fik jeg at vide, at der var ca. 700 ansøgere til :(

...måske kigger jeg bare de forkerte steder.

Måske ikke drømmejobbet, men der er vist rimelig godt gang i nogen af de virksomheder der reparerer mobiler og lignende moderne elektronisk udstyr, har du prøvet der? Jeg kender en gut der lige har fået job hos sådan et sted, og det er ikke fordi hans CV var overvældende. :)


millennium>
Så jeg har slet ikke været tæt på nogen opsigelser. Mega-heldigvis, for i min webmaster/-designer branche er der pokkers mange om buddet, og det ville ikke være nemt at finde et nyt ståsted.

Jeg kan sende nogle af de headhunter-virksomheder der kimer mig ned, videre til dig? :P Ellers tror jeg også tit vi har nye stillinger ledige herude til designere, så sig gerne til hvis jeg skal holde øjnene åbne.
Spis sundt og tro på dig selvSpiller nu: Gravity Circuit, Bonze Adventure
SumezSumezSkrevet 27/05-13 10:31, rettet 27/05-13 10:32 
Ok, jeg ku' ikke lade være...

Papand>
Din argumentation er altid fantastisk.
(...)
Vi har verdens største offentlige sektor. Det bør der gøres op med.
Spis sundt og tro på dig selvSpiller nu: Gravity Circuit, Bonze Adventure
PapandPapandSkrevet 27/05-13 11:05 
Jeg synes den stod meget godt alene. I hvert fald bedre end "Det er lige præcis ikke løsningen..." :)

Men du har ret, P:R er ikke stedet at diskutere politik.
Spiller nu: Mass Effect 2, Star Wars: The Old Repu..., League Of Legends
millenniummillenniumSkrevet 27/05-13 12:26 
Jeg kan sende nogle af de headhunter-virksomheder der kimer mig ned, videre til dig? :P Ellers tror jeg også tit vi har nye stillinger ledige herude til designere, så sig gerne til hvis jeg skal holde øjnene åbne.

Nej nej - ikke sådan ment. :-P Men da jeg søgte videre, efter fire år i samme virksomhed som web editor med grafisk kompetence, troede jeg at erhvervserfaringen ville gøre det nemt. Nope. Det krævede omtrent 40-50 ansøgninger før der var gevinst.
The medium is the message.
NaieraNaieraSkrevet 27/05-13 14:22, rettet 27/05-13 14:29 
Papand>
Men det er jo trods alt et faktum at vores eksportvirksomheder har det svært, primært pga. de vanvittige lønningsomkostninger. Det er disse gigantiske virksomheder der finansierer vores alles velfærd, derfor bør der gøres noget drastisk for at komme dem til undsætning.

Du må ha' spist søm. Dansk erhvervsliv tjener styrtende med penge. Virksomheder der fyrer (Danske Bank, Lego, etc.) tjener også en hel masse penge, men skider socialt ansvar et stykke og fyrer alligevel. Selskabsskattelettelser kommer ikke til at gøre andet end at give dem flere penge på kontoen.

Danmark kommer aldrig til at konkurrere på lønninger. Det er umuligt. Skruer vi ned kan Sverige og Tyskland bare følge efter. I Tyskland er der folk med to jobs som stadig skal have fattighjælp for at få hverdagen til at hænge sammen. Er det det du vil have i Danmark? (Mens du fyrer den af i Norge...)

Papand>
I dag kan det dårligt betale sig at tage et lavtlønnet job. Det skal der gøres op med, ved at sænke skatten på arbejde og tilsvarende fryse yderligere lønstigninger for alle.

Det er så forsimplet og forfejlet logik det her...

Et 37-timers job ved de facto-mindstelønnen på 106,- i timen giver over 5000,- mere om måneden før skat, end kontanthjælpssatsen for ikke-forsørgere. Selvfølgelig kan det betale sig at "tage" et lavtlønnet job.

Papand>
Hvis det pga. lønninger og skatter ikke længere vil være lønsomt for dem at være i Danmark, hvad har man så tænkt sig?

McDonald's, Nestle og deslige betaler i forvejen intet eller meget lidt i skat, da de benytter sig af transfer pricing så deres forretninger på mystisk vis giver underskud. Sjovt nok fører de stadig forretning her i landet. Nestle beskæftiger i øvrigt kun 250 mennesker her i landet.

Faktum: Danmark er det land i verden, med flest internationale virksomheder repræsenteret. Det forholder sig sådan fordi Danmark er et godt land at føre forretning i, uanset høje lønninger. De høje lønninger er med til at give danskerne god købekraft, så de internationale virksomheder kan sælge også en masse varer og services. Vi har fantastisk infrastruktur, så godt som ingen korruption og stabil, veluddannet arbejdskraft. Alt sammen på grund af velfærdssamfundet.

Erhvervslivet vil altid brokke sig. Uanset om vi så med et halverede lønninger og skat på arbejde, og helt fjernede selskabsskat, så vil direktionsgangen altid hige efter større indtjening. Vi bør ikke afmontere velfærdssamfundet på grund af en midlertidig krise eller fordi de allerrigeste bare vil have mere. De rigeste vil aldrig få nok. Og så snakker man om krævermentalitet hos de fattigste i samfundet...
THERE... ARE... FOUR... LIGHTS!Spiller nu: Final Fantasy VII: Rebi...
FancyPantsFancyPantsSkrevet 27/05-13 14:38 
En velhavende forretningsmand der udnytter smuthuller i systemet for egen vinding, er et geni.

En enlig forsørger på understøttelse er en nasserøv.

Dermed ikke sagt, at jeg ikke kender folk der vitterligt ér nasserøve i enhver henseende :)
PEW PEW PEWSpiller nu: StarCraft II: Legacy Of..., Monster Hunter: World, Warframe
PapandPapandSkrevet 27/05-13 14:50 
Jeg er dybt uenig. Og vi kommer ingen steder herfra.

Konstaterer blot jeg glæder mig til regeringsskiftet. Til den tid kan jeg måske flytte hjem igen. :P
Spiller nu: Mass Effect 2, Star Wars: The Old Repu..., League Of Legends
millenniummillenniumSkrevet 27/05-13 15:00, rettet 27/05-13 15:02 
Jeg har en rigtigt god ven, som tjener røven ud af bukserne, arbejder hele tiden og har en hjemmegående kone som klarer alt med børn og hjem. Men da hun, i en periode, passede barn for en veninde, tænkte de: Hey, vi kan da lige så godt få betaling fra kommunen for det.

Hvorfor? Så de har råd til et ekstra par designer sko?

Gad vide hvor ofte dette er tilfældet? At velhavende dansker bruger den offentlige sektor som et tag-selv-bord (fordi de kan), mens de egentlig burde være lidt socialt samvittighedsfulde og undvige offentlige støtteordninger. Jeg synes ofte medier og politikere hænger de ledige, studerende og lavtlønnede ud, så de ikke bruger alt for mange af "vores" penge. Men jeg mindes kun én enkelt artikel om de velhavendes (mis)brug af den offentlige sektor.
The medium is the message.
SonicSonicSkrevet 27/05-13 15:27 
Jeg kender til meget grimme historier, om folk der kommer i løntilskud osv., i håbet om at få fast arbejde efter de 3 måneders periode med løntilskud fra det offentlige. Logisk nok, bliver de istedet bare erstattet med den næste arbejdsløs, efter de tre måneder. Jeg vil påstå så meget, at der er virksomheder der spekulerer i, at have gratis arbejdskraft. Det bliver udnyttet på det groveste. Det er et hul der bør lukkes, for mennesker bliver udnyttet.
Parental Advisory: Explicit Lyrics
WehnerWehnerSkrevet 27/05-13 15:30 
Job med løntilskud er noget af det mest usympatiske i det danske arbejdsløshedssystem.
>>Here's some boots and a sandwich<<Spiller nu: Assassin's Creed: Revel..., Elder Scrolls V, The: S...
SumezSumezSkrevet 27/05-13 15:34, rettet 27/05-13 15:34 
Ja, idéen er god nok, men der burde være strengere krav til argumenterne for at opsige en person der har været hyret på løntilskud.
Spis sundt og tro på dig selvSpiller nu: Gravity Circuit, Bonze Adventure
KTCKTCSkrevet 28/05-13 08:24 
Det kommer også meget an på, hvad det er for et fag. I mange stillinger skal virksomheden bruge tid og ressourcer på at oplære den ansatte i stillingens områder og rutiner, og så kan det ikke betale sig at smide folk ud og snuppe en ny.
A small cog? Now that you mention it, I know a puzzle about an object that almost fits that description.
silverstarsilverstarSkrevet 28/05-13 14:38, rettet 28/05-13 14:46 
Denne artikel berører meget godt hvad jeg skrev tidligere om at få skabt jobs og sætte hjulene igang:
http://politiken.dk/debat/profiler/kristianweise/ECE1982089/et-doedsstoed-til-maude-varnaes-doktrinen/

Det er bedre at bruge penge på at få folk i job ved at åbne op for offentlige projekter, der f.eks. kunne omhandle uddannelse, sygehuse, infrastruktur o.s.v, end det er at bruge de samme penge på overførselsindkomster, fordi der mangler jobs.
"Listen to them. Children of the night. What music they make."
millenniummillenniumSkrevet 28/05-13 14:47, rettet 28/05-13 14:48 
KTC>
I mange stillinger skal virksomheden bruge tid og ressourcer på at oplære den ansatte i stillingens områder og rutiner, og så kan det ikke betale sig at smide folk ud og snuppe en ny.

Ja arbejdsstationer og indoktrinering af medarbejdere koster noget, men jeg kender et par virksomheder, hvor det absolut kan betale sig for dem (og de kalkulerer med det). Særligt i de trendy fag hvor albuerne er mest spidse og virksomheden har størst brand value.
The medium is the message.
Login for at besvare
Profilnavn
Kodeord
Husk mig